Dixi napisał(a):
Jedni kupuja M5 a inni "scigacza" i moim zdaniem jesli uwazacie ze typ pomykajacy 180 km/h motorkiem to debil a mtyp pomykajacy M5 180 km/h to spoko typ
Chyba niedoczytałeś.
"...chciałbym jadąc z 3-letnią córką mieć więcej pewności, że żaden debil nie wpadnie mi do środka. I to czy będzie jechał motorem, samochodem czy na rolkach nie ma znaczenia..."
To, czy na drogach będzie bezpiecznie, zależy przede wszystkim od nas. Moim zdaniem jazda z takimi prędkościami świadczy o braku wyobraźni i nie zastanawianiu się nad kosekwencjami. Wiem, że w wielu przypadkach młody wiek (poczułem się jak dziadek

) decyduje o takich zachowaniach. Wyobraź sobie, że Twoje dziecko albo siostra (brat) przechodząc przez jezdnię trafi na takiego "kozaka". Co wtedy powiesz? No jechał powoli...tylko 160...Nikt nie przywróci życia Twojemu koledze i wielu innym ofiarom wypadków. Ani życia ani w wielu przypadkach zdrowia. Pomyśl o tym kiedy następnym razem strzałka wychyli się za bardzo...
Może powiem tu coś co się wielu nie spodoba ale moim zdaniem mandaty za takie prędkości powinny być wysokie! To samo dotyczy jazdy na podwójnym gazie czy na prochach. Może gdyby za jazdę powyżej 0,5 promila alkoholu od razu zabierano prawo jazdy a złapanych na jeździe bez prawka odebranego za coś takiego wysyłano do kamieniołomów, to może byłoby bezpieczniej. To samo dotyczy narkotyków. Ostatnio usłyszałem na imprezce taki tekst..."Ja po wypiciu kilku piw czy kieliszków i tak jeżdżę lepiej niż niektórzy trzeźwo". Bez komentarza...