BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6625 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 332  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co ostatnio oglądałeś/aś ?
PostNapisane: 7 sierpnia 2011, 19:32 
E34 lover

Obrazek

Przy okazji festiwalu Dwa Brzegi w Kazimierzu Dolnym mieliśmy okazję obejrzeć z żonką "Lincz"
Moja ocena 10/10.... jeden z najlepszych polskich filmów. Świetny klimat, trzyma w napięciu, wpływa niesamowicie na emocje..... no i jest na faktach co powoduje jeszcze większą dramaturgię filmu.
POLECAM!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, 19:34 
Forumowy terrorysta

No Strings Attached, zabawna komedia http://www.filmweb.pl/film/Sex+Story-2011-565167

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, 23:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
nieznani z 2006r- ciekawa historia, nie zebym mocno polecal, ale mozna, usnalem pi kilku piwach, ale dzis dokonczylem, to duzo swiadczy ;)

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 11:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M52B20
Ja dziś obejrzałem film Hesher , jak nie lubię tego typu filmów ten na prawdę mnie urzekł . Ciekawa fabuła , dość rzetelne przesłanie tego filmu oraz dobra gra aktorska . Ode mnie 8 / 10 , warty obejrzenia :ok:

Obrazek

T.J. (Devin Brochu) jest trzynastoletnim chłopcem, którego matka nagle ginie w wypadku samochodowym. Zarówno on, jak i jego ojciec Paul (Rainn Wilson) są zdruzgotani tym wydarzeniem i przeprowadzają się do babci T.J.'a. Pewnego dnia wracając do domu ze szkoły, T.J. spotyka Heshera (Joseph Gordon-Levitt) - dwudziestokilkuletniego mężczyznę, który jest samotnikiem, nienawidzącym świata i wszystkich którzy w nim żyją, o długich tłustych włosach, mającym domowej roboty tatuaże, który dużo pali i mieszka w swoim vanie. Staje się zarówno mentorem jak i prześladowcą chłopaka oraz wciąga go w kłopoty, których ten, wcześniej, nawet nie umiał sobie wyobrazić. Jednak prawdziwe problemy zaczną się dopiero, gdy chłopcy spotykają Nicole (Natalie Portman). T.J. zacznie się w niej podkochiwać, lecz jego fantazje legną w gruzach za sprawą Heshera.

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 14:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Byłem wczoraj w Heliosie, wybrałem
Captain America - Pierwsze Starcie - 6/10 - szału nie ma. Żadnych zróżnicowanych wątków, zwrotów akcji, jedynie końcówka intrygująca chociaż mi się nie podobała. Jak na fantasy o super hero, to można się było spodziewać sporo lepszego filmu.

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 15:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
StreetFire7 napisał(a):
Captain America - Pierwsze Starcie - 6/10 - szału nie ma. Żadnych zróżnicowanych wątków, zwrotów akcji, jedynie końcówka intrygująca chociaż mi się nie podobała. Jak na fantasy o super hero, to można się było spodziewać sporo lepszego filmu.

Reklama zachecała. Chciałem iść na ten film.

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 15:41 

Możesz iść. Moja opinia niekoniecznie musi być miarodajna.

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 15:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
krolmacius1 napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):

Reklama zachecała. Chciałem iść na ten film.

Mnie sie podobał, nie wiem czemu ludzie myślą ze filmy o superbohaterach będą miały zaskakującą fabułę, zwroty akcji, strzelaniny i gołe cycki ;)
Film jest dobry wg mnie.

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 15:53 

fr33dom napisał(a):
nie wiem czemu ludzie myślą ze filmy o superbohaterach będą miały zaskakującą fabułę, zwroty akcji, strzelaniny i gołe cycki

Bo tego wymaga kino akcji, a film o super bohaterze w którym akcji nie ma... Sory, ale wystarczy zobaczyć jak to brzmi. Film się w miarę dobrze oglądało, ale nie wzbudził we mnie żadnych emocji. Równie dobrze mogli puścić wiadomości. Dla mnie było to oglądanie dla oglądania...

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 18:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
Bez Smyczy !! Polecam naprawde super komedia :hyhy:

E32 735i 92'
E36 318i 92'

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 21:04 
Nie wiem czy było

Duże dzieci - 10/10

Obrazek

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 11:28 
Forumowy terrorysta

Zła kobieta http://www.filmweb.pl/film/Z%C5%82a+kobieta-2011-520943 film o tym jak kobieta zbiera kase na powiekszenie biustu, żeby złapać bogatego męża, czyli samo zycie :rotfl: . Poza tym Cameron Diaz strasznie sie postarzała, także szkoda czasu na film.

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 11:51 
Eksperyment z 2010 roku - 10/10

Obrazek

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 12:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
StreetFire7 napisał(a):
fr33dom napisał(a):
nie wiem czemu ludzie myślą ze filmy o superbohaterach będą miały zaskakującą fabułę, zwroty akcji, strzelaniny i gołe cycki

Bo tego wymaga kino akcji, a film o super bohaterze w którym akcji nie ma... Sory, ale wystarczy zobaczyć jak to brzmi. Film się w miarę dobrze oglądało, ale nie wzbudził we mnie żadnych emocji. Równie dobrze mogli puścić wiadomości. Dla mnie było to oglądanie dla oglądania...

To poczatek całej seri prawdopodobnie o Kapitanie Ameryce, chodzi oczywiście o wyciągniecie kasy od ludzi więc nie spodziewaj się ze w pierwszej cześci będzie miał super kostium i tarcze a potem pójdzie w świat robić rozpierdol. A gdyby tak było powiedziałbyś że nie ma fabuły tylko się naparzają.

Podobał Ci się film:
Obrazek

Dla mnie to jeden z najbardziej niedocenionych filmów o superbohaterze. Oglądnij i powiedz co sadzisz.

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 13:08 

Lapino napisał(a):
Eksperyment z 2010 roku - 10/10

Obrazek

Również polecam. Mocny film.

Superman mi się podobał, ale bez fajerwerków. Z filmów o superbohaterach np Spiderman był świetny.

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 13:25 
Zacna persona forum

Ja mogę polecić kolejną akcje - kryminał po Blitz , jest to Jack Falls film opowiada o Policjancie , który miał zostać zastrzelony , a potem się mści - wiem wiem tysiąc razy przerabiany scenariusz , ale film naprawdę godny polecenia , oprócz tego podobał mi się fakt że film jest raczej czarno-biały , a kolorowe są smaczki :ok:

Obrazek

Jack Adleth jest tajniakiem, który przebywa w Holandii. Mężczyzna postanawia wrócić do Londynu, by odnaleźć ludzi, którzy próbowali zabić go w Amsterdamie.

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 14:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
A co powiecie o polskim Krecie? Oglądał ktoś?

Obrazek

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 15:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
krolmacius1 napisał(a):
A co powiecie o polskim Krecie? Oglądał ktoś?

Obrazek

Widziałem właśnie dzisiaj reklamę, która całkiem ciekawie zapowiadała film. Także przyłączam się do pytania bo też jestem ciekaw :)

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 22:07 
Zacna persona forum

Również widziałem reklamę i zapowiada się ciekawie ;) Znalazłem recenzję :hyhy:

Czułem, że tak będzie. W recenzjach "Kreta" krytycy na wszystkie możliwe sposoby odmieniają słowo "lustracja", ale zdają się nie zauważać najważniejszego wątku w filmie: trudnej miłości ojca do syna oraz pytania o to, jak wiele jest się w stanie poświęcić dla rodziny. Potem muszę czytać, że reżysera zgubiły zdrowy rozsądek i polityczna powściągliwość (cytuję za tekstem z miesięcznika "Film"). Przepraszam bardzo, ale artysta nie jest liderem partii i wcale nie musi wbiegać z kamerą na barykady.

Rafael Lewandowski nie ma natury mąciciela. Ubeckie teczki otwiera nie po to, by rozdawać ciosy na lewo i prawo, lecz by przyjrzeć się ludziom, których nazwiska znajdują się w owych teczkach. Zygmunt (zasłużona nagroda w Gdyni dla Mariana Dziędziela) stanął w latach 80. na czele górniczej demonstracji przeciwko komunistom. Doszło wówczas do zamieszek, w wyniku których zginęło kilku protestujących. Trzy dekady później dziennikarzom udaje się dotrzeć do dokumentów świadczących o tym, że w trakcie strajku Zygmunt współpracował z esbecją. Na pierwszych stronach gazet heros opozycji zostaje przemianowany na zdrajcę. Jego syna (Szyc) trapi wątpliwość: czy jakaś nieprzyjazna dusza odwaliła krecią robotę, czy też może ojciec naprawdę sprzedał się reżimowi?

Lewandowski zaczynał karierę jako dokumentalista i kilka pozytywnych nawyków pozostało mu z tego okresu. Po pierwsze, przedkłada cierpliwą obserwację nad nagłe skoki napięcia. Pozwala widzom zaznajomić się z bohaterami, poznać ich marzenia, motywacje, przyzwyczajenia, zalety i wady. Kamera jest niemalże cały czas "przylepiona" do twarzy. Dlatego, gdy karty zostaną wyłożone na stół, dużo trudniej będzie kogoś potępić. Po drugie, reżyser przykłada ogromną wagę do dialogów. Już dawno w polskim kinie nie słyszałem, by brzmiały one tak naturalnie, melodyjnie. Gdy obiektyw kamery wślizguje się do kuchni, by zarejestrować wspólny posiłek, odnosi się wrażenie, jakby właśnie weszło się w czyjś mikroświat, utkany z serii drobniutkich gestów i spojrzeń. Tutaj rodzina jest rodziną, a nie zbiórką aktorów klepiących tekst ze scenariusza. Podobnego wrażenia doświadczam, oglądając filmy Mike'a Leigh'a. A to już światowa ekstraliga.

Był miód, pora na łyżkę dziegciu. W filmie zawodzą na całej linii postaci kobiece, które (jak przystało na naszą kinematografię) mają siedzieć cicho przy garach i wychowywać dzieci. Dla przykładu: ojciec synowej Zygmunta, Ewy, był jedną z ofiar zamieszek. Można by się więc spodziewać, że po wysłuchaniu dziennikarskich rewelacji dziewczyna będzie miała parę trudnych pytań do teścia. Jednak w "Krecie" one nie padają. Ewa bardzo niemrawo jedynie sugeruje mężowi, że może nadszedł czas, by wyprowadzić się z mieszkania jego papy. Lewandowski mógł też nie iść w stereotyp i nie demonizować przesadnie "złego" ubeka. Dość wspomnieć, że gdy grający go Wojciech Pszoniak wspina się w jednej ze scen po ciemku po schodach kamienicy, przypomina raczej Nosferatu, a nie zmęczonego starca.

Żeby jednak nie było, że minusy przesłaniają plusy: na "Kreta" naprawdę warto się wybrać. To jeden z najbardziej dojrzałych debiutów ostatnich lat.

Czyżby kolejny polski film mocno przereklamowany :oczami:

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 12:28 
Forumowy terrorysta

Lapino napisał(a):
Duże dzieci

Oglądałem, zabawny film :).

RoMaN napisał(a):
Jack Falls

Równiez polecam, film wizualnie w klimacie Sin City.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6625 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 332  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1