Witam
Mam dwa pytanka dotyczące układu chłodzenia w e36 320i coupe. Mianowicie :
1) W czasie jazdy pod górę w korku z 5 osobami + bagaże po około 15 minutach temperatura lekko wychyliła się (pierwszy raz od kiedy posiadam auto) w prawą stronę w momencie wjeżdżania pod górę. Kiedy zatrzymałem się temperatura wracała do normy i tak kilka razy. Wychylenie było kilka minimetrów. Czy powodem może być wisko ? ewentualnie pompa wody ?
Dzisiaj po jeździe w mieście w korkach przy temp.31 stopni temperatura trzymała poziom, natomiast po otwarciu maski zauważyłem że wokół korka trochę płynu było wkoło (płynu nie zauważyłem żeby ubyło znacznie). Próbowałem w tym czasie również zatrzymać wisko na postoju i było to możliwe. Dodałem trochę gazu i znowu próbowałem zatrzymać i również udało mi się to bez większego wysiłku. Czy wymieniać wisko ? Pompę wody ? Czy silnik mógł się przegrzać ?
2) Przy ostatniej wymianie oleju czyli około 4 miesięcy temu zauważyłem, że ucieka mi płyn chłodzący z uszczelki na chłodnicy. Poniżej zamieszczam foto. Czy da się to zregenerować ? Czy wymieniać chłodnicę ?
Pozdrawiam Paweł