nie no tak czytam sobie i zaraz na mysl mi przychodzi wiesniak ze wsi ktory mnie wyzylal ze w niedziele z lapata chodze jak to jest swieto, a na drugi dzien szedl do lasu drzewo krasc juz nie wspominajac o tym ze licznika pradu w domu nie uzywal.
piszecie serio tak jakby nikt z was nie przekraczal predkosci, jakby nikt nigdy na zakazie sie nie zatrzymal, jakby kazdy z was na stopie do 0 wyhamowywal.
prawda jest taka ze jak jade w niemczech i jest ograniczenie do 70, 50 czy 30 to czuje ze serio tam powinno sie tyle jechac. w polsce pomijajac fakt ze zamiast latac dziury stawiaja ograniczenia predkosci to 60% ogrniczen predkosci jest postawiona nie slusznie lub za bardzo jest ta predkosc ograniczona, w samym zabrzu moglbym dac z pare przykoladow.
a wy chyba nie jechaliscie droga ktora opisuje autor postu. tam bez niczego da sie zrobic 110 a nawet i wiecej na ogrniczeniu 50. to jest deblina droga i chyba doga z ktorej do budzetu najwiecej kasy idzie. po co dawac na skrzyzowaniu ograniczenie do 50? nie moze byc do 70 lub 90 a poprostu zolta faze wydluzyc odpowiednio o te 3 sekundy jakie daje nam wzrost predkosci o 20?
EniGmatiC napisał(a):
nagrywajac materiał stwarzaja niekiedy bardzo duże zagrozenie najczęściej popełniając te same wykroczenia co karany.
a to jest druga sprawa ktora mnie denerwuje. nie jednokorotnie na tvn trubo w programie uwaga pirat widzielismy ze policjanci ciagna w nieskonczonosc poscigi nie zadko narazajac zycie i zdrowie innych uzytkownikow drog czego im nie wolno robic. chocby poscig za motocyklista ktory prol przez warszawe 200 na godzine a oni za nim. on sam duzo mniej by szkod narobil jakby gdzies wiejchal motorem niz oni radiowozem bo tez czesto bylo slychac o tym jakie umiejetnosci maja kierowcy radiowozow.
albo to ich haslo czekam az bedziemy mogli kierowce zatrzymac w bezpiecznym miejscu, a licza po porstu na to ze popleni jeszcze pare wykorczen. powinno byc tak ze zlamie przepis, nie wazne czy predkosc, czy podwojna ciagla powninien byc zaraz kogut i napis jedz za nami i niech sie zatrzymuja w bezpiecznym miejscu.
dziwne jest jeszcze to ze np na zachodzi najwiecej fotoradarow jest np w rejonach szkol gdzie chodza dzieci oraz na skrzyzowaniach i lapia tych co na czerownym przejezdzaja a u nas nie. taka typowa lapanka zeby kase bic.