Witam, niedawno stałem się posiadaczem E46 320D w kombi, na wyposażeniu znajduję się jego taki oto kaseciak z małą nawi jak na foto:

Jak widać na fotce przy powiększeniu w opcjach menu znajduje się jedynie radio, ustawienia "SETTINGS", temperatura na zewnątrz oraz wyłączenie ekranu. Nie ma możliwości wyboru nawigacji. Czytałem, że u niektórych jest więcej opcji, to znaczy, że trzeba wgrać jakiś soft? W bagażniku znajduje się czytnik dvd od gps jednak, w ogóle nie świeci się na nim przycisk POWER, ani nie reaguje na przycisk wysunięcia płyty. Znalazłem gdzieś na forum temat i rozkręciłem czytnik wysuwając płytę. Skręciłem go spowrotem i podłączyłem pod kostki oraz kabelek od anteny, jednak dalej nic. Zero reakcji, nie wciąga płyty ani nie zapala się dioda POWER. Być może ktoś z woj. łódzkiego dysponuje takim czytnikiem i wtedy podjechałbym i sprawdził czy u mnie działa. Nie chce wydawać na takie czytnik 800zł bo tyle stoi na allegro. Poniżej foty czytnika:

Jak widać płyta jest trochę zaśniedziała, może to wina tego i dlatego jest jakieś zwarcie na ścieżkach?

Kable od czytnika GPS DVD:

Kolejna sprawa, która męczy to czy istnieje możliwość dokupienia zmieniarki(chyba jest na 6cd) i podłączenia jej pod to radio. Znalazłem dodatkowo dwa luźne kable, jeden z nich był spięty co widać na foto. Wystarczą one do podłączenia zmieniarki? Ktoś wie do czego służą? Czy trzeba coś rzeźbić? Proszę o wszelkie informacje na ten temat. Dodatkowo pojawia się problem z kasetą, która jest podpięta pod mp3, zawiesza się wtedy tak jakby ekran, poza tym przyciski funkcjonują normalnie tylko ekran nie reaguje. Problem znika, gdy ponownie załączymy silnik.

Proszę o wszelkie informacje na temat problemów i pytań , z góry za wszystkie dziękuje i proszę o wyrozumiałość.