BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 13:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [felgi po 2-3 tys za nowy komplet] PRZESTROGA
PostNapisane: 20 września 2011, 16:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Vermilion napisał(a):

Celowo nie ma na tej liscie chinskiego Breytona ;)

a wlasnie, co tam u breytona? nie jest to juz taka wysoka polka?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 września 2011, 16:27 
Przyjaciel forum

pan_prezes_skora napisał(a):
a wlasnie, co tam u breytona? nie jest to juz taka wysoka polka?

Nowe, sa produkowane w Chinach i maja (niech zgadne) jakies 80% marzy w cenie - tak gdyby ktos twierdzil, ze to co pisze, to jedynie farmazony marketingowe z czego jest dosyc znany :)

(w Product Description jest wszystko)

http://www.tirerack.com/wheels/WheelClo ... sort=Brand

Do Twoich nie mam zastrzezen, jest to solidny produkt pochodzacy jeszcze z Europy. Breyton nigdy nie byl bezposrednio producentem felg, nie posiadal fabryki i w zasadzie dziala podobnie jak my, opiera sie na podwykonawcach.

PostNapisane: 20 września 2011, 19:22 
Forumowicz

Vermilion zawsze się znajdą tacy co w dobrze wykonywanej pracy będą szukali pretekstu do krytyki nie zdając sobie sprawy że sprzedając wyroby jednego producenta trzeba znać ofertę i wyroby konkurencji

wreszcie wydech na swoim miejscu
Obrazek

PostNapisane: 20 września 2011, 19:56 
Przyjaciel forum

morsik napisał(a):
Vermilion zawsze się znajdą tacy co w dobrze wykonywanej pracy będą szukali pretekstu do krytyki nie zdając sobie sprawy że sprzedając wyroby jednego producenta trzeba znać ofertę i wyroby konkurencji

Zabierajac glos w sprawie tuningu wypadaloby takze wiedziec co dzieje sie na swiecie, bo Polska jest tutaj bardzo zapozniona.

PostNapisane: 21 września 2011, 14:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: 2xe36
Kod silnika: s50,m52
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 9#p1261989
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112163
Vermilion napisał(a):
Zabierajac glos w sprawie tuningu wypadaloby takze wiedziec co dzieje sie na swiecie, bo Polska jest tutaj bardzo zapozniona.

Z tym sie zgodze, ale nie doluj mnie z Breytonem :przestraszony: mam nadzieje ze moje Imagine nie zaliczaja sie do tych z chin :orany:

PostNapisane: 21 września 2011, 15:27 
Forumowy terrorysta

morsik, w nawiazaniu do tematu poczytaj to viewtopic.php?f=2&t=92851&hilit=kotsylwester+podrobki&start=40 i zwróc uwage na hasło ''niska świadomość konsumencka''.
Druga sprawa jeśli myślisz, że dobór felg do auta stanowi jakikolwiek problem dla logicznie myślącego człowieka, to się mylisz. Rozmiary felg są podawane przez producentów aut oraz producentów felg, a roz(miary) jak sama nazwa wskazuje są to parametry mierzalne wyrażone w liczbach m.in. średnica, szerokość, osadzenie, rozstaw itd. Dlatego też każdy inteligentny człowiek, podkreślam każdy inteligentny człowiek, któremu się tylko chce i który umie korzystać z wyszukiwarki może sam sobie odpowiedzieć na pytanie czy te felgi będą pasować do jego auta. Analogicznie z oponami, są powszechnie dostępne informacje odpowiadające na pytanie jakiej szerokości opony można założyć na daną felgę, jakie są indeksy prędkości oraz indeksy nośności opon itd., itp.
Po trzecie kupując felgi noname,trzeba sie liczyć z tym, że mogą pojawić sie problemy jak na załączonych fotkach.

PostNapisane: 21 września 2011, 15:41 
Przyjaciel forum

Widze, ze blyszczymy elokwencja dalej

renoraines napisał(a):
Rozmiary felg są podawane przez producentów aut

Pokaz mi taki katalog, chetnie go zobacze ;) Cos takiego istnieje, ale obejmuje tylko akcesoria sprzedawane przez producenta, ma to praktycznie zadne przelozonie na felgi aftermarketowe.

renoraines napisał(a):
oraz producentów felg, a roz(miary) jak sama nazwa wskazuje są to parametry mierzalne wyrażone w liczbach m.in. średnica, szerokość, osadzenie, rozstaw śrub itd.

Tu rowniez poprosze o przyklad katalogu, ktory bedzie obejmowal rozne wartosci ET dla poszczegolnych szerokosci i srednic felg oraz zalozonych na nie opon (oraz dokladnych wymiarow tych opon, a nie rozmiarow katalogowych).

Juz nawet nie wspomne, ze w wiekszosci katalogow aftermarketowych producentow dobor felg do samochodu tylnonapedowego to jeden pies z przednionapedowym, 4 takie same felgi, bo tak jest prosciej, taniej i nie trzeba bawic sie w zaawansowana analize stanow.

renoraines napisał(a):
Dlatego też każdy inteligentny, podkreślam każdy, komu się tylko chce i kto umie korzystać z wyszukiwarki może sam sobie odpowiedzieć na pytanie czy te felgi będą pasować do jego auta.

Skoro to zaden problem dla kogos tak inteligentnego jak ty, to nadal dziwie sie, ze nie wyreczysz mnie w w pomocy uzytkownikom.

renoraines napisał(a):
Analogicznie z oponami, są powszechnie dostępne informacje odpowiadające na pytanie jakiej szerokości opony można założyć na daną felgę, jakie są indeksy prędkości oraz indeksy nośności opon itd., itp.

Oczywiscie, w kazdym katalogu jaki widzialem byly podane realne rozmiary opon, a nie katalogowe - umowne. Znajdowaly sie tam takze profile scianek bocznych opon, profile przekroju ramion felg dla kazdego z rozmiarow i ET, dokladne wymiary zaciskow hamulcowych w kazdej wersji silnikowej (czy wynikajace z dodatkowego wyposazenia samochodu), informacje o ustawieniu geometrii rozmiarze felg i obnizeniu zawieszenia, informacje o poprawnym cisnieniu powietrza dla rozmiaru opon nie zakladanego fabrycznie, normalnie nic tylko brac i korzystac :rotfl:

Takie rzeczy sa tak powszechnie dostepne za darmo, ze z Oponeo pracujemy chyba juz rok nad taka baza i ten projekt otrzymal dofinansowanie z UE, bo jakby nie patrzec swoja dokladnoscia jest innowacyjny. Ale co ja bede tlumaczyl, ty przeciez wiesz lepiej :rotfl:

PostNapisane: 21 września 2011, 16:05 
Przyjaciel forum

to nie jest temat na temat wkleslosci felg w google

PostNapisane: 21 września 2011, 16:09 
Forumowy terrorysta

Vermilion napisał(a):
Widze, ze blyszczymy elekwencja dalej

renoraines napisał(a):
Rozmiary felg są podawane przez producentów aut

Pokaz mi taki katalog, chetnie go zobacze ;) Cos takiego istnieje, ale obejmuje tylko akcesoria sprzedawane przez producenta, ma to praktycznie zadne przelozonie na felgi aftermarketowe.

renoraines napisał(a):
oraz producentów felg, a roz(miary) jak sama nazwa wskazuje są to parametry mierzalne wyrażone w liczbach m.in. średnica, szerokość, osadzenie, rozstaw śrub itd.

Tu rowniez poprosze o przyklad katalogu, ktory bedzie obejmowal rozne wartosci ET dla poszczegolnych szerokosci i srednic felg oraz zalozonych na nie opon (oraz dokladnych wymiarow tych opon, a nie rozmiarow katalogowych).

Juz nawet nie wspomne, ze w wiekszosci katalogow aftermarketowych producentow dobor felg do samochodu tylnonapedowego to jeden pies z przednionapedowym, 4 takie same felgi, bo tak jest prosciej, taniej i nie trzeba bawic sie w zaawansowana analize stanow.

renoraines napisał(a):
Dlatego też każdy inteligentny, podkreślam każdy, komu się tylko chce i kto umie korzystać z wyszukiwarki może sam sobie odpowiedzieć na pytanie czy te felgi będą pasować do jego auta.

Skoro to zaden problem dla kogos tak inteligentnego jak ty, to nadal dziwie sie, ze nie wyreczysz mnie w w pomocy uzytkownikom.

renoraines napisał(a):
Analogicznie z oponami, są powszechnie dostępne informacje odpowiadające na pytanie jakiej szerokości opony można założyć na daną felgę, jakie są indeksy prędkości oraz indeksy nośności opon itd., itp.

Oczywiscie, w kazdym katalogu jaki widzialem byly podane realne rozmiary opon, a nie katalogowe - umowne. Znajdowaly sie tam takze profile scianek bocznych opon, profile przekroju ramion felg dla kazdego z rozmiarow i ET, dokladne wymiary zaciskow hamulcowych w kazdej wersji silnikowej (czy wynikajace z dodatkowego wyposazenia samochodu), informacje o ustawieniu geometrii rozmiarze felg i obnizeniu zawieszenia, informacje o poprawnym cisnieniu powietrza dla rozmiaru opon nie zakladanego fabrycznie, normalnie nic tylko brac i korzystac :rotfl:

Takie rzeczy sa tak powszechnie dostepne za darmo, ze z Oponeo pracujemy chyba juz rok nad taka baza i ten projekt otrzymal dofinansowanie z UE, bo jakby nie patrzec swoja dokladnoscia jest innowacyjny. Ale co ja bede tlumaczyl, ty przeciez wiesz lepiej :rotfl:

Poszukaj zanim zapytasz :rotfl: :rotfl: :rotfl: Pierwszy lepszy katalog np 3er podane są rozmiary felg, rozmiary opon. Instrukcja obsługi każdego auta zawiera podobne informacje dotyczace felg, opon w danym modelu. Naklejki na drzwiach z ciśnieniem itd. Trzeba myslec logicznie i czytac ze zrozumieniem zamiast podniecać sie wklęsłością felg :rotfl: .Widocznie tego nie wiesz, a powinieneś skoro sprzedajesz felgi do bmw, że bmw majac naped na tył też fabrycznie wychodzą na 4 takich samych felgach. To, że czegoś nie potrafisz sprawdzić, poszukac, zacytować, przygotować to jest to tylko i wyłącznie Twoj problem. Dofinansowanie z UE można dostać także na podniesienie kwalifikacji? Jeśli tak, skorzystaj. Nudzisz mnie wiec szkoda mojego czasu na dyskusje z kims kto nadal nie potrafi logicznie myslec ... :]

PostNapisane: 21 września 2011, 16:23 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Poszukaj zanim zapytasz :rotfl: :rotfl: :rotfl: Pierwszy lepszy katalog np 3er podane są rozmiary felg, rozmiary opon. Instrukcja obsługi każdego auta zawiera podobne informacje dotyczace felg, opon w danym modelu. Naklejki na drzwiach z ciśnieniem itd.

Poprosze zdjecie, skan, link do PDF z takimi informacjami dla zwyklego E46, felgi 19" i 20", skoro to taki banal :rotfl:

Poprawane cisnienie dla opon np. 235/40R18 95 Y i 265/35R18 97 Y tez mi sie przyda :rotfl:

To powinien byc banal dla kogos tak wszechstronnego jak ty.

renoraines napisał(a):
Trzeba myslec logicznie i czytac ze zrozumieniem zamiast podniecać sie wklęsłością felg :rotfl: .

Czytac twoje dyrdymaly ze zrozumieniem, zartujesz? Z wlasna pokretna logika sam masz problem, ja nie musze sie w tej kwestii wysilac.

renoraines napisał(a):
Widocznie tego nie wiesz, a powinieneś skoro sprzedajesz felgi do bmw, że bmw majac naped na tył też fabrycznie wychodzą na 4 takich samych felgach.

Tak, tak szczegolnie 3er z 18" felgami, albo M-pakietowymi 17" prawda?

renoraines napisał(a):
To, że czegoś nie potrafisz sprawdzić, poszukac, zacytować, przygotować to jest to tylko i wyłącznie Twoj problem. Dofinansowanie z UE można dostać także na podniesienie kwalifikacji? Jeśli tak, skorzystaj. Szkoda mojego czasu na dyskusje z ... :]

O moje kwalifikacje sie nie martw, to nie ja jestem frustratem wyplakujacym sie ze swoich zali na forum :rotfl: Pozostaje mi pogratulowac ci jednego, poprawne cytowanie na forum z bugiem, to twoje zycziowe osiagniecie, naprawde gratuluje :padam:

PostNapisane: 21 września 2011, 16:48 
Forumowicz

Vermilion nie kłóć się z debilem bo najpierw sprowadzi ciebie do swojego poziomu (co mu się powoli udaje) a potem załatwi doświadczeniem

użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten post. MaTiMa

wreszcie wydech na swoim miejscu
Obrazek

PostNapisane: 21 września 2011, 20:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
kolejne "wrzuty" bedą nagradzane od razu miesiącznym urlopem :piwo:

PostNapisane: 21 września 2011, 22:51 
Forumowicz

Moje BMW: Klekot coupe
A ty morsik występujesz w roli obrońcy czy tak z samego siebie po paluszku wchodzisz tam gdzie słońce nie dochodzi? Vermilion poradzi sobie bez twoich nic nie wnoszących do rozmowy uwag, a i ulżysz innym forumowiczom którzy nie będą musieli czytać Twoich jakże pouczających nauk. Tu dzieci, jak mniemam, nie ma, każdy sobie poradzi.

PS: Nic nikomu nie wrzucam, po prostu pytam i zawsze irytują mnie wypowiedzi w guście wcześniej wspomnianych.

Ostatnio edytowano 21 września 2011, 22:55 przez PalMac, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 21 września 2011, 22:53 
Przyjaciel forum

PalMac napisał(a):
A ty morsik występujesz w roli obrońcy czy tak z samego siebie po paluszku wchodzisz tam gdzie słońce nie dochodzi? Vermilion poradzi sobie bez twoich nic nie wnoszących do rozmowy uwag, a i ulżysz innym forumowiczom którzy nie będą musieli czytać Twoich jakże pouczających nauk. Tu dzieci, jak mniemam, nie ma, każdy sobie poradzi.

nastepny :rotfl:

PostNapisane: 22 września 2011, 00:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Ja kupiłem komplet nowych alusów za 1600zł
z tym że 16" na zimówki
http://www.alcar.pl/6635_PL.0?webbid=2&webdid=47

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 22 września 2011, 07:32 
Przyjaciel forum

Gumiś napisał(a):
Ja kupiłem komplet nowych alusów za 1600zł
z tym że 16" na zimówki
http://www.alcar.pl/6635_PL.0?webbid=2&webdid=47

fajne :ok:

PostNapisane: 22 września 2011, 09:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Dobrze że na zimę :P

PostNapisane: 11 października 2011, 15:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: M54B30
Słyszał moze ktoś o felgach firmy DGT? Gość sprzedaje takie felgi i mówi że jest na nie gwarancja i że są bardzo dobrej jakości.

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103307

Obrazek

PostNapisane: 11 października 2011, 15:38 
Uzależniony od forum :)

Damianrotfl napisał(a):
DGT

To w ogóle istnieje taka "marka"?

PostNapisane: 11 października 2011, 20:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: M54B30
gość mi napisał że importuje te felgi z Angli i gdy to usłyszałem to się zastanowiłem czy te felgi nie są z tej samej półki co DARE

a słyszał może ktoś jak z wytrzymałościa tych felg ?

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103307

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1