BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 08:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koniec taniej jazdy na LPG
PostNapisane: 5 października 2011, 14:34 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Vermilion napisał(a):
ciezki do opanowania pozar

I taki powinien miec miejsce na wiejskiej.

Wiem co masz na mysli, ale to chyba bardziej utopijne, niz to co napisalem wyzej. Musialbys wyeliminowac z polityki w zasadzie wszystkich, ktorzy uczestniczyli w transformacji ustrojowej, mieli kontakt z polityka w latach 90 czy poprzedniej dekadzie, wtedy moze bylaby jakas szanse, ze ludzie, ktorzy pozostana nie byliby skazeni korupcja czy checia zalatwianiem prywatnych interesow. Obawiam sie jednak, ze pozostalaby wtedy jedynie "mlodziez" miedzy 20-30 lat, ktora nie posiada wystarczajacego doswiadczenia, aby pokierowac panstwem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 października 2011, 16:23 
Forumowy terrorysta

lenin66 napisał(a):
Spoko, za niedługo będziemy jeździć na gazie łupkowym. ;)

Zobaczymy ;) jak postąpi UE od ktorej jesteśmy zależni tak, jak wcześniej byliśmy uzależnieni od ZSRR.

Cytuj:
Przyszłość polskich łupków rozstrzygnie się w Brukseli
Wydobycie gazu łupkowego może zostać zablokowane lub znacznie utrudnione w konsekwencji decyzji podejmowanych w Brukseli - alarmuje "Rzeczpospolita". W tym tygodniu Komisja Ochrony Środowiska zajmie się omówieniem kontrowersyjnego raportu instytutu Ludwik-Bolkow Systemtechnik. Według jego autorów wydobycie gazu łupkowego stwarza zbyt duże zagrożenie dla środowiska. W związku z tym Komisja Europejska powinna starannie uregulować proces jego eksploatacji. "Instytut argumentuje, że obecne przepisy są zbyt liberalne i kwestionuje nawet zasadność procesu szczelinowania jako zbyt szkodliwego, choć bez niego nie sposób wydobyć gazu na powierzchnię. Powód to toksyczne substancje, które wraz z wodą w tym procesie trzeba wpompować w ziemię" - czytamy w "Rz". Zakazanie procesu szczelinowania byłoby równoznaczne z zakazem wydobywania gazu łupkowego.
http://finanse.wp.pl/kat,7026,title,Prz ... caid=1d257

O sytuacji gospodarczej pisałem już, miliardy zł są w zasięgu ręki, ale trzeba umiec z tego korzystać. Reforma ubezpieczen społecznych, KRUS (niech każdy sobie sprawdzi jaką składkę płaci rolnik korzystający z róznych, corocznych dopłat, a jaką osoba prowadząca dział, gosp.). OFE (ci sami ludzie co tworzyli OFE 10 lat temu, obecnie rozmontowali OFE). Kolejna sprawa, w 2007r PO zapowiadało przed i po wyborach, ze ograniczy zatrudnienie urzędników, przypomnieli sobie o tym dopiero po 4 latach tuz przed nowymi wyborami

Cytuj:
Do 30.09 ministrowie i wojewodowie mieli zredukować zatrudnienie w urzędach. Taki termin wyznaczył im Donald Tusk. Dziennik.pl sprawdził, że podwładni nie potraktowali premiera poważnie. Na ograniczenie liczby urzędników zdecydowało się zaledwie kilka z 17 ministerstw. Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz Ministerstwo Spraw Zagranicznych wybrały zwolnienia grupowe. Ministerstwo Sprawiedliwości obniżyło wymiar czasu pracy i nie przedłużył umów okresowych. 30 września liczba urzędników państwowych miała osiągnąć poziom z końca 2007 roku, czyli 296,4 tys. W wyniku założeń rządu pracę powinno stracić 27,5 tys. urzędników, jednak wypowiedzenie dostanie nie cały tysiąc z nich.
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1384 ... omosc.html

Dalej, bezmyślne zadłużanie kraju, kreatywna księgowość, zamiast zielonej wyspy, mamy burdel nad ktorym nikt nie panuje. Czego można sie spodziewac po ludziach, ktorzy cale zycie byli na partyjnych, zwiazkowych, urzedniczych, poselskich posadach i nie musieli na siebie zarabiac?

PostNapisane: 5 października 2011, 18:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Vermilion napisał(a):
Wybor, ktorejkolwiek z partii nic nie zmieni, naprawde nikt w obecnej sytuacji, wysokiego zadluzenia publicznego i kolejnych przetasowan na rynkach finansowych, nie podejmie decyzje o cieciu podatkow. Gdy budzet nie bedzie sie domykal to poszuka sie pieniedzy z kazdego mozliwego zrodla i jakos przeczeka do konca kadencji. Zreszta zauwaz czego oczekuja wyborcy i co sie im obiecuje - kolejne subwencje, dofinansowania, itd. - dalsze rozdmuchanie socjalu, na ktory trzeba bedzie zdobyc pieniadze (ciekawe, ze nikt nie pyta nigdy skad je wziasc).

No dokładnie, szkoda tylko że ja to wiem, ty to wiesz i jakieś 30% polaków, reszta uważa - Mi się należy, i ch. A skąd? Nieważne.

PostNapisane: 5 października 2011, 18:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
Dlatego trzeba uciąć ten socjal, nie ma miejsca w tym kraju dla parobów. Kto chce niech pomaga.

PostNapisane: 5 października 2011, 18:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E91
Słyszałem ostatnio, że zrobili badania i 50% Polaków oglądając program np. Wiadomości czy Fakty nie rozumie treści (o co chodzi).
Także bez porządnej kiełbachy się nie da. :mur:

PostNapisane: 9 listopada 2011, 09:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: Poturbowane
odświeżam temat z racji tego że zaczyna dochodzić do tego co pisałem na początku.

http://finanse.wp.pl/kat,63554,title,Be ... caid=1d599

PostNapisane: 9 listopada 2011, 09:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
U mnie w i tak się nie opłaca jeździć na gazie bo benzyna w Rosji kosztuje dolara za litr. A nie długo jeszcze nie będzie wiz http://bartoszyce.wm.pl/75231,Tansza-be ... -wizy.html i czas sprzedaż diesla :hyhy:

PostNapisane: 9 listopada 2011, 09:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: Poturbowane
Przykładowo cena ropy na białorusi to 0,44 € za litr. czyli 1,92 zł
Gdyby nie konieczność posiadania wizy to bardziej opłacało by się tankować u nich paliwo. (przynajmniej mieszkając w warszawie)

PostNapisane: 9 listopada 2011, 09:45 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
no bardzo ciekawi mnie jak będą kształtować się ceny w 2012 roku... benzyna w granicach 6zl to raczej pewne :/ ale obstawiałbym, że lpg będzie po 3,4 max

PostNapisane: 9 listopada 2011, 09:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M62B35
Skoro cena ma być wyrównana do unijnych to lpg będzie po jakieś 3.50zł bo średnio w Niemczech czy Francji lpg\gpl jest po 75 eurocentów

PostNapisane: 9 listopada 2011, 13:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
No no w niemczech we Frankufurcie 80 centów..

PostNapisane: 9 listopada 2011, 13:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
a ja jestem ciekaw co bedzie jak dogonimy ceny paliw, niemców czy francuzów jak beda argumentowac dalsze podwyzki cen paliw

PostNapisane: 9 listopada 2011, 13:55 

Piękny artykuł. Paliwo już po 6zł a potem... co prawda wysokooktanowe i na najdroższychstach.. Co z tego że na drogich i drogie 6 jak na Makro np. 95 po 5.20? Sensacja jest. Dziennikarzyny... :wstyd:

PostNapisane: 9 listopada 2011, 14:04 
Forumowicz

Moje BMW: 320 D 136hp
Ludzie ale o czym mowa ten grajdołek zwany Polska to jest parodia, no sorki ceny paliw się zrównają a zorobki??
Jak pracowałem za granicą gdzie litr ON kosztował 1,12 Euro a najniższa stawka godzinowa była 8,65 Euro?
Polska litr 5,30 zł najniższa stawka godzinowa nie wiem ile jest teraz ale pewnie około 10zł
no ludzie jak tu ma być dobrze??

Później dziwić się ze jeździmy na opale czy paliwie za wschodniej granicy...

Ostatnio edytowano 9 listopada 2011, 14:04 przez Spider IRL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 9 listopada 2011, 14:04 

KotSylwester napisał(a):
Piękny artykuł. Paliwo już po 6zł

człowiek poczyta nagłówki i się przyzwyczai do takiej ceny. Potem mu będzie łatwiej przełknąć te 6zł przy kasie :cool:

PostNapisane: 9 listopada 2011, 14:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Sylwek_ch napisał(a):
człowiek poczyta nagłówki i się przyzwyczai do takiej ceny. Potem mu będzie łatwiej przełknąć te 6zł przy kasie

hehe dokladnie, ludzie mieli jezdzic mniej bo paliwo drogie, jakos nie jezdza, aut nadal przybywa, mieli wyjsc na ulice jak przebije 5z za L i co nie wyszli, teraz maja wyjsc jak minie 6 zl no i nie wyjda :)
trzeba sie przyzwyczaic ze statystyczny polak, tylko zacisnie zeby na to jak panstwo zapina go przy kazdej okazji od tylca kiedy on trzyma sie za kostki z opuszczonymi spodniami.

PostNapisane: 9 listopada 2011, 14:36 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Santino napisał(a):
a ja jestem ciekaw co bedzie jak dogonimy ceny paliw, niemców czy francuzów jak beda argumentowac dalsze podwyzki cen paliw

Tym że do nas dalej i transport cysternami droższy bo paliwo droższe :rotfl:

Santino napisał(a):
trzeba sie przyzwyczaic ze statystyczny polak, tylko zacisnie zeby na to jak panstwo zapina go przy kazdej okazji od tylca kiedy on trzyma sie za kostki z opuszczonymi spodniami.

dokladnie tak jest. 100/100

PostNapisane: 9 listopada 2011, 14:40 
Forumowicz

Moje BMW: 320 D 136hp
Nam trzeba chyba rewolucji :zdziwko:

PostNapisane: 9 listopada 2011, 15:52 
Forumowy terrorysta

Kyokushin napisał(a):
Santino napisał(a):

dokladnie tak jest. 100/100

Mimo wszystko polski premier czegoś sie obawia, bo nawet po sejmie z ochroną chodzi :rotfl: .

PostNapisane: 10 listopada 2011, 16:31 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
http://moto.onet.pl/1652528,1,polacy-na ... node=19094

ale masakra że to paliwo przestaje być niszowym. Zaraz dosrają cene 3,50, pb na 6 bo przestanie jej cena miec znaczenie (bo kto bedzie mia pb?) i przestanie się tanio jeździć.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1