pablost napisał(a):
zacisk super ale jak dla mnie do 200km to trochę bez sensu
no chyba że dla szpanu

dla szpanu napewno nie, przede wszystkim bezpieczeństwo, autem jeżdze w mieście, gdzie na codzień dochodzi do różnych sytuacji, czasem też jakaś trasa większa, a seryjne heble wysiadają po paru hamowaniach..jakby miał nawet 100hp to zrobiłbym taki mod

Yachu napisał(a):
Witam,
Ostatnio zaczalem sie rozgladac za nowym autem dla siebie i zaczolem rozwazac zakup D3. Mieszkam w UK i naprawde zastanawiam sie czy warto. Auta dostepne tu na rynku sa w tak biednej i podstawowej konfiguracji ze az zal patrzec.
Przeszperalem juz kilkanascie portali i for dotyczacych Alpiny i na Alpina register trafilem nawet na twoje auto, na ktorego tle D3 z UK wypadaja naprawde blado,biedni kuzyni z wysp hehe. W Anglii wygladlo to tak ze D3 byly tu przeznaczone docelowo jako auta flotowe do firm. Okazuje sie ze nowa D3 z salonu byla o ok £2500 tansza od 320d m sport (tak oznaczaja jedna z wersji wyposazeniowych na rynek Angielski) Jako auto flotowe nikt nie martwil sie o doposazanie auta w nawigacje, pelna skorzana tapicerke (o innym niz czern kolorze nawet nie wspomne), grzane fotele czy nawet lepsze radio lub tempomat. Brytyjskie Alpiny to poza kilkoma sztukami ktore udalo mi sie namierzyc to golasy.
zgadza się, przeglądam czasem ogłoszenia D3 i te z UK to wyjątkowe golasy

choć na mobile.de również wybór nie zachwyca, tym bardziej ciesze się ze swojego egzemplarza, który może super doposażony nie jest, ale wyróżnia się na tle D3

Vermilion napisał(a):
[W Twoim wypadku nie ma to sensu, te hamulce sa przygotowane do wersji silnikowych poza 335i/335d. Montujac gotowy kit, zmniejszylbys srednice tarcz, lepiej rozejrzec sie za dedykowanym BBK do Twojego samochodu.
tu się Łukasz z Tobą nie zgodze

mimo,że średnica tarcz zmniejszyłaby, to siła hamowania byłaby większa, nie ma co porównywać seryjnych hebli z 335i/335 do kitu Performance, bo to jest spora różnica. Poza tym wydaje mi się, że to najrozsądniejszy kit do E9x jeśli chodzi o oferowaną jakość do ceny. Porządne BBK to ceny 2x razy większe od Performance i więcej. Przeglądałem kilka miesięcy różne alternatywy i owszem są, ale $ zabija. Można powiedzieć, że wybrałem (porównując do felg) takie BBS CH, nie jest to LM, ani tym bardziej Work czy HRE, ale jakoś daje radę

Mam swój wymarzony BBK, ale to nie do tego auta, może kiedyś w dalszej lub bliższej przyszłości

MaTiMa napisał(a):
zmieści sie to to w felunek ?! Grubo

spokojnie, 17 z odpowiednim et podchodzi

troche boje się jednej rzeczy, ramiona w felgach alpiny są dość szerokie i pytanie czy nie będą ocierać o zacisk, mam nadzieje że tak się nie stanie, bo plan awaryjny to weższa opona i lekki dystans - są też plusy tej opcji, byłoby z przodu szerzej