BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: temat inny niż forum przwiduje ale pomocy potrzebuje...
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:32 
Zacna persona forum

dałem na allegro mój głośnik. licytacja skończyła się na 51zł i koleś mnie straszy sądem bo nie chce mu go oddać. kolega mi powiedział, że może mi skoczyć jeśli cena nie przekracza 300/350zł i najwyżej dostane negatywa. czy może mnie podać do sądu i jest w ogóle sens dla niego to robić? pomocy może ktoś miał już coś podobnego albo zna się na tych sprawach...

Ostatnio edytowano 9 lipca 2007, 20:34 przez misssiaq6, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
misssiaq6, a zaznaczyłeś cenę minimalną :?:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:36 
Zacna persona forum

ceny minimalnej nie bo się spieszyłem i zapomniałem o tym. ale w opisie było wyraźnie napisane jaką chce cenę za głośnik...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
misssiaq6, to musisz mu sprzedać , była licytacja , cena minimalna nie zaznaczona to nie masz wyjścia , po prostu dałeś ciała :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:42 
Zacna persona forum

zdążyłem zauważyć. ale pokolesiu widać że uparty jak osioł i zarozumiały. zapewne właściciel VW w tdi. ale kurka tak serio to mogę mieć przez to sądy i tym podobne. zależy mi na konkretnych odpowiedziach bo że lipe mam to już wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:47 
Zacna persona forum

jutro pogadam z ciotką ona jest prokuratorem i pracuje w sądzie to może coś mi podpowie... a jakie mogą być koszta za taką sprawę sądową?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
sprawę zrobić może, ale ja bym go na przeczekanie wziął, może odpuści

a pytanie jeszcze, ile ten głośnik jest wart w ogóle?

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Może Ci założyć sprawę i moim zdaniem powinien.
Nie lubie nie poważnego podejśca do aukcji...

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 20:49 
Zacna persona forum

już mu napisałem że tydzień mnie nie będzie. nowy kosztuje 270. koleś zaproponowała że da mi stówę. ale taki hu... z niego chce mi utrudnić życie specjalnie. ja chce sprzedać ze skrzynką a on chce bez. i zostanie mi skrzynka sama...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 21:42 
Zacna persona forum

misssiaq6 napisał(a):
już mu napisałem że tydzień mnie nie będzie. nowy kosztuje 270. koleś zaproponowała że da mi stówę. ale taki hu... z niego chce mi utrudnić życie specjalnie. ja chce sprzedać ze skrzynką a on chce bez. i zostanie mi skrzynka sama...

Życie to ty sobie sam utrudniłeś chłopaku... Nawet jak napisałeś że nie sprzedasz poniżej 200zł to nic ci to nie da, szyba sprawa w sądzie którą z miejsca przegrasz

Cytuj:
ceny minimalnej nie bo się spieszyłem i zapomniałem o tym

Tak ci się spieszyło a nie dałeś KUP TERAZ... Ciekawe...

Cytuj:
Dla takich cwaniakow to nie problem bo założy Ci sprawe Ty przegrasz i Ty ponosisz koszta...

Nie no lepsze są takie cfaniaczki co ceny minimalnej nie dają bi im 2zł szkoda :kwasny:

Cytuj:
a coraz wiecej jest takich co żerują ostatnio na allegro na aukcjach za 1pln...

"żerują" A wiesz w ogóle na czym aukcja polega ?

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 22:05 
Zacna persona forum

dla mnie to jest nie normalne... tak samo jak cała reszta Polskeigo prawa i innych przepisów i nakazów. z tym śpieszeniem tak wyszło jakoś.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 22:13 
Forumowicz

Jesteś na straconej pozycji. Ja wiem, że boli i sumienie nie pozwoli, ale allegro to nie zabawa, chociaż niektórzy to tak traktują. To jak poker... nie myślisz - przegrywasz/tracisz.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 22:17 
Zacna persona forum

no ja na allegro się nie bawię akurat. ale sytuacja taka wyszła. a koleś na upartego wszystko traktuje. są ludzie i taborety;/

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 22:18 
Forumowicz

misssiaq6 napisał(a):
no ja na allegro się nie bawię akurat. ale sytuacja taka wyszła. a koleś na upartego wszystko traktuje. są ludzie i taborety;/

O co masz do niego pretensje? Wygrał aukcję, prawnie mu się należy ten twój głośnik w cenie po jakiej wygrał aukcję, więc nie rozumiem dlaczego "..taborety"?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 22:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
allstar napisał(a):
Jesteś na straconej pozycji. Ja wiem, że boli i sumienie nie pozwoli, ale allegro to nie zabawa, chociaż niektórzy to tak traktują. To jak poker... nie myślisz - przegrywasz/tracisz

no nie całkiem ,tylko poprostu na allegro trzeba umieć sprzedawac ,ja nigdy nie daje ceny minimalnej a zawsze dostaje tyle ile potrzeba ,nawet jesli bym sprzedawał BMW serii 7 to wystawiłbym od złotówki ,sa inne sposoby na to zeby otrzymać tyle ile sie chce z tym ze aukcje trzeba nadzorować a nie zostawiać samemu sobie.

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 22:49 
Forumowicz

Labrador napisał(a):
allstar napisał(a):
Jesteś na straconej pozycji. Ja wiem, że boli i sumienie nie pozwoli, ale allegro to nie zabawa, chociaż niektórzy to tak traktują. To jak poker... nie myślisz - przegrywasz/tracisz

no nie całkiem ,tylko poprostu na allegro trzeba umieć sprzedawac ,ja nigdy nie daje ceny minimalnej a zawsze dostaje tyle ile potrzeba ,nawet jesli bym sprzedawał BMW serii 7 to wystawiłbym od złotówki ,sa inne sposoby na to zeby otrzymać tyle ile sie chce z tym ze aukcje trzeba nadzorować a nie zostawiać samemu sobie.

No tak, ale za takie np. skasowanie aukcji, bo nikt nie podbił do oczekiwanej sumy to bym Ci co nieco powyrywał ;) Allegro i tak rządzi się innymi prawami niż aukcja z prawdziwego zdarzenia... za dużo luk, aby obejść niewygodną transakcję.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 23:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: brak
Garaż: było V8
Labrador napisał(a):

No tak wystarczy mieć osoby które podbijają cenę, dużo ludzi tak robi.
Ale auta na pewno byś nie wystawił od zeta bez min.
Parę razy mi sie zdarzyło że nie miałem netu akurat jak mi się aukcja kończyła (mam radiówkę i lubi czasami zniknąć) no i dupa nie przypilnujesz.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 23:01 
Zacna persona forum

Labrador, dokladnie, jak pilnujesz to zawsze jest tak jak byc powinno... zamiast ceny minimalnej mozna poprosic kogos by zalicytowal jakas sume i tyle... jesli nikt go nie przebija wycofujemy aukcje i tyle lub... dalej nic nie mowie :hyhy:
:D
misssiaq6, dales ciala i tyle... mnie zawsze denerwuja tego typu akcje wygram cos a nie moge kupic... nie kloce sie nigdy ale zawsze mnie to wkurza, moim zdaniem powinienes sprzedac w koncu to w pewnym sensie umowa kupna/sprzedazy wiec w sadzie masz przegrana i tyle...
hmm chyba sam zaczne strasyc sadem tym bardziej ze wlasnie cos licytuje hehe

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 23:09 
Zacna persona forum

no dałem ciała dałem. kurka akurat nie mogłem być przy kompie a nawet to mi muszka siadła i jakoś wolniej operowałem kompem tego dnia. ogólnie lipa jest. koleś powiedział że da mi 100 i bierze głośnik i zostanie mi skrzynka. jestem wpieniony strasznie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 23:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
allstar napisał(a):
No tak, ale za takie np. skasowanie aukcji, bo nikt nie podbił do oczekiwanej sumy to bym Ci co nieco powyrywał

no nie całkiem ,ja nigdy nie wycofuje aukcji ,tranzakcje zawsze przeprowadzam do końca

Wojtek napisał(a):
Labrador napisał/a:

No tak wystarczy mieć osoby które podbijają cenę, dużo ludzi tak robi.
Ale auta na pewno byś nie wystawił od zeta bez min.
Parę razy mi sie zdarzyło że nie miałem netu akurat jak mi się aukcja kończyła (mam radiówkę i lubi czasami zniknąć) no i dupa nie przypilnujesz.

auto tez bym wystawił ,po pierwsze za samochód prowizja jest stała i wynosi 79 zł wiec jesli nikt nie przebiłby najwyższej oferty którą oczywiscie dał ktos z moich znajomych wtedy straciłbym tylko na koszcie prowizji bo samochód kupiłby mój znajomy a ja wystawiam samochód jeszcze raz .

po drugie jesli podbijam z innych kont to zaczyna sie to robic powoli ,z róznych kont i od najniższej ceny stopniowo dzwigając ją aby podgrzać atmosfere licytacji na końcu tak gdzies na dzień ,dwa przed koncem aukcji ktos ze znajomych wbija cene która cie satysfakcjionuje w twoim przypadku 200 zł ( nie ma znaczenia czy masz net w tym dniu w którym sie konczy aukcja ,cene która sie zadawala wbija twój znajomy na dwa dni wczesniej ,nie trzeba czekać z tym to samego końca czy ostatniej minuty aukcji ) i jesli nikt by tego znajomego nie przebił to straciłbys jedynie tyle co prowizja czyli 8 zł od tej kwoty.

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1