BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 22:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
wolę zapłacić mandat raz na jakiś czas niż kupić CB

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 22:38 
Uzależniony od forum :)

Kucharz napisał(a):

kwestia gustu...tak samo jak z LPG ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 22:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
Kornelio napisał(a):
Kucharz napisał/a:

właśnie ja jeździłem bez CB jeden dzień i już sie źle czułem :hyhy:

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 22:48 
Pierwsze kroki

Labrador napisał(a):
BARTIG napisał(a):
a na cb nie mowili ?

barteku napisał(a):
nie mam :( (

zainwestuj w CB to juz nigdy cię to nie spotka :]

na cb nie zawsze o tajniakach slychac :P

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 22:51 
Przyjaciel forum

Jezol napisał(a):
na cb nie zawsze o tajniakach slychac :P

zazwyczaj słychać w końcu prędzej czy później muszą kogoś zatrzymać i wtedy trąbią na CB ze tajniaki jeżdżą :]

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 22:53 
Przyjaciel forum

Kornelio napisał(a):
Kucharz napisał(a):

nie gustu, a wyboru :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 22:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Panowie po co takie pouczanie :

Cytuj:
a ja uważam ze gdyby jechał 50km/h to by tego tematu nie bylo..

Cytuj:
za głupotę sie płaci wiec sie nie dziw kolego... 110 na 50

Powiedzcie szczerze czy jeździcie aż tak przepisowo? ;) Pytanie tyczy się wszystkich a nie tylko cytowanych przeze mnie wypowiedzi.

Zgodzę się z jednym,mówienie chwdp zakładając że wszyscy wiemy o co cho jest troche nie na miejscu bo taka praca panów Policjantów ;) .Przekraczając prędkość każdy z nas bierze juz konsekwencje na siebie i oni robią swoje.Owszem zdarza się że są nieuprzejmi i aroganccy.Ale to nie spisanie na ulicy za rozmowę ze znajomym.To nie jest bezpodstawne.Tyle jeśli chodzi o popularny wyraz.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:06 
Przyjaciel forum

Kucharz napisał(a):
Kornelio napisał/a:
Kucharz napisał/a:

nie gustu, a wyboru :)

racja kwestia wyboru ,ja dzięki CB wiem ze nie jestem sam na drodze i jeśli zechcę mam z innymi kontakt głosowy wydaje mi sie ze dzięki cb jeżdżę wolniej

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:08 
Wszyscy tak gadacie jak byście nigdy nie przekraczali prędkości.
Nie róbcie już z siebie takich lamusów na pewno 90% z piszących w tym temacie przekroczyła nie raz 200km/h na naszych pięknych drogach.
Fakt jest faktem, że można być tylko policjantem a można być policjantem i człowiekiem.
Dla przykładu moja mama dostała w zeszłym tygodniu mandat na trasie toruńskiej w Warszawie.
Była godzina 3 w nocy jechała od marek całą drogę 80km/h a za nią vectra z videoradarem.
I tak jechali aż w pewnym miejscu na moście grota jest ograniczenie do 40km/h znak który został kiedyś jak ten odcinek drogi był w remoncie ale znaku już nie zdjęli.
I dostała mandat 400zł i ileś tam punktów a droga była pusta i nie stwarzała najmniejszego zagrożenia. DLA TAKICH POLICJANTÓW ... i w dupie mam co ktoś o tym myśli.
W polsce policja nastawiona jest na karanie kierowców i zasilanie budżetu a nie na faktyczne zmniejszenie ich prędkości co jest DEBILIZMEM i to jest niepodważalny fakt .
Przykład? Jade 160km/h w centrum warszawy mijam fotoradar którego nie zauważyłem i nadal jade z tą samą prędkością stwarzając zagrożenie tylko biedniejszy o 500zł a wystarczył by radiowóz lub inny patrol co spowodowało by ten sam mandat ale napewno prędkość była by już przepisowa przez dłuższy czas.

Wyedytowałem, nie klnij, chyba znasz zasady, przecież jesteś z nami od daaawna ;) - KotSylwester

Ostatnio edytowano 30 czerwca 2007, 12:40 przez --==maly==--, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:08 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
BODZIOTG77 napisał(a):

CB to podstawa jak sie duzo jezdzi .

)

Jak sie duzo po PL jezdzi to podstawy to:

- odrzucić pośpiech
- MYŚLEĆ MYŚLEĆ I JESZCZE RAZ MYŚLEĆ
- nie popełniać prób samobójczych w postaci wyprzedzania w stylu "jakoś dam rade"
- przewidywać możliwe niebezpieczństwa

Poslkie "drogi" to makabra. 90% manewrów wykonywanych przez Polskich kierowców to makabra do kwadratu.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:11 

--==maly==-- napisał(a):
Przykład? Jade 160km/h w centrum warszawy mijam fotoradar którego nie zauważyłem i nadal jade z tą samą prędkością stwarzając zagrożenie tylko biedniejszy o 500zł a wystarczył by radiowóz lub inny patrol co spowodowało by ten sam mandat lub jego brak(może by się udało wyhamować) ale napewno prędkość była by już przepisowa przez dłuższy czas.

tak jezdzisz w warszawie? Gratuluje. Gorzej jak pieszy Ci się nawinie na zderzak. O ile myślisz o takiej ewetualności.

Ostatnio edytowano 29 czerwca 2007, 23:18 przez stones1, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:12 
Przyjaciel forum

owszem czasami przekraczam, ale akcji w stylu 110/50 nie robię, a jakbym zrobił i za to dostałbym mandat nie miałbym do nikogo pretensji

nigdy w Polsce nie przekroczyłem 200 kmh

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:15 
Nie łap mnie za słówka kolego. A jeżdżę różnie fakt jest taki,że nikt w Warszawie nie jeździ 50km/h włącznie z taksówkami autobusami miejskimi które zazwyczaj jadą około 70km/h oraz radiowozami bez sygnałów którzy najczęściej naginają przepisy jadąc sobie 80-100km/h i to jest najgorzej denerwujące im wolno.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
racja wszyscy jeżdża nie przepisowo a próbują pokazac że są świętsi od Księdza Rydzyka

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:19 

--==maly==-- napisał(a):
Nie łap mnie za słówka kolego. A jeżdżę różnie fakt jest taki,że nikt w Warszawie nie jeździ 50km/h włącznie z taksówkami autobusami miejskimi które zazwyczaj jadą około 70km/h oraz radiowozami bez sygnałów którzy najczęściej naginają przepisy jadąc sobie 80-100km/h i to jest najgorzej denerwujące im wolno.

nie łapie, tak napisałes ;)

a jesli chodzi o autobusy to ostatnio byly efekty glupoty ich kierowcow.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:20 
Przyjaciel forum

--==maly==-- napisał(a):
oraz radiowozami bez sygnałów którzy najczęściej naginają przepisy jadąc sobie 80-100km/h i to jest najgorzej denerwujące im wolno.

no właśnie a przecież im tez nie wolno ,jeśli nie jadą na sygnale ,ale to jest polska właśnie :]

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:32 
Labrador napisał(a):
--==maly==-- napisał(a):
oraz radiowozami bez sygnałów którzy najczęściej naginają przepisy jadąc sobie 80-100km/h i to jest najgorzej denerwujące im wolno.

no właśnie a przecież im tez nie wolno ,jeśli nie jadą na sygnale ,ale to jest polska właśnie :]

Niestety ale to jest Polska dziki wschód.
Ostatnio w jakimś programie pokazywali jak para Warszawiaków nagrała komórką jak to radiowóz bez sygnału jechał sobie beztrosko po warszawie momentami po 130km/h.
Jak kierujący radiowozem policjant zauważył,że ktoś go nagrywa zrównał się z nimi i pokazał środkowy palec po czym przyspieszył i odjechał.
Gość zaniósł nagranie na komendę.
Efekt? Sprawa w sądzie grodzkim obaj kierowcy dostali mandaty chyba po 200 czy 300zł :rotfl: Jaja w biały dzień tak właśnie docenia się uczynność obywateli.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Fakt zdarza się przekroczyć prędkość o 100% :wstyd: , ale jak mnie za to miśki ukaraja to nie wyzywam .... :wstyd: . Może jeszcze tłumaczenia: panie to nie moje Bmw a wogóle to nie moja noga na gaz cisnęła i tak naprawdę to mnie tu nie ma :rotfl: . Moje wykroczenie i wina - zasłużona kara, jak dałeś się złapać. Gorzej jeśli karaja bezpodstawnie, co tez mi się przydarzyło - konkretnie z ŻW jak byłem jeszcze zawodowym żołnierzem ;), ale to inna historia.

Wyedytowałem - KotSylwester

Obrazek

Ostatnio edytowano 30 czerwca 2007, 12:41 przez Enigmate, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 23:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
--==maly==-- napisał(a):
Jaja w biały dzień tak właśnie docenia się uczynność obywateli.

Ciekawe kiedy ktos z grubszym portfelem zakwestionuje zdobywanie materiału dowodowego przez miśki w nieoznakowanych radiowozach - nagrywajac materiał stwarzaja niekiedy bardzo duże zagrozenie najczęściej popełniając te same wykroczenia co karany.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 00:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
nie no tak czytam sobie i zaraz na mysl mi przychodzi wiesniak ze wsi ktory mnie wyzylal ze w niedziele z lapata chodze jak to jest swieto, a na drugi dzien szedl do lasu drzewo krasc juz nie wspominajac o tym ze licznika pradu w domu nie uzywal.
piszecie serio tak jakby nikt z was nie przekraczal predkosci, jakby nikt nigdy na zakazie sie nie zatrzymal, jakby kazdy z was na stopie do 0 wyhamowywal.
prawda jest taka ze jak jade w niemczech i jest ograniczenie do 70, 50 czy 30 to czuje ze serio tam powinno sie tyle jechac. w polsce pomijajac fakt ze zamiast latac dziury stawiaja ograniczenia predkosci to 60% ogrniczen predkosci jest postawiona nie slusznie lub za bardzo jest ta predkosc ograniczona, w samym zabrzu moglbym dac z pare przykoladow.
a wy chyba nie jechaliscie droga ktora opisuje autor postu. tam bez niczego da sie zrobic 110 a nawet i wiecej na ogrniczeniu 50. to jest deblina droga i chyba doga z ktorej do budzetu najwiecej kasy idzie. po co dawac na skrzyzowaniu ograniczenie do 50? nie moze byc do 70 lub 90 a poprostu zolta faze wydluzyc odpowiednio o te 3 sekundy jakie daje nam wzrost predkosci o 20?

EniGmatiC napisał(a):
nagrywajac materiał stwarzaja niekiedy bardzo duże zagrozenie najczęściej popełniając te same wykroczenia co karany.

a to jest druga sprawa ktora mnie denerwuje. nie jednokorotnie na tvn trubo w programie uwaga pirat widzielismy ze policjanci ciagna w nieskonczonosc poscigi nie zadko narazajac zycie i zdrowie innych uzytkownikow drog czego im nie wolno robic. chocby poscig za motocyklista ktory prol przez warszawe 200 na godzine a oni za nim. on sam duzo mniej by szkod narobil jakby gdzies wiejchal motorem niz oni radiowozem bo tez czesto bylo slychac o tym jakie umiejetnosci maja kierowcy radiowozow.
albo to ich haslo czekam az bedziemy mogli kierowce zatrzymac w bezpiecznym miejscu, a licza po porstu na to ze popleni jeszcze pare wykorczen. powinno byc tak ze zlamie przepis, nie wazne czy predkosc, czy podwojna ciagla powninien byc zaraz kogut i napis jedz za nami i niech sie zatrzymuja w bezpiecznym miejscu.

dziwne jest jeszcze to ze np na zachodzi najwiecej fotoradarow jest np w rejonach szkol gdzie chodza dzieci oraz na skrzyzowaniach i lapia tych co na czerownym przejezdzaja a u nas nie. taka typowa lapanka zeby kase bic.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1