BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 203  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Boks, MMA i inne sporty walki.
PostNapisane: 11 września 2011, 21:46 
b mma w napisał(a):
Tak,za klawiatury komputera dużo osób tak ma :rotfl:

Szukasz guza to zaraz mogę Ci pojechać z CAPS LOCK'A :rotfl:

PostNapisane: 11 września 2011, 22:29 
Zacna persona forum

Cytuj:
walka 316 z 328

No bez przesady raczej 318d po chipie vs 328 ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 września 2011, 23:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Septua napisał(a):
Cytuj:
walka 316 z 328

No bez przesady raczej 318d po chipie vs 328 ;)

dobry kierownik na nie- prostej moze poradzic ;)

dokladnie taka byla ta walka, mialem nadzieje, ze malutki Adamek da rade, sama walka poprzez rozmiary zawodnikow wygladala komicznie, Adamek mial za krotkie rece i tyle

PostNapisane: 11 września 2011, 23:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Obawiam się jednak, że Zakov dobrze gada. A bynajmniej ma sporo racji.

Gdyby chciał to skończył by tą walkę już w 2 czy 3 rundzie. Nie zrobił tego już po raz kolejny bo ma szacunek do kibiców, którzy płacili grubą kasę aby chociaż popatrzeć sobie przez te kilka rund na walkę a nie wyjść ze stadionu po 5 minutach walki. Ukrainiec ma wielką klasę.

PostNapisane: 12 września 2011, 06:27 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
dodajmy, ze to nie jest taki ot pięściarz, ma tytu1 dokotra.

PostNapisane: 12 września 2011, 10:35 
czytam posty zakov-a....

Obrazek

PostNapisane: 12 września 2011, 18:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
mmichalowski napisał(a):
Obawiam się jednak, że Zakov dobrze gada. A bynajmniej ma sporo racji.

Bardzo dobrze gada,wystarczy spojrzeć na twarz Adamka po walce.
http://www.boxingnews.pl/index.php?opti ... atest-news
Kliczko go zmasakrował.A Adamek miał jeszcze pretensje do sędziego ringowego,że przerwał pojedynek.Toby dopiero wyglądał,zresztą jego bliski znajomy zarezerwował mu miejsce we Wrocławskim szpitalu,tak w razie czego.

PostNapisane: 12 września 2011, 20:29 
Częsty bywalec

Zakov ma rację. Temu czereśniakowi, który pokonał kilku kelnerów ( bo bokserzy to nie byli, za wyjątkiem starego dobrego Gołoty, który jeszcze 6 lat temu każdego z nich mógłby znokautować lewą ręką - Adamka tak samo zresztą ). Gdybyście śledzili boks, jako sztukę walki, a nie tylko pojedyncze walki, i podniecali się że ktoś ustał po ciosie ( które zresztą Kliczko markował, żeby nie znokautować od razu, bo jak pisałem kilka stron wcześniej za bardzo szanuje kibiców i swoje pieniądze, żeby znokautować Adamka w pierwszej rundzie, co mógłby zrobić bez żadnego problemu ). Jedynym polskim bokserem który zasługiwał na pas mistrza ( zresztą moim zdaniem nim jest, mimo że żadnej z walk o mistrzostwo nie wygrał ) to Gołota. A Adamkowi słoma wystaje z butów. Oczywiście nie chodzi mi tu o wypowiedzi z jego ust że jest najlepszy, i będzie mistrzem, bo tak mówi każdy, i to jest normalne, ale o pewne niejasności finansowe, z byłym trenerem, dzięki któremu zaszedł tak wysoko, jak w sobotę.

Co do szacunku Kliczki do Adamka.... No cóż, co miał powiedzieć? Powiedział to co wypadało powiedzieć mistrzowi, nie powiedziałby przecież że przez całą walkę bał się że Adamka zabije, a tak to wyglądało. Że niby jest lepszy od Haye'a? To akurat wycieczki do asfalta, którego nie lubi, prawda jest inna.

P.S. Michalczewskiego do Adamka porównywać? Obrażacie mnie jako fana boksu.

P.S.2. Ktoś tam gdzieś kilka stron wcześniej pisał że Adamek i Kliczko prezentują podobne umiejętności bokserskie :oczami: pozdrawiam fanów bosku ;)

PostNapisane: 12 września 2011, 20:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
pawelek napisał(a):
Zakov ma rację. Temu czereśniakowi, który pokonał kilku kelnerów ( bo bokserzy to nie byli, za wyjątkiem starego dobrego Gołoty, który jeszcze 6 lat temu każdego z nich mógłby znokautować lewą ręką - Adamka tak samo zresztą ). Gdybyście śledzili boks, jako sztukę walki, a nie tylko pojedyncze walki, i podniecali się że ktoś ustał po ciosie ( które zresztą Kliczko markował, żeby nie znokautować od razu, bo jak pisałem kilka stron wcześniej za bardzo szanuje kibiców i swoje pieniądze, żeby znokautować Adamka w pierwszej rundzie, co mógłby zrobić bez żadnego problemu ). Jedynym polskim bokserem który zasługiwał na pas mistrza ( zresztą moim zdaniem nim jest, mimo że żadnej z walk o mistrzostwo nie wygrał ) to Gołota. A Adamkowi słoma wystaje z butów. Oczywiście nie chodzi mi tu o wypowiedzi z jego ust że jest najlepszy, i będzie mistrzem, bo tak mówi każdy, i to jest normalne, ale o pewne niejasności finansowe, z byłym trenerem, dzięki któremu zaszedł tak wysoko, jak w sobotę.

Co do szacunku Kliczki do Adamka.... No cóż, co miał powiedzieć? Powiedział to co wypadało powiedzieć mistrzowi, nie powiedziałby przecież że przez całą walkę bał się że Adamka zabije, a tak to wyglądało. Że niby jest lepszy od Haye'a? To akurat wycieczki do asfalta, którego nie lubi, prawda jest inna.

P.S.2. Ktoś tam gdzieś kilka stron wcześniej pisał że Adamek i Kliczko prezentują podobne umiejętności bokserskie :oczami: pozdrawiam fanów bosku ;)

Widzę że nie jestem sam,ja również uważam że to co niedoceniany i wyśmiewany Gołota zrobił dla polskiego boksu,tego nikt nie jest w stanie powtórzyć.Zakończył karierę pododobnie jak Tyson.W niesławie :D :( Ale i tak jest moim bohaterem,dwa razy przegrał z Riddickem Bowe,ale tylko na swoje życzenie,gdyż boks wybił mu z głowy.Adamek myślał,że pokonując zużytego już Gołotę będzie mistrzem świata w wadze ciężkiej,to się ciężko pomylił.Kliczko pokazał mu gdzie jego miejsce.Adamek wracaj do półciężkiej,bo kategorię wyżej nie masz co szukać!

PostNapisane: 12 września 2011, 21:24 
Fryderyk napisał(a):
czytam posty zakov-a....

Obrazek

Pozwól, że podsunę rozwiązanie... :P

Obrazek

PostNapisane: 13 września 2011, 11:26 
Zacna persona forum

prawda jest taka że adamek po prostu chciał zrobić skok na kasę i mu się udało , sprzedał marzenia romantycznym polakom i wykorzystał to żeby się wzbogacić. jeśli ktoś przez chwilę wierzył w jego sukces to odkrył na własnej skórze czym jest naiwność i gra pozorów. a przed nami wybory.

PostNapisane: 13 września 2011, 12:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E91
Teatrzyk był dobry ;) . Kliczko jakby chciał to by zakończył walkę w trzeciej rundzie. Zapewne miał w kontrakcie zapisane że nie może znokautować Adamka, bo zysków z reklam by nie było (w przerwach). Dobrze, że się sędzia zlitował. :cisza:

PostNapisane: 13 września 2011, 14:07 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
szunaj 71 napisał(a):
pawelek napisał(a):

P.S.2. Ktoś tam gdzieś kilka stron wcześniej pisał że Adamek i Kliczko prezentują podobne umiejętności bokserskie pozdrawiam fanów bosku

Widzę że nie jestem sam,ja również uważam że to co niedoceniany i wyśmiewany Gołota zrobił dla polskiego boksu,tego nikt nie jest w stanie powtórzyć.Zakończył karierę pododobnie jak Tyson.W niesławie Ale i tak jest moim bohaterem,dwa razy przegrał z Riddickem Bowe,ale tylko na swoje życzenie,gdyż boks wybił mu z głowy.Adamek myślał,że pokonując zużytego już Gołotę będzie mistrzem świata w wadze ciężkiej,to się ciężko pomylił.Kliczko pokazał mu gdzie jego miejsce.

Widze, ze sa ludzie ktorzy jeszcze pamietaja walki Andrzeja i nie zyja tylko jego uciekl z ringu. Przed zreszta nacpanym Tyson`em. Andrzej mimo wszystko byl i jest dla mnie wielkim bokserem bo tluk sie z konkretnymi bokserami a nie z jakimis "kelnerami" Szkoda mi go tamta walke mogl zakonczyc inaczej nie wiem udac nokaut albo postarac sie wytrzymac jeszcze troche. Polacy maja taka mentalnosc , ze to co zle wypominaja i wysmiewaja ale o tym co ktos zrobil dobrego .
Co do Adamka jest dobrym bokserem ale porwal sie na wage ciezka tak jak M.Pudzianowski na MMA z motyka na slonce. Potrzebuje czasu jeszcze z 2 moze 3 lata i bedzie konkretnym zawodnikiem

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 13 września 2011, 14:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
jiGsaw napisał(a):
Po części masz rację. Pamiętać jednak należy, że powyżej 90kg to już różnice się zacierają i każdy facet przy tej wadze MOŻE mieć naprawdę potężny cios, na miarę wagi ciężkiej. Polecam zapoznać się ze wzrostem np. Tysona albo Marka Hunt'a. Adamek po prostu jest naturalnie dość wątłej budowy i tego nie zmienisz, jakby zamiast niego stał wczoraj w ringu Tyson ze szczytu formy, o wiele niższy od Adamka, to byś widział, że wzrost nie gra już tak dużej roli, po prostu Adamek NIE jest wybitny, zwłaszcza w wadze ciężkiej. Jego waga to cruiserweight, koniec kropka.

Jakoś to do mnie nie trafia gdyż równie dobrze można by napisać podobnie o niższych kategoriach wagowych. Mogę się założyć, że np. Pacquiao mógłby pokonać któregoś z mistrzów wyższej kategorii wagowej - ale czy to ma świadczyć o tym, że w takim razie nie potrzeba tam tylu kategorii wagowych? - bo w końcu jak ktoś jest wybitny niczym Pacquiao (czy twój przykład Tyson) to i tak będzie mistrzem.

Gumiś napisał(a):
Tylko że w przypadku tych niższych kategorii te kilka nawet nie kg a funtów to jest jakiś tam większy % masy ciała. Zwróć uwagę, w wadze lekko muszej rozpiętość wag to jest niecałe 2kg a już takiej półciężkiej ponad 10kg. Ale % wagi ciała jest to podobny.

3kg z 60kg to 5%
dla Adamka 12kg to jednak 12,5%
jak dla mnie różnica znaczna

dlatego ja podtrzymuję swoje zdanie - ciężką należy podzielić (ale oczywiście nie mówię o podziale co 3kg) jak dla mnie skoro junior ciężka jest 175-200 funtów to kolejna powinna być 200-230 a potem na upartego można by zrobić jeszcze do 260)

Chciałbym wrócić do walki Adamka i mojego stwierdzenia "że chyba zabrakło serca" - nadal to stwierdzenie podtrzymuję po zobaczeniu statystyk w wyprowadzonych ciosach: Kliczko (608), Adamek (301). :/

Bury napisał(a):
prawda jest taka że adamek po prostu chciał zrobić skok na kasę i mu się udało , sprzedał marzenia romantycznym polakom i wykorzystał to żeby się wzbogacić. jeśli ktoś przez chwilę wierzył w jego sukces to odkrył na własnej skórze czym jest naiwność i gra pozorów. a przed nami wybory.

hmmm... boli cie że zarobił? Czy miał walczyć za darmo ??
Swoją drogą ciekawe ile zarobił Kliczko (i nie mówię tu oczywiście o oficjalnej gaży za walkę) ale o tym ile zgarnął jako organizator całego przedsięwzięcia. ;)

PostNapisane: 13 września 2011, 14:22 
Zacna persona forum

marcin87k, nie walczył o pas, nawet nie miał zamiaru, przygotował się na przetrwanie , oszust

PostNapisane: 13 września 2011, 14:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
marcin87k napisał(a):
Gumiś napisał(a):
Tylko że w przypadku tych niższych kategorii te kilka nawet nie kg a funtów to jest jakiś tam większy % masy ciała. Zwróć uwagę, w wadze lekko muszej rozpiętość wag to jest niecałe 2kg a już takiej półciężkiej ponad 10kg. Ale % wagi ciała jest to podobny.

3kg z 60kg to 5%
dla Adamka 12kg to jednak 12,5%
jak dla mnie różnica znaczna

dlatego ja podtrzymuję swoje zdanie - ciężką należy podzielić (ale oczywiście nie mówię o podziale co 3kg) jak dla mnie skoro junior ciężka jest 175-200 funtów to kolejna powinna być 200-230 a potem na upartego można by zrobić jeszcze do 260)

* Słomkowa (Strawweight): limit do 105 funtów (do 47,627 kg)

* Junior musza, Lekko musza (Junior flyweight, Light flyweight): limit do 108 funtów (do 48,998 kg)

* Musza (Flyweight): limit do 112 funtów (do 50,802 kg)

* Junior kogucia, Super musza (Junior bantamweight, Super flyweight): limit do 115 funtów (do 52,163 kg)

* Kogucia (Bantamweight): limit do 118 funtów (do 52,524 kg)

* Junior piórkowa, Super kogucia (Junior featherweight, Super bantamweight): limit do 122 funtów (do 55,338 kg)

* Piórkowa (featherweight): limit do 126 funtów (do 57,153 kg)

* Junior lekka, Super piórkowa (Junior lightweight, Super featherweight): limit do 130 funtów (do 58,967 kg)

* Lekka (lightweight): limit do do 135 funtów (do 61,235 kg)

* Super lekka, Lekkopółśrednia (Super lightweight, Lightwelterweight): limit do 140 funtów (do 63,503 kg)

* Półśrednia (welterweight): limit do 147 funtów (do 66,678 kg)

* Junior średnia, Super półśrednia, Lekkośrednia (Junior middleweight, Super welterweight, Lightmiddleweight): limit do 154 funtów (do 69,853 kg)

* Średnia (Middleweight): limit do 160 funtów (do 72,575 kg)

* Super średnia (Super middleweight): limit do 168 funtów (do 76,204 kg)

* Półciężka (Lightheavyweight): limit do 175 funtów (do 79,379 kg)

* Junior ciężka, cruiser (Cruiserweight): limit do 200 funtów (do 90,719 kg)

* Ciężka (Heavyweight): ponad 200 funtów (ponad 90.719 kg)

Nie twierdzę że proporcje są idealnie równe, ale jednak moim zdaniem trafne.

marcin87k napisał(a):
Bury napisał(a):

hmmm... boli cie że zarobił? Czy miał walczyć za darmo ??
Swoją drogą ciekawe ile zarobił Kliczko (i nie mówię tu oczywiście o oficjalnej gaży za walkę) ale o tym ile zgarnął jako organizator całego przedsięwzięcia. ;)

Nie mieli z góry ustalonych gaż. Podział zysków był 2/3 dla Kliczki 1/3 dla Adamka

pawelek napisał(a):

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Jakie to Polskie.

"Fan" :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Widziałeś kiedyś jakąś walkę nie określaną mianem walki stulecia/tysiąclecia ?

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 13 września 2011, 14:45 
Częsty bywalec

Cytuj:

Fan który czynnie trenował boks. Poza tym - określenie walka stulecia jest dla takich ludzi jak Ty - nie mających pojęcia o boksie. Niektórzy z góry przewidzieli jak to będzie wyglądać, panie mądralo :spi:

Polskie to jest naśmiewanie się z Gołoty.

Cytuj:
Nie mieli z góry ustalonych gaż. Podział zysków był 2/3 dla Kliczki 1/3 dla Adamka

Powinieneś zostać menadżerem Adamka. Dobrze by na tym wyszedł :] Hehehehehehe :rotfl:

Przyznaj się że nie masz pojęcia o czym piszesz w ogóle. A boks znasz z komentarzy kuleja w TV.

PostNapisane: 13 września 2011, 14:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
pawelek napisał(a):
Cytuj:

Fan który czynnie trenował boks. Poza tym - określenie walka stulecia jest dla takich ludzi jak Ty - nie mających pojęcia o boksie. Niektórzy z góry przewidzieli jak to będzie wyglądać, panie mądralo :spi:

Polskie to jest naśmiewanie się z Gołoty.

Z każdym Twoim zdaniem pokazujesz jedynie swoje zerowe pojęcie o boksie. W dodatku brak umiejętności czytania ze zrozumieniem :)

pawelek napisał(a):
Cytuj:

Powinieneś zostać menadżerem Adamka. Dobrze by na tym wyszedł :] Hehehehehehe :rotfl:

Widziałeś kontrakt? Nie. Ja też, opieram się na przeciekach z obozu Adamka.

Dwa razy odrzucał warunki jak mu proponowali z góry określoną kwotę.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 13 września 2011, 16:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
mani210 napisał(a):
szunaj 71 napisał(a):
pawelek napisał(a):
Przed zreszta nacpanym Tyson`em.

Każdy kto wie jak działa Marihuana powie Ci, że Tyson miał z tego powodu utrudnienie, a nie ułatwienie. Także to naćpanie daje tylko tyle, że walkę unieważniono, a w praktyce były to fory dla Gołoty.

Co nie zmienia faktu, że boksersko Adamek może najwyżej wiązać rękawice Gołocie (mówię o porównaniu ze szczytu formy obu zawodników). Niestety, Gołota miał pecha i zabrakło mu psychiki.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 13 września 2011, 16:32 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
Niestety, Gołota miał pecha i zabrakło mu psychiki.

Dokładnie.Największym problemem Gołoty była psychika,bo siła jego ciosu była naprawdę imponująca i gdyby nie to,że po prostu nie wytrzymał psychicznie w ringu to na pewno mieli byśmy mistrza świata wagi ciężkiej :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 203  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1