MightyDubCat , nie czytałeś chyba dokładnie tematu;)
MightyDubCat napisał(a):
nie doczytałem jak Ty tam stoisz z radiem ale zakładam, że serię
PHILIPS CEM2000/00
takie mam radio

gra przyzwoicie. na poczatku miałem chińszyzne na karty sd i jest bez porównania.
MightyDubCat napisał(a):
Żeby nieźle posłuchać muzyki praktycznie każdej poza elektronicznym nap... wystarczy jedynie byle jaki głośnik basowy pod wzmacniaczem w bagażniku
słucham różnej muzyki od rocka po techno. duzo hip hopu. W bagażniku mam skrzynie BR i wzmacniacz.
MightyDubCat napisał(a):
Jeśli masz aku z tyłu to jesteś w domu bo instalacja taka to jest mały miki i najwięcej będzie roboty jedynie z sygnałem z radia do wzmaka w bagaju
jw. Z resztą w pod av'kiem widać jaki mam silnik to wiadomo, że mam aku pod maską

MightyDubCat napisał(a):
pomyśl o odseparowanych 13 z przodu (dokupić to można zawsze) ale one dadzą już mniejszy progres niż dobre radio.
Wszyscy mi polecali tylko i wyłącznie odseparowany zestaw i tak raczej będzie;] tylko kwestia 13 czy 16.
MightyDubCat napisał(a):
Z głośników z tyłu polecam zrezygnować bo ich się nie słucha zza kierownicy a zawsze to zostanie trochę więcej mocy radia na przód
znowu sie kłania czytanie ze zrozumieniem. Napisałem w pierwszym poscie, że tylne głosniki wylatują całkowicie;]
A jezeli chodzi o wykorzystanie mocy z radia. Wydawało mi się, ze jezeli jest 4x22 to nie zrobi się nigdy samo 2x44. Chyba że coś nie wiem;]
MightyDubCat napisał(a):
A jeśli wywalisz je definitywnie to trochę więcej energii powinno się wydobywać z bagażnika ale to tylko teoria bo praktycznie nie odczułem różnicy po takim zabiegu.
czy ja wiem. Bas w bagażniku i tak jest tłumiony przez blache za oparciem kanapy (wywaliłem jeszcze blache z dziury na narty, ale nie odczuwam różnicy). A głosniki tylne wydaje mi się, ze słychać w tym momencie lepiej niz przednie. Z tego chyba względu, ze są wyżej umiejscowione (tak mi sie wydaje). W każdym bądź razie tył i tak wylatuje bo chcę zrobić czystrzy i głośniejszy niż seria przód.
Pozdro