karpik321 napisał(a):
opowiem swoją historię.. kupiłem bmw, aby zaoszczedzić lałem ruskie paliwo samochód 3 miesiące chodził jak trzeba zadnych spadków mocy nie było. powoli jednak zaczął słabnąć początkowo na 2 biegu po kilku dniach na wszystkich, zaczynał sie dławić i strasznie kopcił jednak nie działo sie to non stop tylko niekiedy. dojechałem do mechanika sprawdził wszystkie przewody paliwowe pompki wtryski stwierdził ze to pompa vp44. pompa została wysłana gdzieś do bielsko białej czekałem około miesiaca na regenerację, mechanik złozył i bylo ok. po tygodniu 2 razy mi sie zdazylo ze nie miala mocy i zaczęła kopcic jednak potem wszystko przeszlo i bylo ok. i okolo miesiaca jezdzilem samochodem (dymiła na biało tylko na zimnym silniku a jak sie rozgrzala to juz bylo ok nie jechalem jednak z tym do mechanika). następniew czasie tych mrozów -20 ciezko było ja odpalic a jak juz odpalila to miala wlasnie takie objawy jak u kolegi wyzej ze zalapala pochodzila 4 sekundy i gasla nie reagując na gaz. po kilku albo kilkunastu próbach odpalenia wkoncu sie udawało lecz strasznie sie trzesla jak by silnik nie dostawal paliwa do ktoregos cylindra co wprawialo samochód w spore wibracje. potem jak się rozgrzala to bylo ok i postanowilem jechac do sklepu oddalonego 7km wracajac z niego zgasła mi kilometr od domu i juz nie odpalila. pojechala na lawecie do mechanika mechanik znow wyslal pompe zrobili na gwarancji mechanik pokryl koszty wymiany czekalem 3 tyg przyprowadzilem, dzis odpalam i stwierdzilem te same objawy. samochod zaczyna sie trzęść i troszke kopci są to napewno początki znow czegos zlego. w tym momencie juz nie mam pojecia co to moze byc czy to pompa czy to wina tego serwisu czy co... nie mam pojecia. moze mi ktos cos doradzic?? moze cos z rozrządem nie tak slyszalem ze te lancuszki sie rozciągaja z czasem, mam 290 000 km przebiegu
TO raczej nie pompa a przebieg auta mały....zapowietrzony układ (jak babelki w przewodzie zasilającym to szukaj nieszczelności )
podłącz po komputer może wywali jakieś błędy...
łańcuch starcza na 500tys.