BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co wy na to ''CB'' ZA czy PRZECIW
PostNapisane: 3 listopada 2011, 20:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Kiedyś cały czas woziłem CB, ale generalnie mało korzystałem. Teraz czasami wrzucam jak jadę na wakacje, albo jak ma być dużo kontroli, bo jest jakiś tam długi weekend.
Generalnie w 90% służy mi do unikania Policji i w 10% żeby dowiedzieć się czy nie ma korków.
Mnie denerwuje to, że teraz mnóstwo ludzi z tego korzysta, ale ludzie głównie do słuchania, a nie gadania kupują. Często mają jakieś beznadziejne radia i do tego nie zestrojone z anteną i tylko "trzeszczą" na "19".

PostNapisane: 3 listopada 2011, 20:47 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
Kyokushin napisał(a):
Ludzie się bronią przy pomocy CB przez debilizmami tego kraju, i w cale się im nie dziwię.

x1000
Radio mam (zamontowane na stałe, przewód anteny poprowadzony w listwach progowych itp. do bagażnika, jak mam zamiar używać to wystawiam "bata" na dach) i korzystam jak wyjeżdżam poza miasto, głównie po to żeby nie dać się w idotyczny sposób naciągnąć na mandat :/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 listopada 2011, 21:16 
Forumowicz

Moje BMW: e36 325 td
Kod silnika: M51D25
Jednak społeczniaków nie brakuje...
Ja CB nie mam i nie czuje potrzeby posiadania i mało mnie obchodzi czy ktoś ma czy nie bo to nie moja sprawa. Idiotyczny apel. I tak państwo już za bardzo się nami "opiekuje" w imię "bezpieczeństwa".

PostNapisane: 3 listopada 2011, 22:13 

Kod silnika: BCY+
CB jest dobre bo przed psiarnią ostrzega, przed wypadkami, przed problemami na drodze, tirowcy mówią gdzie można dobrze zjeść, więc wiecej plusów niżminusow, wypedalać dziekuje.

PostNapisane: 3 listopada 2011, 22:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
ja nie widzę żadnych minusów w użytkowaniu CB, ale powinna być selekcja (najlepiej naturalna poprzez wpierdol) dla idiotów którzy nie umieją tego użytkować poprawnie i kulturalnie.

PostNapisane: 3 listopada 2011, 22:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E91
Ja jestem za tym żeby wprowadzić obowiązek posiadania CB przez każdego użytkownika dróg.

PostNapisane: 3 listopada 2011, 22:39 
Forumowicz

Moje BMW: e90 335i
Kod silnika: N54B30
Na pewno nie powinni zakazywać ale autor ma trochę racji. Część posiadaczy CB to idioci, którzy świadomie łamią przepisy ruchu drogowego narażając przez to innych. Każdy może jeździć ile chce i jak chce po swoim podwórku ale po wjechaniu na ogólnodostępną jezdnię trzeba mieć trochę wyobraźni.

Z mojego doświadczenia wiem, że najtrudniej wyprzedza się tych z drutem na klapie.

PostNapisane: 3 listopada 2011, 23:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M54B30
czego to w polsce nie wymyślą... kretynizm. :wstyd:

PostNapisane: 3 listopada 2011, 23:27 

duce74 napisał(a):
Z mojego doświadczenia wiem, że najtrudniej wyprzedza się tych z drutem na klapie.

każdy jadący szybciej od nas to szaleniec, czasami naprawdę, aż ciężko ich wyprzedzić? :rotfl:

PostNapisane: 4 listopada 2011, 09:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Jestem za tym żeby wprowadzić symboliczny podatek od CB i przeznaczyć go w całości na drogi. Wtedy by banda idiotów zrezygnowała by z tego. Ja z CB zrezygnowałem bardzo szybko, odkąd postawili fotoradary w całej Polsce jest to nieopłacalne.

PostNapisane: 4 listopada 2011, 09:14 

Kyokushin napisał(a):
Mam CB, nie używam, bo nie mam po co.

Chetnie wiec je od ciebie przyjme w prezecie ;)
A co do artykulu to sie nie wypowiem bo czasem brakuje slow aby wyrazic swoja opinie na takie durne pomysly.

PostNapisane: 4 listopada 2011, 09:37 
hmmmmm....

wszyscy Wy, którzy nazywacie taki pomysł durny, kretynizmem, debilizmem i innymi słowami, których nawet nie znam, twierdze:

sami jesteście debilami!

wyprzedzacie na pasach, na podwójnej na trzeciego, bo wiecie, że łycha i jadziem dalej.

Kontrole dla TIRów są po to, żeby TIRy KONTROLOWAĆ, a nie walić w... no właśnie.

Serio, jak ktoś w takim pomyśle nie widzi nawet szczątkowego sensu i nazywa to debilizmem, to sam jest też debilem o ograniczonym - i to dość mocno - umyśle.

A jak nie- to proszę o propozycję jak sprawę

gmsmetallica napisał(a):
ale powinna być selekcja (najlepiej naturalna poprzez wpierdol) dla idiotów którzy nie umieją tego użytkować poprawnie i kulturalnie.

zrealizować?

Rafal525 napisał(a):
Jestem za tym żeby wprowadzić symboliczny podatek od CB i przeznaczyć go w całości na drogi. Wtedy by banda idiotów zrezygnowała by z tego.

+

dobry pomysł!

zawodowi jeździliby tyle, że opłacałoby im się to.

a niezawodowi-forumowi-niedzielni-ściganci przestaliby wyprzedzać na pasach.

PostNapisane: 4 listopada 2011, 09:53 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Fryderyk napisał(a):
wyprzedzacie na pasach, na podwójnej na trzeciego, bo wiecie, że łycha i jadziem dalej.

Jakieś projekcje masz z rana panie kolego?

Fryderyk napisał(a):
Kontrole dla TIRów są po to, żeby TIRy KONTROLOWAĆ, a nie walić w... no właśnie.

A radio jest po to żeby przez nie nadawać i odbierać.
Co dalej? Zakaz posiadania nawigacji z POI? Obowiązkowy GPS z limiterami do ograniczenia prędkości? Obowiązkowe ESP w _każdym_ aucie? Alkomat w kierownicy?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 4 listopada 2011, 09:54 

qwa Fryderyk nie rob jaj myslisz,ze jak by zabrac wszystkim CB to nagle bedzie sie w Polsce jezdzic jak na zachodzie. Nikt nie bedzie wyprzedzal na 3,przekraczal predkosci itp. Jak tak sadzisz to chyba sam tez jestes debilem
Fryderyk napisał(a):

A chowanie sie policjantow w krzakach,za przystankami,stawianie fotoradarow w miejscach aby zarobily jak najwiecej kasy jak nazwiesz i jakie sa twoje pomysly na zlikwidowanie tego? Chlopie na jakim swiecie ty zyjesz?
Tu wszyscy wszystkich wala w ch... przezywasz-wygrywasz.

PostNapisane: 4 listopada 2011, 10:07 
Zacna persona forum

Cytuj:
gmsmetallica napisał(a):
ale powinna być selekcja (najlepiej naturalna poprzez wpierdol) dla idiotów którzy nie umieją tego użytkować poprawnie i kulturalnie.

zrealizować?

można jaśniej ?

PostNapisane: 4 listopada 2011, 10:51 
Tomek napisał(a):
A radio jest po to żeby przez nie nadawać i odbierać.
Co dalej? Zakaz posiadania nawigacji z POI? Obowiązkowy GPS z limiterami do ograniczenia prędkości? Obowiązkowe ESP w _każdym_ aucie? Alkomat w kierownicy?

Ja nigdy nie twierdziłem, że nieprzepisowa jazda jest zawsze tożsama z naganną jazdą.

Mi bardzo często, w sumie, to codziennie, zdarza się przekraczać prędkość. O 2, 5, 10, 50km/h- różnie. Nie mam problemu z kradziejstwem pieniędzy z tego wypadku, a km robię nie mało.

Ale nie o tym mowa. Fotoradar to coś, co jest stałego, zwykle oznakowanego- CB nie potrzeba. Wystarczy jak powiedziałeś- zaktualizowana mapa z POI.

Fotoradary- jestem gorącym przeciwnikiem. Takim samym, jak przeciwnikiem pijaków na drodze i przeładowanych tirów i wyprzedzających na pasach. A tym najbardziej ułatwia CB życie. O tym pisał facet w artykule.

Czy kłamał?

Moim zdaniem nie kłamał i to jest racja, że mając CB ludzie dopuszczają się rażących nadużyć. Nie po to, żeby uniknąć patrolu i nie zapłacić paruset zł za prędkość- bo to jest w porządku wg. mnie.

Prędkość nie zabija. Ale pijaki i rejsingowcy na pasach tak.

Facet podał przykład jak temu zaradzić. Dał pomysł, kontrowersyjny, radykalny ale trudno się nie zgodzić, że pomaga, ale ma WIELE wad.

Zamiast wyzywać i wyrzygiwać swoje mądrości o kochaniu go przez swoją mamę podajcie przykład, jak taki problem ROZWIĄZAĆ. Niektórzy pokusili się o pogłówkowanie. Np. gsmmetallica, czy Rafał525.

Zapewniam Was, że przez pieprzenie "ale kretynizmy" żadna wielka konstrukcja nie powstała.

A gdy takie "kretyńskie" powstawały, budowano następne, lepsze, modyfikowano, aż znalazło się optymalne rozwiązanie.

spider napisał(a):
qwa Fryderyk nie rob jaj myslisz,ze jak by zabrac wszystkim CB to nagle bedzie sie w Polsce jezdzic jak na zachodzie. Nikt nie bedzie wyprzedzal na 3,przekraczal predkosci itp. Jak tak sadzisz to chyba sam tez jestes debilem

nic nie pisałem o zaraz zaczynaniu czegokolwiek, zachodzie, czy wschodzie. Nie nadinterpretuj moich słów proszę.

Ale dodam, że codziennie w drodze do pracy mijam ok. 10 miejsc, gdzie palą się znicze przy drodze. Jakby paliło się 9 albo 8, byłbym bardziej zadowolony, a właściwie- mniej smutny i zaniepokojony.

PS. Przekraczanie prędkości jest okay, prędkość nie zabija.

PostNapisane: 4 listopada 2011, 11:12 
Zacna persona forum

gsmmetallica :zdegustowany: :ok:

PostNapisane: 4 listopada 2011, 11:13 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Artykuł jest przede wszystkim o prędkości i omijaniu kontroli, no chyba że ja jakiś inny czytam.

Przekraczanie prędkości jest podstawową przyczyną wypadków a zwłaszcza ich tragicznych skutków na naszych drogach. Dlatego mamy fotoradary (świetny wynalazek swoją drogą) i dlatego teraz inaczej budujemy drogi niż choćby w latach 90. I nie, nie jest okay jechanie 80/50, 140/90 czy 200/140.

Proponowanie zakazu CB, albo jakieś kolejne licencje, zezwolenia i podatki to nawet ciężko komentować.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 4 listopada 2011, 11:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E91
Ten artykuł napisał ktoś kto sobie kupił CB.
Zaczął używać pytając się co 5 min "mobile jak mnie słychać".
W końcu się ktoś wk##wił i go zwymyślał.
Teraz zraniony szuka akceptacji wśród podobnych jemu. ;)

PostNapisane: 4 listopada 2011, 12:07 
Prędkość nie zabija, zabija różnica prędkości i iloczyn masy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1