trochę mnie zdziwił tak niski wynik, gdzieś znalazłem później linka do dyskusji po konkursie:
http://www.autocentrum.pl/newsy/nowosci ... my-wyniki/Cytuj:
Hmmm. Ciekawe jak on to zrobił. Nie wspomnieli w komunikacie o zwykłym przekręcie na tankowaniu (wykorzystanie luki w regulaminie). Dało mu to jakieś 4-5 litrów do przodu. Podobnie jak Fiat i Alfa. Widząc to zrezygnowałem ze startu Priusem - nie będę ścigał się z cwaniakami.
Cytuj:
Dodatkowe litry wzięły się z luki w regulaminie. Nowy sposób tankowania, skadinąd niezły, polega na tankowaniu do pierwszego odbicia. Ok, jeśli przyjeżdżasz na zbiorniku opróżnionym, powiedzmy o 10 litrów. Natomiast jeśli ktoś przyjeżdża na zbiorniku zalanym po korek (to właśnie o różnicę pomiędzy pierwszym odbiciem a zalaniem po korek chodzi - w Skodzie wyjątkowo dużo, Fiat, Alfa, Toyota ok 2 - 2,5 litra) i na starcie do pierwszego odbicia wchodzi mu 0,3 - 0,7 litra, a więc tyle ile czasu potrzebuje pistolet na reakcję a na mecie jest tankowany do odbicia to ma te litry z wlewu w gratisie. Nie są one liczone do wyniku. Stąd moje rezygnacja ze startu po tankowaniu. Myślę że jest to jasne. Podkreślę też wyraźnie że nie jest to sprzeczne z regulaminem, a jedynie z duchem sportowej walki i zdecydowanie wypacza wyniki.