BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 00:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e46 nie odpala
PostNapisane: 1 września 2011, 22:11 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 320d
Witam .Mam problem jak jechałem swoim autem i przy ruszaniu dałem mu gazu zaczeło go dusi wbiłem 2 i po paru metrach zgasł. ale po około 5 razie odpalił l pojechał. Na następny dzień go odpałiłem normalnie i pojechał jak by nigdy nic i zgasł na luzie po 3 km. odpalił za 1 razem i przejechałem 2 km. zgasiłem. po jakimś czasie odpaliłem i pojechałem 20m i zgasł .po kilku razach krecenia zaczeły mu obroty latac tak do niecałego 1000 ale zaraz mu przeszło. dałem mu troche gazu i nic mu nie było. przejechałem około km. zgasł i niechce odpalic. Więc pojechałem do mechanika i wyskoczyły trzy błędy na kompie
5-czujnik wzniosu końcówki wtrysku
44-elektrozawór regulacji dawki paliwa
43-uszkodzenie programu lub sterownika wtrysku
Samochód stał w tym warsztacie prawie miesiąc czasu i wymienili w nim wężyk podciśnienia filtr paliwa, czujnik położenia wału no i wysłali pompę paliwa do naprawy wraz ze sterownikiem. no i powiedzieli że wszystko ok! więc zapłaciłem 2230zł. No i ruszyłem w trasę. Po około 400km znowu zgasł ale odpalił jakoś i dojechałem do domu dając mu cały czas gazu bo inaczej gasł. Wiec dzisiaj rano podłączyłem go na kompa i wyskoczyło ponad 10 błędów. Po skasowaniu błędów samochód znowu jeżdził i zrobiłe nim też około 400 km i znowu zaczeło nim szarpac tak jak by nie dostawał paliwa i co z nim możę by pomóżcie bo ie mam zamiaru znowu wydac 2000 zł i nie bede mógł jeżdzi normalnie :(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e46 nie odpala
PostNapisane: 2 września 2011, 01:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: G30 520d M-pakiet
Kod silnika: B47
Może problem z wtryskiem sterującym ?

PostNapisane: 2 września 2011, 08:56 
Pierwsze kroki

Właśnie byłem go odpalic i wcale nie chce załapac :( Pozóżcie bo juz nie mam cierpliwości !

PostNapisane: 2 września 2011, 08:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
Miałem podobny problem,okazało się że padł sterownik silnika.Koszt regeneracji w ASO 650 zł.

PostNapisane: 2 września 2011, 15:16 
Pierwsze kroki

Właśnie wróciłem po podłączeniu na komputer i wyszły takie błędy
6 sterowanie układu EGR
68 zawór elektro magnetyczny ilości paliwa
8 układ swiec żarowych
5 rozpoczęcie czujnika dostawy

PostNapisane: 8 września 2011, 14:37 
Pierwsze kroki

Witam. W końcu doszedłem co z nim było nie tak! A mianowicie zatarł się jakiś tłoczek w pompie i dla tego gasł. A mechanik u którego robiłem to wcześniej wysłał do naprawy tylko sterownik a nie całą pompę i dla tego były z nim takie problemy. A dowiedziałem się dopiero o tym jak zawiozłem samochód do mechanika który naprawia tylko bmw i on od razu stwierdził co mu dolega l powiedział że niepotrzebnie wymieniałem jakieś czujniki wału bo to było dobre. No i kazał mi oddac samochód do tego mechanika co robiłem bo inaczej za naprawę zapłacę u niego około 3tyś. a tamten powinien mi zrobi w ramach gwarancji. No i tak zrobiłem i teraz i wyniosło mnie tylko dodatkowo 700 zł. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1