devil88 co do światełka.W pozycji środkowej światło zapala się po wyłaczeniu stacyjki i po otwarciu drzwi.Nie powiem Ci po ilu ale po jakimś czasie gaśnie,gasnąć powinno również po włączeniu zapłonu.Powinno zacząć się ściemniać.Jeśli się tak nie dzieje to prawdopodobnie właśnie coś z elektryką tego mechanizmu jest nie tak.
Tak jak napisał Greengos szyber w pozycji uchylnej otwiera się do połowy,tzn. jego dolna część ta co się zssuwa.
Raczej nie powinno być tak że szyber otwiera się nawet jak nie masz stacyjki przekręconej.Wtedy nie ma obwodu więc wydaje mi się że może być to nie tyle zwarcie co ktoś go podłączył na "krótko" jeśli wiesz co mam na myśli.
Centralny zamek ma taką funkcję nazwijmy ją "bezpieczeństwa".W momencie kiedy które kolwiek z drzwi nie dochodzą odpowiednio zamek się nie zamknie choć teoretycznie widać tak jakby drzwi były zamknięte.Posprawdzaj takie metalowo - gumowe pipki które się wciskają jak drzwi się zamykają.U mnie właśnie prze te pipki drzwi się nie domykały i centralny odbijał i alarm wariował.Jeśli nie to niestety elektryk się kłania,a centralny w Beemkach to czarna magia więc szukaj dobrego