BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 12:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Jasne że tak, ruch drogowy to wyspekulowana sztuka poruszania się na kiepskich szosach, wśród mądrzejszych i glupszych kierowców. Znam ludzi ktorzy nigdy nie wsiądą za kierownicę bo sie boja, tyle już widzieli. Tu jednak nikt nie zasnął, nie zawiniła dziura w jezdni, złe oznakowanie, tylko brawura łebka ktory jeszcze nie wiedzial co to znaczy odpowiedzialnośc i juz się nie dowie. Nie czas osądzać, niech mu ziemia lekką będzie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 12:43 
Jasna cholera naprodukowalam sie na pol strony i skasowalo sie :kwasny: :kwasny:

U nas rok temu byl taki wypadek.19letni syn wlasciciela nauki jazdy dostal bmw ze stajni hamanna,na zlotych felach,mial czym szpanowac.Jadac do kina ,w nocy,przed rondem rozwinal predkosc 180km/h. Nie jechal sam.Uderzyl w betonowy slup-po prawej stronie,co ciekawsze najechal na kraweznik lewym kolem.Zostal z nich proszek.Moze powinnam dodac,ze bmw podobno mialo 1.6 pod maska... Moi rodzice robili mu nagrobek.

Tata sie nie zgadzal z prokuratura,wynajal jasnowidza,twierdzi,ze na tyl bmw syna najechalo inne auto.Swiadkowie twierdza,ze 19latek wykonywal dziwne manewry na drodze.Tutaj zamieszczam link-do naprawde ciekawego artykulu-
http://www.stargard.com.pl/article4045.html

Nikt nic nie widzial,ani kamerty,ani ludzie.. Moze to bylo ufo?

Takich sytuacji jest pelno.Wiecie co?Mam 18lat,ide wlasnie na prawko.Ale mysle,ze ten dokument powinnien byc dozwolony od 25roku zycia,albo niech wymysla cos,co bedzie mierzyc odpowiedzialnosc.Do Was mam prosbe-jezdzijcie rozwaznie.Przeciez nawet jesli cos sie stanie jakiemus forumowiczowi,to reszta pewnie nawet sie nie dowie.Apeluje o rozwage.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 13:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
MadziaWU napisał(a):
U nas rok temu byl taki wypadek.19letni syn wlasciciela nauki jazdy dostal bmw ze stajni hamanna,na zlotych felach,mial czym szpanowac.Jadac do kina ,w nocy,przed rondem rozwinal predkosc 180km/h. Nie jechal sam.Uderzyl w betonowy slup-po prawej stronie,co ciekawsze najechal na kraweznik lewym kolem.Zostal z nich proszek.Moze powinnam dodac,ze bmw podobno mialo 1.6 pod maska.

bylo o tym glosno na forach bmw. uderzyl w podstawe reklamy betonowa. auto charakterystyczne ze wzgledu na zlote felgi.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 13:40 
Uzależniony od forum :)

Nie nie od 25 roku życia. Po prostu jest za mało policji. Dziwne? Wcale. Jakiś czas temu napotykałem radary na drodze praca-dom (20km) w miejscach gdzie ich NIGDY nie było. Pracuje w dzielinicy gdzie mieszkałem całe życie, mieszkam w miejscu gdzie cały życie miałem tzw. działkę, więc oba te rejony i droge między nimi znam na pamięć. Po kilku dniach myślenia: O kurka, nigdy ich tu nie było, zacząłem jeździć przepisowo. Wałem miedzeszyńskim duużo ludzi jedzie przepisowo. Czemu? Potrafią stać w 3 miejscach naraz w jednm czasie, lub pojedynczo, lub videovectry, pozatym jadąc 80-90km/h jest zielona fala ( to dwupasmówka z barierkami - niby obwodniczka)

Metody są i są skuteczne, a jak nie to jednego dnia można stracić worek kaski i prawko. Teraz z powrotem jeżdżę szybciej bo ich nie ma. Ta "akcja" trwała może 2 tyg.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 15:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M62B35
Wcale nie trzeba cisnac gazem aby takie cos z auta zostało wystarczy ze oba auta jada 90 km/h - to dopuszczalna predkosc na takiej drodze.
Przy udezeniu czolowym suma predkosci jest 180 a ncap robi bum przy 80 i juz pol futy nie ma to dodajcie 100 i nie ma drugie pol ... pamietajcieo wyobrazni za kułkiem

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 15:12 
GP-T1000 napisał(a):
bylo o tym glosno na forach bmw. uderzyl w podstawe reklamy betonowa. auto charakterystyczne ze wzgledu na zlote felgi.

O popatrz,ja jakos sie nie natknelam :zdziwko: .Tak,tych zlotych felg to mu kazdy w miescie zazdroscil.

Wiecie za czym ja bym byla? W Szwecji(nie wiem czy byly czy jeszcze sa) stawiaja pomniki przy drogach-pomniki w sensie betonowy slupek a na nim auto po wypadku,a raczej szczatki.Mysle,ze i u nas kilka by mogli takich pomnikow postawic.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 15:14 
http://www.zlotowskie.pl/index.php?g=36

tu masz szczególy

tak jak mowilem e34 bordo a nie e36

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 16:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
MadziaWU napisał(a):
O popatrz,ja jakos sie nie natknelam :zdziwko: .Tak,tych zlotych felg to mu kazdy w miescie zazdroscil.

Bo jestes tu od miesiaca. szczerze to ja mu tych felg nie zazdroscil, bardziej poasuja takie to niebieskiej imprezy a nie do bmw. nie podobaly mi sie.

MadziaWU napisał(a):
Wiecie za czym ja bym byla? W Szwecji(nie wiem czy byly czy jeszcze sa) stawiaja pomniki przy drogach-pomniki w sensie betonowy slupek a na nim auto po wypadku,a raczej szczatki.Mysle,ze i u nas kilka by mogli takich pomnikow postawic.

wydaje mi sie ze na tych co jezdza brawurowo to i tak by nie podzialalo, na niektorych wypadek przezyty nie pomaga. jedyny co by pomoglo to wysokie mandaty i sciganie tych co za nie nie placa. bo tez watpie w sprwdzenie sie przepisu takie jak jest np w niemczech ze za niektore wykroczenia zabiaraja prawojazdy na miesiac dwa lub wiecej. w polsce poprostu ludzie by jezdzili bez prawka. znam wiele osob ktore jezdza bez a policja ma to gdzies. tak samo jak jazde po pijaku na wsi. w sobote wieczorem ustawic sie pod dyskoteka to 80% by byla bez prawka lub w niedziele rano pod kosciolem!!

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 16:34 
GP-T1000 napisał(a):
Bo jestes tu od miesiaca
-myslalam,ze ogolnie mowisz o forach bmw.

GP-T1000 napisał(a):
tak samo jak jazde po pijaku na wsi. w sobote wieczorem ustawic sie pod dyskoteka to 80% by byla bez prawka lub w niedziele rano pod kosciolem!!

Chyba dawno na wsi nie byles.. Od trzech lat mieszkam na wsi i wcale tak nie jest.Jest nawet tor do scigania,kazdy kulturka,zero alkoholu itd. Co innego motory.. hm w sumie tez nie moge sie pochwalic prawem jazdy.. Ale to zalezy jak czesto i gdzie sie jezdzi.Mnie na ulicy nie spotkasz.A pozatym tutaj jest kwestia pojemnosci silnika.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 19:29 

MadziaWU napisał(a):
Mnie na ulicy nie spotkasz.A pozatym tutaj jest kwestia pojemnosci silnika.
rozumiem że w motorku masz tak mały że wstyd sie pokazać ? :hyhy:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 23:06 
Forumowicz

znajomy sprzedawał kiedyś e30 325. przyjechał młody chłopak z ojcem. padło pytanie: co to potrafi ? to kolega pokazał i zawrócił w miejscu na asfalcie. chłopak się napalił i ojciec kupił mu to auto. cieszył się nim całe 2 tygodnie po czym zawinął się na betonowym słupie... podobno przy 160 na godzine...

niektórych ludzi nawet poważny wypadek nie jest w stanie wyleczyć z szybkiej i brawurowej jazdy... są to ludzie uzależnieni od adrenaliny .

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2007, 15:11 
Ukasz napisał(a):
MadziaWU napisał(a):
Mnie na ulicy nie spotkasz.A pozatym tutaj jest kwestia pojemnosci silnika.
rozumiem że w motorku masz tak mały że wstyd sie pokazać ? :hyhy:

:wstyd: haha

a tak na powaznie to pewnie wiesz,ze do pewnej pojemnosci nie trzeba miec prawka-wystarczy dowod osobisty(ktorego tez nie posiadam...). Mniejsza z tym.

damian_e30 -jak dla mnie to sa ludzie uzaleznieni od glupoty,nie adrenaliny .
Niech sobie ida na porzadne wesole miasteczko... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2007, 17:04 
Forumowicz

MadziaWU moze po prostu nigdy nie poczułaś jeszcze jak adrenalina potrafi działać na człowieka... i uzależniać jak narkotyk.
Wesołe miasteczko jest dobre dla dzieci albo młodzieży...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2007, 20:14 
Specjalista

Owszem, ale są różne sposoby na podniesienie poziomu adrenaliny i nie koniecznie musi to być jazda samochodem lub motorem, gdzie przeważnie głupota kończy się źle nie tylko dla kierowcy, ale także i dla otoczenia.
Wesołe miasteczko może nie, bo w polsce nie ma odpowiednich do tego celu "zabawek", ale za granicą :hyhy: czemu nie.
Zawsze można sobie skoczyć na bungee - fakt, trochę krótkie emocje, a lotu wydłużyć się nie da :rotfl: , za to są skoki spadochronowe :super: to jest lot - gdyby człowiek się posikał ze strachu to zdąży wyschnąć w locie - nikt się nie skapnie :zawstydzony: :rotfl:
Ryzyko w takich sytuacjach, że dla adrenalinki ktoś czegoś próbuje nie zagraża tak poważnie innym osobom a jedynie samemu śmiałkowi :P
Na drodze jednak powinny obowiązywać ścisłe zasady.
Kolega tu w irlandii jest poszkodowanym w kolizji, podczas której uderzyło go auto wykonujące manewr wyprzedzania. Nic nikomu na szczęście się nie stało - ucierpiały tylko auta i nawet nie poważnie. Szacunkowy koszt naprawy obu aut jest jednak porażający i wynosi 22.000€. Oba auta warte są tyle, biorąc pod uwagę rocznik i model auta. Jest tu także prawo, które głosi, że do kilku miesięcy, jeżeli poszkodowany udowodni, że jego zdrowie ucierpiało w wyniku tego wypadku, to sprawca stania się niewypłacalny przez bardzoooooo długi okres czasu.
Za przekroczenie prędkości prawko zabierane jest na trzy miesiące.
To tylko, kiedy nikomu nic się poważnego nie stanie. W przypadku śmiertelnych wypadków, wolę nawet nie myśleć.
Ogólnie więc biorąc ludzie jeżdżą tu spokojnie - aż za spokojnie, choć egzemplarze się zdarzają :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2007, 03:58 
Forumowicz

wczoraj kolega pokazał mi filmik z wesołego miasteczka w Anglii i jestem w grubym szoku :szok:
tam dopiero są rozrywki- kolegi kumpel po jednej z nich dosłownie zaniemówił :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 07:53 

damian_e30 napisał(a):
wczoraj kolega pokazał mi filmik z wesołego miasteczka w Anglii i jestem w grubym szoku :szok:
tam dopiero są rozrywki- kolegi kumpel po jednej z nich dosłownie zaniemówił :D

Proponuję obejrzeć Final Destination 3 (Oszukać Przeznaczenie 3)

http://www.youtube.com/watch?v=MGU5pRaTxqg

Teraz proponuję iść na Rollercoaster-a

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 17:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
KotSylwester napisał(a):
Nie nie od 25 roku życia. Po prostu jest za mało policji. Dziwne? Wcale. Jakiś czas temu napotykałem radary na drodze praca-dom (20km) w miejscach gdzie ich NIGDY nie było. Pracuje w dzielinicy gdzie mieszkałem całe życie, mieszkam w miejscu gdzie cały życie miałem tzw. działkę, więc oba te rejony i droge między nimi znam na pamięć. Po kilku dniach myślenia: O kurka, nigdy ich tu nie było, zacząłem jeździć przepisowo. Wałem miedzeszyńskim duużo ludzi jedzie przepisowo. Czemu? Potrafią stać w 3 miejscach naraz w jednm czasie, lub pojedynczo, lub videovectry, pozatym jadąc 80-90km/h jest zielona fala ( to dwupasmówka z barierkami - niby obwodniczka)

Metody są i są skuteczne, a jak nie to jednego dnia można stracić worek kaski i prawko. Teraz z powrotem jeżdżę szybciej bo ich nie ma. Ta "akcja" trwała może 2 tyg.

ja myśle ze zamiast tej policji powinni w miastach stawiać full fotoradarów a poza miastami powinny być autostrady wszędzie tak jak choćby w holandi czy niemcowni ... i problem wypadków a bynajmniej problem takiego procentu śmietelności zniknał by :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 20:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
e tam lepszym rozwiązaniem było by pomontować sygnalizatory świetlne reagujące zapaleniem czerwonego światła jak ktoś przekroczy dozwoloną prędkość. jest 50 jedziesz 60 i myk z zielonego wskakuje czerwone, była by to tak frustrująca sytuacja, że w ciągu 6-12 miesięcy 50% polskich kierowców zaczełaby jeździć zgodnie z przepisami. tylko przed wprowadzeniem tego należałoby zweryfikować wszystkie znaki ograniczenia znajdujące się na terenie naszego kofanego kraju. no i oczywiście drogi szybkiego ruchu, bo na autostrady to nas jeszcze nie stać. wystarczyło by połączyć wysztkie miasta 2 pasmówkami i to by załatwiło sprawe na 5-10lat, a taki rodzaj drogi zdecydowanie tańszy do pobudowania niż prawdziwa autostrada.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 20:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
takie światła sa w niemcowni :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, 20:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
u mnie na wsi też można jedne spotkać. jak się z żukowa wjeżdza do gdańska.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1