BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 08:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
Kucharz
PostWysłany: Dzisiaj 0:12 Temat postu:
owszem czasami przekraczam, ale akcji w stylu 110/50 nie robię, a jakbym zrobił i za to dostałbym mandat nie miałbym do nikogo pretensji

nigdy w Polsce nie przekroczyłem 200 kmh

Kucharz co rozumiesz czasami przekraczasz prędkość?Sory rozumiem że na trasie lecisz względnie 110 i przy ograniczeniu do 70 zwlaniasz?Chyba nie bardzo.
Jak 1.5 roku temu dostałem mandat na jagiellońskiej gdzie na 60 miałem 96 to też pretensji do nikogo nie miałem,fakt że tylko tyle bo wcześniej światła mnie złapały.Ale nie uwierzę że większość z tych co mają silniki po 2.5 czy 2.8 jeżdżą jak emeryci.Bo nawet Ci przepisów się nie trzymają.

Więc nie udawajmy świętszych od samego Papieża.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 09:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
ja jezdze po miescie srednio jakies 70-80, sa miejsca w ktorych mozna depnac pod 130, a na trojmiejsckiej obwodowej to szybciej jak 210nie jechalem, ale jechalem 220 na "autostradzie" za Łodzia w kierunku Czestochowy

to co opisalem to sa sytuacje w ktorych brak jakiegokolwiek ruchu na drodze, nigdy nie przeginam kiedy jest wiecej aut na drodze,nie dla tego ze nie wierze w moje auto, ale po prostu nie wierze w innych kierowcow, no i ten "nieszczesliwy wypadek" tzn % nieprzewidzianego

co do Twojego wykroczenia to w sumie norma, wszyscy sie burza, ale kazdy na pewno w swoim miescie ma takie miejsce gdzie depnie i wtedy .... :D

pozdro

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 10:00 
Forumowicz

Moje BMW: M3CS G80
--==maly==-- napisał(a):
Wszyscy ... jak byście nigdy nie przekraczali prędkości.
Nie róbcie już z siebie takich lamusów na pewno 90% z piszących w tym temacie przekroczyła nie raz 200km/h na naszych pięknych drogach.
Fakt jest faktem, że można być tylko policjantem a można być policjantem i człowiekiem.
Dla przykładu moja mama dostała w zeszłym tygodniu mandat na trasie toruńskiej w Warszawie.
Była godzina 3 w nocy jechała od marek całą drogę 80km/h a za nią vectra z videoradarem.
I tak jechali aż w pewnym miejscu na moście grota jest ograniczenie do 40km/h znak który został kiedyś jak ten odcinek drogi był w remoncie ale znaku już nie zdjęli.
I dostała mandat 400zł i ileś tam punktów a droga była pusta i nie stwarzała najmniejszego zagrożenia. DLA TAKICH POLICJANTÓW ... i w dupie mam co ktoś o tym myśli.
W polsce policja nastawiona jest na karanie kierowców i zasilanie budżetu a nie na faktyczne zmniejszenie ich prędkości co jest DEBILIZMEM i to jest niepodważalny fakt .
Przykład? Jade 160km/h w centrum warszawy mijam fotoradar którego nie zauważyłem i nadal jade z tą samą prędkością stwarzając zagrożenie tylko biedniejszy o 500zł a wystarczył by radiowóz lub inny patrol co spowodowało by ten sam mandat ale napewno prędkość była by już przepisowa przez dłuższy czas.

Jedyna wypowiedz w tym watku z ktora sie zgodze. Wszyscy ladnie mnie oceniacie nie znajac sytuacji. Tacy madrzy jestescie. Jechali za mna ponad 30km (!!!) zeby zlapac mnie na jakims wykroczeniu. Chcieli mi wpisac dodatkowo 200zl za to ze stajac przy swiatlach zjechalem na pas obok bo bylo na nim mniej samochodow i przednimi kolami lekko najechalem juz na ciagla linie mimo ze nie bylo za mna zadnego auta a ruch byl jakby go nie bylo :)
To potwierdza .... tych policjantow!!

Wedlug WAS najpierw bym zdiagnozowal jaka to byla sytuacja a pozniej ocenial. Mądrale.

Jestem pewien, ze uwzieli sie na mnie bo jechal mlody chlopak czarnym BMW!!!
Uwierzcie, ze mijalo mnie kilka aut jadacych szybciej ode mnie (co z reszta bylo widac na nagraniu) a oni zatrzymali mnie.

Poza tym piszac ze droga jest fatalna nie mialem na mysli jej stanu (chociaz to tez prawda) tylko raczej o ilosc ograniczen co pare km. Pewnie nikt z was tamtedy nie jechal to dlatego nie wiecie :)

P.S. i nie angazujcie sie tak w temat bo rozpoczynajacgo chcialem was ostrzec o w/w radiowozie a nie rozpoczac rozmyslania filozofow na temat predkosci jazdy i slusznosci mandatow. Lepiej by bylo jak byscie wypisali nieoznakowane radiowozy w waszych rejonach. Wtedy by watek mial sens.

Wyedytowałem - KotSylwester

Ostatnio edytowano 30 czerwca 2007, 12:44 przez barteku, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 10:01 
Zacna persona forum

pablo022 napisał(a):
co do Twojego wykroczenia to w sumie norma, wszyscy sie burza, ale kazdy na pewno w swoim miescie ma takie miejsce gdzie depnie i wtedy ....

...dokładnie, mnie trafili w lutym miałem jakies chwilowe 180km/h gdzie było 60 , tez 10pkt i 5stów...

...chyba nikt św. nie jest ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 10:08 
Forumowicz

Moje BMW: M3CS G80
mac napisał(a):

...dokładnie, mnie trafili w lutym miałem jakies chwilowe 180km/h gdzie było 60 , tez 10pkt i 5stów...

...chyba nikt św. nie jest ;)

Nie, no chlopaki tu na forum są! Nie widzisz jak piszą, ze nigdy nie łamią przepisów? :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 10:26 
Zacna persona forum

hehe.., przyklad nawet był jak lecielismy na spota do Kucharza 200km/h,

... a potem po lesnej asfaltowej drodze 160km/h -) było wtedy naprawdę szybko ..,, tak tak , ktos napisze DEBILE!!!!

Spoko, a wy zawsze święci???

jak tak to jakiego grzyba kupujecie beemki 5tki,czy 7demki gdzie wsadzaja większe silniki niz 1den6eść :hurra: jak jezdzicie zgodnie z przepisami jiii... zapewne tylko w baardzo wyjatkowych sytacjach...blablabla... jest chwilowe 180 :zdziwko: :rotfl: ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 10:30 
Zacna persona forum

180km/h takim kabriolecikiem????Ja sie troche bałem 2,20 jechac E39 z osmioma poduchami i innymi duperelami.Bo przy tej predkosci to to poduchy daja to,ze resztki mózgu nie splamia deski rozdzielczej.A tu takie predkosci w cabrio :zdziwko: Sie wam chłopcy te kabrioletki połamia jak zapałki jak zadzwonicie.A ty Barteku zobacz jak sie pisze pierwsz słowo w skrócie .... .Sam jestes madrala i filozof.

Ostatnio edytowano 30 czerwca 2007, 12:45 przez greg27, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 10:42 
Zacna persona forum

greg27 napisał(a):
180km/h takim kabriolecikiem????

Najszybciej licznikowe 235 bez dachu :cwaniak:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 10:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
w mieście czy terenie zabudowanym nie ma sensu przyciskać, ja tylko na trasie troche grzeje :)
ja jak narazie dostałem 1 mandat , 300 zł i 5 pkt ,odebrany dowód za przyciemnione przednie szyby, a mandat bo zawracałem na ręcznym w niedozwolonym miejscu
:) - ale to bylo daaaaawno temu :) , jakis miesiac temu złapali mnie z szuszarą kilka kilometrów przed autostrdadą na Kraków - ale Panowie byli sympatyczni i udało sie wynegocjować lepsze warunki :)
najlepsze jest jak wyskakuje z tekstem że ja to bezrobotny student :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 10:54 
Zacna persona forum

No Comment!! To do MAC-a.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 11:03 
Przyjaciel forum

Mac i Pablo ja się z wami zgadzam.Jeśli rzeczywiście wszyscy są świętsi od Papierza to polecam przejrzeć wątek Kille.No tam to można by pouczać a pouczać.
A i prędkości opisane tam małe nie są.
Po co te 2.5 i 2.8?Po to żeby się po turlać po bułki do sklepu?? A potem powiedzieć a bo ja mam 6r pod machą i prawie 200 kucy?Nie to ja dziekuję,1.6 wystarczy do turlania.

Piszę to bo nie wierze w to że posiadacze takich silników są świeci.Tylko potem jak ktoś pisze że kupił sobie zwykłe 1.6 czy 1.8 to każdy krzyczy że eeee lipa bo prawdziwe to 6r i wogóle za słaby ten silnik mało koni spalanie i parę innych.Pytam po co większy silnik skoro wszyscy przepisowo jeżdżą.

Raz jechałem tak dla jaj wisłostradą 60 na godzinę bo tak nakazywały przepisy i co?Mijający mnie emeryci w maluchach i skodach favoritkach pukali się w czoło.

Każdy jeździ tak jak sam czuje że może,kwestie bezpieczeństwa zostawmy każdemu z osobna.
Jeśli ktoś jeździ sobie 2.8 maks 80 i na trasach nie przekracza 120 ok.tak jeździ ,taki ma temperament to ok ja to szanuję bo ja tak nie potrafię.Ale po co pouczać innych?

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 11:56 
Zacna persona forum

CiOoS napisał(a):
jechałem tak dla jaj wisłostradą 60 na godzinę bo tak nakazywały przepisy i co

... właśnie tam dostałem 10pk i 5tkę :) , i sa powiedz.. czy nie ma mozliwości " na chwilę" przycisnąć do 180 ?

Jest!!!!!

greg27 napisał(a):
No Comment!! To do MAC-a.

śmiało... ;)

... bo nie po to kupilem 2.5 by latać 90 na trasie :zdziwko: ..., chyba ze w baku jest ZONK to wtedy tak ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 12:12 
Zacna persona forum

Twoja Beta,twoje zycie rob co chcesz.O mnie mozesz zap nawet 300km/h.Tylko zebys zabił siebie a nie jakichs przypadkowych ludzi.I Twoje zwłoki moga nie byc atrakcyne jak Cie wytna z tej łupy ;) Tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 12:17 
Zacna persona forum

greg27 napisał(a):
Tylko zebys zabił siebie a nie jakichs przypadkowych ludzi

... tobie tez zycze duzo zdrowia :ok:

ps. mam nadzieje ze "lecąc" trasą trzymasz się bardziej tej prawej strony... ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 12:48 
Uzależniony od forum :)

Panowie, jak nie przestaniecie używać przekleństw i skrótów albo wykropkowań przekleństw - temat zamknę. A każdą następną osobę - ukaram ostrzeżeniem.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 12:59 
Przyjaciel forum

greg27 do której grupy kierowców się zaliczasz? Do tych co jadą lewym pasem 110 km/h i jak za nimi się stworzy korek z klaksonami i długimi na przemian to zjeżdzasz? Czy do tych co jadą 110 i ustępują wtedy jak ktoś jest już namolny a potem wracasz z powrotem na lewy?

Sorry chcesz jeździć wolno i w swoim mniemaniu bezpiecznie to ok Twoja sprawa,Twój wybór.Sęk w tym że zarówno my,którzy jeździmy szybko mamy szanse na wypadek jak i Ty pomimo tego że jeździsz "wolno" możesz to zrobić.Zaraz zapewne będzie o szansach prawdopodobieństwa i innych wypadkowych.Założenie że jak jeździsz wolno to piesi mogą być spokojni dla mnie nie wiele znaczy.Ostatnio jadąc 50 km/h wychaczyłbym gościa który spacerował przy krawędzi jezdni,milimetry brakowały żeby wpadł mi pod koła a zaraz za nim super rowerzystę który postanowił sobie skrócić drogę do pasów.Niezależnie od prędkości z jaką jechałem gdyby nie fakt że staram się przewidywać zachowania innych uczestników ruchu w tym pieszych i rowerzystów miałbym ich na koncie.Owszem kontakt przy 50 na godzinę a przy 100 jeśli chodzi o skutki jest raczej do przewidzenia.Zawsze zwalniam przy przejściach,staram się przepuszczać pieszych i kontrolować sytuację.
Dla mnie życzenie Mac-owi własnej śmierci a nie potrąconych przez siebie pieszych jest lekko nie miejscu.A na bezmyślność uczestników ruchu nic nie poradzisz,mało to razy widziałem jak "jadący bezpiecznie" chociażby na drodze ekspresowej prawym pasem Pan stasio zmieniał pas bez kierunku wjeżdżając prosto pod koła auta jadącego 20 km/h więcej?

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 14:18 
Zacna persona forum

Jezdziłem szybko,łamałem przepisy tak byłem wariatem drogowym do lipcowego wieczora cztery lata temu kiedy sie na nowo narodziłem bo ledwo wyszedłem z wypadku z zyciem.Dalej jezdze szybko ale nie po 230 km/h.A wypadek był(kolega kierował) własnie na ograniczeniu na do 50km/h.Jezdze szybko dalej.Duzo jezdze po autobanach.Jade prawym.Wolniejszych wyprzedzam i wracam na prawy.Ot co.Nie chwale sie i nie bije rekordów predkosci bo dostałem bolesna nauczke.Rehabilitacja po operacji trwała ponad pół roku.
Do Kot Sylwester zap to skrót od zapinac ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 14:24 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
CiOoS napisał(a):
Mac i Pablo

Każdy jeździ tak jak sam czuje że może,kwestie bezpieczeństwa zostawmy każdemu z osobna.
?

niby tak, ale nie chce by jakis wariat wyprzedzal pod wzniesienie z 200km.h na liczniku i zeby spotkał sie ze mna na szczycie tego wzniesienia..

ja jedze szybko autostrada, przewaznie gdy jest pusto jade z predkoscia max. Dzieki temu gdy juz sie skonczy autostrada jade bez pospiechu i glupich manewrow, a na koniec srednia mam i tak powyzej 100km/h .

Zreszta tak naprawde nie tylke o predkosc chodzi co o glupie manewry. Ludzi w polsce za niemal kazdym wyprzedzaniem ocieraja sie o smierc.. to chore.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 16:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
CiOOs trafiłeś idealnie,w trasie 100-110 i na 70 zwalniam
już raz mnie wycinano z rozbitego auta

co do silnika, 2,8 mam przez przypadek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 17:03 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Kucharz napisał(a):
CiOOs trafiłeś idealnie,w trasie 100-110 i na 70 zwalniam
już raz mnie wycinano z rozbitego auta

co do silnika, 2,8 mam przez przypadek

ja jako posiadacz 5,4 powiem tak, po tym syfie zwanym drogami jechac wiecej niz 100-110 nie wyobrazam sobie. Na autostradzie przy sprzyjajacych warunkach jak najbardziej. A 5,4 jest po to by bylo cicho, sprawnie i komfortowo, a takze po to by na normalnych drogach jechac bez zadyszki powyzej 200 km/h. ale to raczej w dawnej UE a nie w PL...

p.s.

pędząc przez pustą droge miedzy lasami 160 etc. pamiętajcie o zwierzynie :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1