tomiim napisał(a):
witam mam taki problem który mnie męczy od jakiegoś czasu a mianowicie, sytułacja miaal miejsce jakies siedem miesięcy temu kilkanascie razy potem byl spokój i ostatnio powtórzyła sie 2 razy, chodzi o to ze samochód na ogół ładnnie pali nie dusi sie ani nic mu nie dolega ale co jakis czas bez zadnej reguły czy cieply czy zimny silnik czy tez innych objawów po prostu nie chce odpalić, kręcic kręci bez problemu za kazdym razem ale nie łapie objaw jakby brak paliwa ale paliwo za kazdym razem jest< nie sugeruje sie tym ale tez tego nie wykluczam> , czasami jest tak ze kreci i juz jak by lapal i nic czasami zlapie delikatnie i zgaśnie a czasami tylko kreci i nawet nie chce łapać wogole, ale gdy samochód postoi jakis czas to po tym czasie pali znów normalnie i tutaj tez nie ma regoły ile musze czekac czasem było 10 min czasem pół godz zadnej systematyczności, komputer podłaczany i niby nic nie wykazał, moj mechanik tez za bardzo nie wie za co sie zabrać stwierdził ze moze to bys cos drobnego ale ciezko mu to okreslić gdyz nie ejst mega znawcą BMW
czy ktos mial ma cos podobnego w swoim samochodzi i wie co to moze byc albo co sprawdzać w tej kwesti za wszelkie sugestie z góry dzieki
Kolego jak masz taki objaw to włącz zapłon pochyl się i gdzieś na wysokości początku fotela kierowcy uderz w osłone plastikową pod autem pod autem jak usłuszysz taki buczenie i auto odpali to już bez komputera wiadomo, że to pompa podprogowa nie daje paliwa
viewtopic.php?f=1&t=85262&hilit=pompa+podprogowa+e39 poszukaj jeszcze na forum o tej pompie ale jak dla mnie to będzie to