BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 11:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zdenerwowany policjant
PostNapisane: 22 października 2011, 19:26 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Owad napisał(a):
Człowieku szacunek za to że wciulałeś niebieskiego trola :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: a teraz szlag go trafia bankowo że dał się wykiwać jak mały Kazio hahahah. Mistrz :rotfl: I nie sądzę że cokolwiek Ci zrobią, jest masa ważniejszych spraw niż takie głupoty, którymi miał by się sąd zajmować

Czy to ten trollu z żółtego AuschwitzVagena? On żółty jest :D

Dobrze trzeba ich tępić !! hah !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 października 2011, 19:36 
Forumowicz

Moje BMW: e30
Kod silnika: m62b44
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=95148 e36 320i m50b20
jestes od dzisiaj moim mistrzem :hurra: wykiwanie wladzy nie w chamski a inteligentny sposob zasluguje na pochwale. Jestem przeciwny zakazowi rozmow pzez telefon w czasie jazdy. Kto chce rozmawia a ten kogo to rozprasza niech nie rozmawia i koniec.

Albo grubo, albo wcale!

Moje byłe: e36 320i '92, e36 316i '91, e36 325i '91, e38 740iA '97...

Obecne BMW: e30 '88 340 4.4 V8

PostNapisane: 22 października 2011, 19:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
Nie wiem po co o tym pisac na forum :zdegustowany: :zdegustowany:

PostNapisane: 22 października 2011, 20:48 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320D
Kod silnika: M47/TU
każdy telefon loguje się do sieci i przypisanego nadajnika, wiec jest możliwe sprawdzenie na wniosek sadu u operatora gdzie i jak w danej godzinie logował się twój telefon, działa to na tej samej zasadzie co fałszywe tel od żartownisiów, wiem bo pracowałem na technicznym w Orange

PostNapisane: 22 października 2011, 20:53 
Jakby Ci dowalili mandat i do tego jeszcze koszty sądowe, albo zarzut składania fałszywych zeznań to bym śmiał aż bym się zapowietrzył :D

PostNapisane: 22 października 2011, 21:00 
Forumowicz

Moje BMW: e90 335i
Kod silnika: N54B30
Zakov napisał(a):
Jakby Ci dowalili mandat i do tego jeszcze koszty sądowe, albo zarzut składania fałszywych zeznań to bym śmiał aż bym się zapowietrzył :D

Oskarżony nie może składać fałszywych zeznań. Przyznaje się albo się broni, to jest chyba logiczne. Inaczej każdy kto się nie przyznał do winy powinien mieć + 2 lata za krzywoprzysięstwo :mur:

Poza tym w przepisach jest, że zabrania się obsługiwać telefon, nie przez niego rozmawiać. Więc słowo policji, że chciałeś zadzwonić, przeciwko Twojemu.

Pomijając wszystko, rozmowy przez telefon są jednym z najczęstszych czynników powodujących wypadki, jeżeli byłeś twardy, żeby mieć przepisy w dupie, to chyba powinieneś wziąć za swoje czyny odpowiedzialność?

PostNapisane: 22 października 2011, 21:07 
duce74 napisał(a):
Oskarżony nie może składać fałszywych zeznań. Przyznaje się albo się broni, to jest chyba logiczne. Inaczej każdy kto się nie przyznał do winy powinien mieć + 2 lata za krzywoprzysięstwo :mur:

Może i tak. Zasugerowałem się tym co pisał wyżej renoraines.

duce74 napisał(a):
Pomijając wszystko, rozmowy przez telefon są jednym z najczęstszych czynników powodujących wypadki, jeżeli byłeś twardy, żeby mieć przepisy w dupie, to chyba powinieneś wziąć za swoje czyny odpowiedzialność?

Dokładnie, trzeba mieć trochę honoru i odwagi cywilnej. I teraz pójdzie się sądować za pieniądze podatników o 200 zł. Dla mnie dziecinne na maksa.

beny. napisał(a):

Jak Ci auto ukradną z ulicy, albo dom opier... do ostatniego grosza to nie idź na policję, bo trzeba ich tępić...

Ostatnio edytowano 22 października 2011, 21:10 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 22 października 2011, 21:08 
Forumowicz

Tomek1qaz napisał(a):
każdy telefon loguje się do sieci i przypisanego nadajnika, wiec jest możliwe sprawdzenie na wniosek sadu u operatora gdzie i jak w danej godzinie logował się twój telefon, działa to na tej samej zasadzie co fałszywe tel od żartownisiów, wiem bo pracowałem na technicznym w Orange

1) A powiedzieli Ci z iloma nadajnikami na raz łączy się telefon w technologi GSM? Jeżeli chcesz ustalić położenie to nie wystarczy Ci jeden, tylko potrzebujesz co najmniej 3 nadajniki na raz. Dodatkowo takie namierzanie jest bardzo niedokładne, bo siła fali radiowej zależy nie tylko od pogody, ale też od tego jak trzymasz telefon i gdzie. Czyli taki pomiar jest bardzo niedokładny i można go stosować, przy lokalizacji dzielnicy, czy osiedla, a za miastem rejonu.

Czyli najpierw sąd będzie musiał stwierdzić, że jest drugi telefon, potem poczeka na aktualne położenie, tylko po to, żeby oskarżony powiedział, że żona w sklepie obok rozmawiała w tym czasie.

PostNapisane: 22 października 2011, 21:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Zakov napisał(a):
Dokładnie, trzeba mieć trochę honoru i odwagi cywilnej. I teraz pójdzie się sądować za pieniądze podatników o 200 zł. Dla mnie dziecinne na maksa.

kończ i wstydu oszczędź

PostNapisane: 22 października 2011, 21:11 
Forumowicz

Zakov napisał(a):

A potem LPG po 2,78, bo dziurę trzeba łatać. A pieniądze podatników, to jak niczyje. Powiedzmy to sobie szczerze:
Za pieniądze Zakova, moje, Tomek1qaz, czy dawidzia :rozpacz:

Owad napisał(a):
kończ i wstydu oszczędź

To jest kwestia dojrzałości społecznej i odpowiedzialności za swoje czyny. Nie martw się, do tego niektórzy dorastają. Wstyd to Twoje podejście, rodem z komuny, gdzie państwo to wróg.

PostNapisane: 22 października 2011, 21:15 
duce74 napisał(a):
Jeżeli chcesz ustalić położenie to nie wystarczy Ci jeden, tylko potrzebujesz co najmniej 3 nadajniki na raz.

Tzw. Triangulacja :D

PostNapisane: 22 października 2011, 21:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
duce74 napisał(a):
To jest kwestia dojrzałości społecznej i odpowiedzialności za swoje czyny. Nie martw się, do tego niektórzy dorastają. Wstyd to Twoje podejście, rodem z komuny, gdzie państwo to wróg.

Nie rozśmieszaj mnie społecznie dojrzały człowieku.

PostNapisane: 22 października 2011, 21:18 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320D
Kod silnika: M47/TU
duce74 napisał(a):
Tomek1qaz napisał(a):

1) A powiedzieli Ci z iloma nadajnikami na raz łączy się telefon w technologi GSM? Jeżeli chcesz ustalić położenie to nie wystarczy Ci jeden, tylko potrzebujesz co najmniej 3 nadajniki na raz. Dodatkowo takie namierzanie jest bardzo niedokładne, bo siła fali radiowej zależy nie tylko od pogody, ale też od tego jak trzymasz telefon i gdzie. Czyli taki pomiar jest bardzo niedokładny i można go stosować, przy lokalizacji dzielnicy, czy osiedla, a za miastem rejonu.

Czyli najpierw sąd będzie musiał stwierdzić, że jest drugi telefon, potem poczeka na aktualne położenie, tylko po to, żeby oskarżony powiedział, że żona w sklepie obok rozmawiała w tym czasie.

Jak będą chcieli udupić to udupią

PostNapisane: 22 października 2011, 21:34 
Forumowicz

Owad napisał(a):
duce74 napisał(a):

Nie rozśmieszaj mnie społecznie dojrzały człowieku.

Masz rację, może raczej kwestia inteligencji.

PostNapisane: 22 października 2011, 21:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530D
Kod silnika: m57d30
Zakov napisał(a):
beny. napisał(a):

Jak Ci auto ukradną z ulicy, albo dom opier... do ostatniego grosza to nie idź na policję, bo trzeba ich tępić...
To mnie "rozwala" w tzw. pokoleniu HWDP.

PostNapisane: 22 października 2011, 21:39 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Co ja mam powiedzieć :P Jadać sobie po mieście o porze nocnej, ktoś mi siedzi na ogonie... :znudzony: Wiec ja troszkę docisnąłem pedał ;) , bo niedaleko musiałem wskoczyć na drugi pas-który pozwalał kontynuować jazdę na wprost... I tak zrobiłem, a razem za mną w tym samym czasie zrobiło ten sam manewr oto właśnie wspominane wcześniej auto- i to jeszcze bez sygnalizacji o zmianie pasa ruchu... :dobani:
A tu nagle typo mi drogowymi przyświecił na ok 5 sekund... Wiec ja bez zastanowienia po heblach i to dość ostro :hyhy: , (bo ani mu nie wymusiłem itp... żeby mnie tu oślepiał...)
Od tamtej pory zaczęła się 2 km gonitwa, facet chciał mnie koniecznie wyprzedzić, a ja mu to utrudniałem-jadać przepisowo, i tam gdzie była luka dla niego była zajmowana prze zemnie... W miedzy czasie ten cwaniaczek tak blisko mi siedział na ogonie ze przed przejściem dla pieszych znowu depnąłem po hamulcach, aby się opamiętał trochę... :D
A tu nagle patrze w lustereczko, a tam niebieski sygnał...- Okazało się ze to fiat brawo, nieoznakowany... :zdziwko: :rotfl:
No to ja sobie nic nie robię tylko dalej jadę tam gdzie miałem jechać i tak z 500metrów dalej dopiero się zatrzymałem, pod sklepem( w miejscu gdzie to mogłem zrobić bez utrudniania ruchu)
Za chwile oni podjeżdżają- zastawiają mi auto, Ja wysiadam pierwszy podchodzę do nich, Wysiada kierowca-policjant trzyma odznakę...
Mówi bla bla bla... A ja przyczyna zatrzymania... :hyhy:
A on kontrola drogowa...
Z jakiej przyczyny?
Przepalona żarówka...
I co z tego, mandat dostane???
On mówi ze chyba nie :rotfl:
Wiec ja mu uświadomiłem ze na pewno nie dostane... (wymieniając żarówkę na nowa)
Pyta czemu jestem niekulturalny na drodze, ja na to ze jestem jak ktoś jest, a jeżeli ktoś nie jest to i ja nie jestem...
On mówi ze on był :rotfl: Wiec ja do niego- Jest pan na służbie, nie używa pan kierunkowskazów przy zmianie pasa, oślepia mnie pan światłami drogowymi, nie zachowuje pan bezpiecznej odległości za autem...
Jego zatkało, przy tej babie (baba się nie wtrącała bo wiedziała jak było)... (coś tam głupio odburknął) Doskonale wiedział ile błędów on zrobił...
Ja zwracałem się dość głośno, moja zona potwierdziła jego zachowania na drodze tym bardziej zwracając mu uwagę ze w moim aucie jest przewożone dziecko... Które mógł narazić na niebezpieczeństwo, choćby samym oślepianiem światłami drogowymi...
Poszedł do auta, sprawdził dokumenty, za chwile przychodzi oddaje mówi to wszystko do widzenia... I więcej kultury bo on nie jest mściwy... Wiec ja do niego ze ja tez nie jestem, ale jak ktoś nie potrafi się zachować na drodze jako funkcjonariusz który powinien dawać przykład, to czego wymaga od zwykłego obywatela :]

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 22 października 2011, 21:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530D
Kod silnika: m57d30
Właśnie, człowiek jest tylko człowiekiem.

Ale złośliwców i ja nie lubię. A czasami mam wrażenie (oby tylko wrażenie), że w policji jest najwięcej cwaniaków. Czyli tam gdzie nie powinno ich być wogle.

PostNapisane: 22 października 2011, 21:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
Cytuj:

przepraszam bardzo ale obecny ustrój państwa nie różni się zbytnio od państwa komunistycznego (wrogiego) ,
ja nic do normalnego policjanta nie mam, nie jestem z pokolenia HWDP itp bo się nimi brzydzę (tym cwaniactwem w grupie itd) ale w pełni rozumiem zachowanie autora tekstu (czy jego kolegi) bo jeśli mnie państwo okrada kilku krotnie większymi podatkami i idiotycznymi przepisami,nakazami itd to ja kombinuje tak żeby mi było lepiej a nie innemu, co będę z tego mieć że zapłaciłem za mandat skoro i tak my wszyscy płacimy kilkukrotnie więcej choćby w podatku paliwa ?
faktycznie zbankrutuje państwo na tym.

Każdy ma inne zdanie i podejście do tematu (i ok), ale czuję coś że każdy na takim miejscu kombinowałby podobnie itp a nie od razu "Tak panie władzo rozmawiałem przez tel, proszę o mandat" :rotfl:

PostNapisane: 22 października 2011, 23:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: Corvette Z06
Kod silnika: LSX
Wygrałem dwie sprawy w Grodzkim więc powiem ci tylko że wygrana tkwi w szczegółach...
W Twoim przypadku im mniej będziesz mówil o ty 2 nr telefonu tym lepiej....
wez na rozprawę bilingi i powiedz że reke trzymałeś przy uchu bo Cie głowa bolała...
Ja wygrałem 2 razy :super:

PostNapisane: 23 października 2011, 11:54 
Forumowy terrorysta

Zakov napisał(a):
duce74 napisał(a):
Oskarżony nie może składać fałszywych zeznań. Przyznaje się albo się broni, to jest chyba logiczne. Inaczej każdy kto się nie przyznał do winy powinien mieć + 2 lata za krzywoprzysięstwo

Może i tak. Zasugerowałem się tym co pisał wyżej renoraines.

Prawo do obrony oskarżonego to jego prawo i nikt tego nie kwestionuje. Natomiast sąd wymierza kare według własnego uznania, oczywiście w granicach przewidzianych przez ustawę i wymierzając karę sąd uwzględnia w szczególności motywację i sposób zachowania się sprawcy. Czyli mowiac wprost czy sprawca wspolpracuje, czy wyraża skruchę, czy tez utrudnia i probuje robic w ch... sąd itd. I to miałem na myśłi uzywając powyższego skrótu myślowego, tym bardziej, ze napisałem o §, a nie artykule.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1