Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu na forum nowy. Szukałem tematu do przywitania się ale albo nie ma albo nie znalazłem więc jeszcze raz witam z tej strony Bartek.
Moje E46 2002r z silnikiem N42B20 w manualu od roku czasu nie sprawiało kłopotu wiec nic nie szukałem, niestety pojawił mi się podobny problem jak wyżej...
dwyanewade napisał(a):
witam
oststnio w trasie moje auto nagle przestalo miec moc i do razu zapalila sie kontrolka check engine najpierw mrugala pozniej zaczela swiecic caly czas
ewidentnie bylo czuc ze auto nie pali na wszytkie cylindry........
U mnie również podczas jazdy na trasie wyraźnie silnik stracił moc, czułem że nie "chodzi" na wszystkie cylindry, też zapaliła sie kontrolka od silnika, raz świeciła cały czas, raz mrugała, była późna noc, więc na ryzyko dojechałem do domu ok 30km.
Na spokojnie w domu okazało się że nie pali drugi cylinder (od przodu),z wydechu wyraźny zapach benzyny. Zamieniałem świece, zamieniałem cewki, zamieniałem wtryski na na listwie i cały czas na drugim cylindrze wyraźnie mokra z benzyny świeca.
Nie podpinałem jeszcze pod komputer,nie mierzyłem ciśnienia na cylindrach i nie spróbowałem czy na wykręconej świecy jest fizycznie iskra-czy kostka zasilająca cewkę odpala cewkę-iskre. Może ktoś coś podpowie.