Panowie...
co tu dużo gadać...
Wszyscy cieszymy się, że trafiła nam się grupa marzeń.
Owszem jest to teoretycznie najlepszy zestaw jaki chyba mógł się nam przytrafić, chociaż osobiście wolałbym Irlandię zamiast Pepiczków, ale...
imho te całe "hurra" po losowaniu, po głębszym przeanalizowaniu może się okazać zgubne...
Wbrew pozorom grupa jest ciężka, bo:
Grecy nie mają indywidualistów, ale jako drużyna są bardzo mocni! W grupie eliminacyjnej nie przegrali żadnego meczu.
Warto wspomnieć, że ograli nieobliczalnych Chorwatów 2:0.
Rosja? Pawluczenko, Kerzakow... na naszych extra stoperów w zupełności wystarczy
Czesi... ciężki temat. Wprawdzie nie mają gwiazd jak kilka lat temu, ale są nieobliczalni i na pewno tanio skóry nie sprzedadzą...
Moje typy na naszą grupę:
Polska - Grecja - X
Rosja - Czechy - 1
_
Polska - Rosja - 2
Grecja - Czechy - 1
_
Polska - Czechy - X
Grecja - Rosja - X
1. Rosja 7pkt.
2. Grecja 5pkt.
3. Polska 2pkt.
4. Czechy 1pkt.
Typy raczej z rozsądku. Oczywiście nie brałem pod uwagę możliwości negocjacyjnych prezesa Laty
Czyli jednym słowem nie wychodzimy z grupy.
Atak- Lewandowski (Jeleń)
Lewe skrzydło - Rybus (Obraniak)
Prawe skrzydło - Błaszczykowski (Jeleń)
Ofen. pomocnik - Mierzejewski (Obraniak)
Def. pomocnicy - Dudka, Polanski (Matuszczyk) (Jodłowiec)
Obrona (od lewej) - Boesnich, Wojtkowiak, Wasilewski, Piszczek
Bramka - Boruc lub Szczęsny
Największe problemy jak zwykle z linią obrony. Szczególnie o dwóch jegomości z lewej strony. Wasyl musi grać, tak samo jak Piszczek. Ogólnie poza Lewandowskim, który musi być w formie! największe nadzieje pokładam w Boesnichu (oby wydobrzał na Ojro), Piszczku, Mierzejewskim, Rybusie i Jeleniu. Błaszczykowski zagra jak zawsze na miarę swoich oczekiwań.
Trochę się rozpisałem...