Witam. mam compacta z 94r w którym od początku był uszkodzony centralny zamek, oświetlenie kabiny i sterowanie szyb (rekompensowała to naprawdę niska cena) ale w czym problem - otóż za winowajce uznałem moduł komfortu i zamówiłem drugi który po założeniu zachowuje się jak poprzedni tzn. szyby raz działają raz nie (np. otworze szyby ale na zamykanie nie reaguje musze zgasić samochód, wyjść i zamknąć szybe z kluczyka) lampka w środku nie wyłącza się wcale, nawet po przekręceniu kluczyka co wcześniej się czasami zdarzało, teraz w pozycji automatycznej świeci non stop dodatkowo nie świecą te lampki nad lusterkami w osłonkach i te dwie małe po środku. zamek cały czas odbijał ale tego znalazłem przyczynę - przy sprawdzaniu krańcówki okazało się że kabel od niej był przecięty połączony bez izolacji i poskręcany, po odpowiednim połączeniu i zaizolowaniu problem odbijającego zamka znikł ale pozostało oświetlenie i szyby, już na prawdę nie wiem co może być powodem tych anomalii, czy może 2 moduł też jest felerny ? proszę o pomoc. zapomniałem dodać na tym nowym module przy otwieraniu i zamykaniu drzwi szyba się porusza delikatnie, na starym takie zjawisko nie występuje.
|