BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 18:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.

Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.

Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp.
BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw

Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1478 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 74  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Maksss -->> Alpina D3 - s.47 - hamulce Performance
PostNapisane: 28 lutego 2012, 20:06 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Ogromny hebel. Tak duże hamulce będą znacznie chłodniejsze, od serii. Pamiętaj, aby do zwykłej jazdy nie kłaść nic w stylu red/black stuff, co wymaga temperatury do poprawnego działania. Gratki :ok:

E38 740i (I 2011 - XII2017)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 lutego 2012, 20:10 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e60
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
pięknie :ok:

PostNapisane: 28 lutego 2012, 20:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: Plastic ;)
Garaż: Yas Marina
Skoro podobało się porównanie zacisku do Pepsi, to znalazłem jeszcze coś takiego ;)

Obrazek

..i więcej już nie będzie, chyba że na aucie ;) :cwaniak:

PostNapisane: 28 lutego 2012, 21:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: F36 428i xdrive
Kod silnika: N20B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=102823
Hamulce kozak :rotfl: u mnie sie kończą tarcze z klockami i też tak dumam nad czymś lepszym od serii :hyhy:

PostNapisane: 28 lutego 2012, 21:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: 1M
ładnie :ok: ..sorry za głupie pytanie ale widzę, że to jest zestaw z tarczami....czy te zastawy są też do 335?..tzn. czy te zaciski podejdą pod tarcze 348 / 336 ? i czy można same zaciski kupić? :/

PostNapisane: 28 lutego 2012, 21:42 
Zacna persona forum

Hipek napisał(a):
ładnie :ok: ..sorry za głupie pytanie ale widzę, że to jest zestaw z tarczami....czy te zastawy są też do 335?..tzn. czy te zaciski podejdą pod tarcze 348 / 336 ? i czy można same zaciski kupić? :/

a za co tu przepraszac ;) ??

zestawik pasuje do każdej E9x plug&play, mozesz kupić same zaciski, ale od razu Ci pisze że to się nie kalkuluje (wiem co pisze, bo miałem już dwa komplety samych zacisków i po zsumowaniu wychodzi praktycznie tyle samo ile za nowy zestaw)
- oczywiście mówie tutaj o porównaniu do cen w DE, bo taki zestaw kosztuje dużo mniej w DE niż w Polsce w ASO, nawet po odliczeniu Vat-u na firme.

zaciski pasują pod tarcze 338mm/26 i taka jest w zestawie, pewnie do większych tarcz też bez problemu podejdą (do E46 można zamontować na tarczy od M3 CSL - 345mm), tylko wiąże się to z jakimiś małymi zmianami w mocowaniu zacisku.

PostNapisane: 28 lutego 2012, 22:51 

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=135795
byłe
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71866
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... t=piotr320
mega zaciski... :orany:

teraz auto będzie stawać dęba... :D

na aucie dopiero będzie kozak.. :hyhy:

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

PostNapisane: 29 lutego 2012, 18:55 
Zacna persona forum

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 4#p1275674
zacisk super ale jak dla mnie do 200km to trochę bez sensu
no chyba że dla szpanu :hyhy:

PostNapisane: 29 lutego 2012, 19:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90 320i M Sport
Witam,
Ostatnio zaczalem sie rozgladac za nowym autem dla siebie i zaczolem rozwazac zakup D3. Mieszkam w UK i naprawde zastanawiam sie czy warto. Auta dostepne tu na rynku sa w tak biednej i podstawowej konfiguracji ze az zal patrzec.
Przeszperalem juz kilkanascie portali i for dotyczacych Alpiny i na Alpina register trafilem nawet na twoje auto, na ktorego tle D3 z UK wypadaja naprawde blado,biedni kuzyni z wysp hehe. W Anglii wygladlo to tak ze D3 byly tu przeznaczone docelowo jako auta flotowe do firm. Okazuje sie ze nowa D3 z salonu byla o ok £2500 tansza od 320d m sport (tak oznaczaja jedna z wersji wyposazeniowych na rynek Angielski) Jako auto flotowe nikt nie martwil sie o doposazanie auta w nawigacje, pelna skorzana tapicerke (o innym niz czern kolorze nawet nie wspomne), grzane fotele czy nawet lepsze radio lub tempomat. Brytyjskie Alpiny to poza kilkoma sztukami ktore udalo mi sie namierzyc to golasy.

PostNapisane: 29 lutego 2012, 20:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: nie lubi znaków :(
Kod silnika: mityczny
Garaż: in progress
Yachu napisał(a):
Witam,
Ostatnio zaczalem sie rozgladac za nowym autem dla siebie i zaczolem rozwazac zakup D3. Mieszkam w UK i naprawde zastanawiam sie czy warto. Auta dostepne tu na rynku sa w tak biednej i podstawowej konfiguracji ze az zal patrzec.
Przeszperalem juz kilkanascie portali i for dotyczacych Alpiny i na Alpina register trafilem nawet na twoje auto, na ktorego tle D3 z UK wypadaja naprawde blado,biedni kuzyni z wysp hehe. W Anglii wygladlo to tak ze D3 byly tu przeznaczone docelowo jako auta flotowe do firm. Okazuje sie ze nowa D3 z salonu byla o ok £2500 tansza od 320d m sport (tak oznaczaja jedna z wersji wyposazeniowych na rynek Angielski) Jako auto flotowe nikt nie martwil sie o doposazanie auta w nawigacje, pelna skorzana tapicerke (o innym niz czern kolorze nawet nie wspomne), grzane fotele czy nawet lepsze radio lub tempomat. Brytyjskie Alpiny to poza kilkoma sztukami ktore udalo mi sie namierzyc to golasy.

chcesz ją kupić? ;)

PostNapisane: 29 lutego 2012, 21:05 
Przyjaciel forum

Hipek napisał(a):

W Twoim wypadku nie ma to sensu, te hamulce sa przygotowane do wersji silnikowych poza 335i/335d. Montujac gotowy kit, zmniejszylbys srednice tarcz, lepiej rozejrzec sie za dedykowanym BBK do Twojego samochodu.

PostNapisane: 29 lutego 2012, 21:09 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
HUH :przestraszony: Gruby mod !

:hurra:

PostNapisane: 29 lutego 2012, 23:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: brak
Kod silnika: Turbo
Hebel konkret! Wygląda znakomicie a działać będzie pewnie jeszcze lepiej.
mroova81 napisał(a):
Pamiętaj, aby do zwykłej jazdy nie kłaść nic w stylu red/black stuff, co wymaga temperatury do poprawnego działania

Red stuff wymaga rozgrzania ale black to zwykły klocek/zamiennik serii - miałem kiedys black ale nie w Bmw i kaszana. Hamował słabo do tego rozsypał się po kilku ostrych hamowaniach.
Yellow stuff to podobno znakomity kloc bo nie wymaga rozgrzewania i hamuje znakomicie ale szybko się kończy.

PostNapisane: 29 lutego 2012, 23:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
zmieści sie to to w felunek ?! Grubo :ok:

PostNapisane: 1 marca 2012, 00:04 
Przyjaciel forum

Super :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

PostNapisane: 1 marca 2012, 00:31 
Specjalista

Moje BMW: E60
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
!kuchar, masz rację, pomyliłem się. Choć w sumie producent twierdzi, że i red nie wymaga rozgrzewania... Sam nie wiem, nigdy nie miałem do czynienia z blue...
Obrazek

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 1 marca 2012, 00:54 
Zacna persona forum

pablost napisał(a):
zacisk super ale jak dla mnie do 200km to trochę bez sensu
no chyba że dla szpanu :hyhy:

dla szpanu napewno nie, przede wszystkim bezpieczeństwo, autem jeżdze w mieście, gdzie na codzień dochodzi do różnych sytuacji, czasem też jakaś trasa większa, a seryjne heble wysiadają po paru hamowaniach..jakby miał nawet 100hp to zrobiłbym taki mod :)

Yachu napisał(a):
Witam,

zgadza się, przeglądam czasem ogłoszenia D3 i te z UK to wyjątkowe golasy :/

choć na mobile.de również wybór nie zachwyca, tym bardziej ciesze się ze swojego egzemplarza, który może super doposażony nie jest, ale wyróżnia się na tle D3 :)

Vermilion napisał(a):
[W Twoim wypadku nie ma to sensu, te hamulce sa przygotowane do wersji silnikowych poza 335i/335d. Montujac gotowy kit, zmniejszylbys srednice tarcz, lepiej rozejrzec sie za dedykowanym BBK do Twojego samochodu.

tu się Łukasz z Tobą nie zgodze :) mimo,że średnica tarcz zmniejszyłaby, to siła hamowania byłaby większa, nie ma co porównywać seryjnych hebli z 335i/335 do kitu Performance, bo to jest spora różnica. Poza tym wydaje mi się, że to najrozsądniejszy kit do E9x jeśli chodzi o oferowaną jakość do ceny. Porządne BBK to ceny 2x razy większe od Performance i więcej. Przeglądałem kilka miesięcy różne alternatywy i owszem są, ale $ zabija. Można powiedzieć, że wybrałem (porównując do felg) takie BBS CH, nie jest to LM, ani tym bardziej Work czy HRE, ale jakoś daje radę :)Mam swój wymarzony BBK, ale to nie do tego auta, może kiedyś w dalszej lub bliższej przyszłości ;)

MaTiMa napisał(a):
zmieści sie to to w felunek ?! Grubo :ok:

spokojnie, 17 z odpowiednim et podchodzi :) troche boje się jednej rzeczy, ramiona w felgach alpiny są dość szerokie i pytanie czy nie będą ocierać o zacisk, mam nadzieje że tak się nie stanie, bo plan awaryjny to weższa opona i lekki dystans - są też plusy tej opcji, byłoby z przodu szerzej ;)

PostNapisane: 1 marca 2012, 10:47 
Przyjaciel forum

Maksss napisał(a):
tu się Łukasz z Tobą nie zgodze :) mimo,że średnica tarcz zmniejszyłaby, to siła hamowania byłaby większa, nie ma co porównywać seryjnych hebli z 335i/335 do kitu Performance, bo to jest spora różnica. Poza tym wydaje mi się, że to najrozsądniejszy kit do E9x jeśli chodzi o oferowaną jakość do ceny. Porządne BBK to ceny 2x razy większe od Performance i więcej. Przeglądałem kilka miesięcy różne alternatywy i owszem są, ale $ zabija. Można powiedzieć, że wybrałem (porównując do felg) takie BBS CH, nie jest to LM, ani tym bardziej Work czy HRE, ale jakoś daje radę :)Mam swój wymarzony BBK, ale to nie do tego auta, może kiedyś w dalszej lub bliższej przyszłości ;)

W obu kwestiach masz racje - ten kit jest dobrze przygotowany i tanszy niz konkurencyjne BBK, takze w Twoim przypadku jak najbardziej jest dobrym wyborem. Uwagi mialem tylko co do montazu tego w 335d, nie wiem dlaczego BMW nie wzielo pod uwage montazu takze w tej wersji silnikowej (ale moze z wiekszymi tarczami bylby problem z zalozeniem felg 18"), oczywiscie zgodze sie takze z tym, ze zacisk Performance jest duzo lepszy od tego co oferuje fabryczny uklad hamulcowy z 335d, jednak nadal uwazam, ze montaz zestawu z mniejszymi tarczami moze byc problematyczny (przy wiekszych predkosciach moga sie przegrzewac - 335d jest ciezsze na przedniej osi i w przypadku tej wersji silnikowej prawdopodobienstwo hamowania z wiekszych predkosci jest wieksze). Nie popieram za to kombinowania z montazem tych zaciskow do innych tarcz, to sredni pomysl, gdy nie masz duzej wiedzy na temat tego jak dziala uklad hamulcowy, zakladajac takie zaciski nieprawidlowo mozna spowodowac mase problemow - zbyt cienkie tarcze beda sie szybko przegrzewac, tym samym moga pekac, zle zaprojektowane jarzmo moze powodowac, ze zacisk bedzie niestabilny podczas mocnego hamowania i ktorys z klockow bedzie sie przegrzewal, itd.

PostNapisane: 1 marca 2012, 10:56 
Zacna persona forum

Vermilion napisał(a):
Uwagi mialem tylko co do montazu tego w 335d, nie wiem dlaczego BMW nie wzielo pod uwage montazu takze w tej wersji silnikowej (ale moze z wiekszymi tarczami bylby problem z zalozeniem felg 18"), oczywiscie zgodze sie takze z tym, ze zacisk Performance jest duzo lepszy od tego co oferuje fabryczny uklad hamulcowy z 335d, jednak nadal uwazam, ze montaz zestawu z mniejszymi tarczami moze byc problematyczny (przy wiekszych predkosciach moga sie przegrzewac - 335d jest ciezsze na przedniej osi i w przypadku tej wersji silnikowej prawdopodobienstwo hamowania z wiekszych predkosci jest wieksze)

myśle, że tutaj jest tak jak piszesz i z tym masz racje, Bmw chciało zachować możliwość założenia felgii 17", stąd mniejsze tarcze - jak dla mnie ten ruch jest słaby, bo i tak nie każda 17" podchodzi, widziałem już nowy zestaw Performance, ze zdjęć tarcza wygląda na większą, więc może tam już tak nie zrobili :)

PostNapisane: 1 marca 2012, 11:01 
Przyjaciel forum

Maksss napisał(a):
myśle, że tutaj jest tak jak piszesz i z tym masz racje, Bmw chciało zachować możliwość założenia felgii 17", stąd mniejsze tarcze - jak dla mnie ten ruch jest słaby, bo i tak nie każda 17" podchodzi, widziałem już nowy zestaw Performance, ze zdjęć tarcza wygląda na większą, więc może tam już tak nie zrobili :)

Jezeli masz na mysli te z F30 to na pewno, tyle, ze F30 ma poprostu srednice kol az o cal wieksza niz E9x, dlatego w zasadzie nadal mozna pozostac przy felgach o malej srednicy w stosunku do srednicy tarcz.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1478 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 74  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1