BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: GP Niemiec
PostNapisane: 22 lipca 2007, 13:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Ogladacie F1?
Kurde jeszcze takiej powodzi nie widzialem, na pierwszym nawrocie niezla slizgawa, fajnie wylatywali po kolei.

Ale 2 sprawy mnie denerwuja, pierwsza to Hamilton ze juz nie powinien jechac za pomoc technicznych a co bardziej to zachowanie Heidfelda. Glupi szkop nie potrafi zniesc ze jezdzi z nim w teamie ktos lepszy niz on. 2 razy probowal zepchnac Kubice i za drugim razem mu sie udalo :kwasny:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2007, 20:27 
Zacna persona forum

very dziwny wyscig

ps. a ulewa juz byla kiedys i to wieksza, z taką zadymą przy trybunach, że maszakra - ile bilidów poszło w dym to nie zlicyzłem :zdziwko:

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 13:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
Tak, mnie ten wyścig tez poddenerwował trochę. Rozumiem zdarzyło się i sie stuknęli, ale dwa razy na dwóch zakrętach??? Ehhh
mike_r6 napisał(a):
very dziwny wyscig

ps. a ulewa juz byla kiedys i to wieksza, z taką zadymą przy trybunach, że maszakra - ile bilidów poszło w dym to nie zlicyzłem :zdziwko:

Chyba mówisz o ulewie w SPA pare lat temu, lało jak cholera, do mety dojechało wtedy chyba 7 bolidów, na starcie Schumacher m.in. zakończył wyścig. Drugi jaki mi zapadł ulewny wyścig w pamięci to przepiekne zwyciestwo Schumachera w Barcelonie nie pamietam roku ale chyba to był pierwszy sezon jego w Ferrar, gdzie ferrari miało jeszcze V12 silnik, a on dojechał na 10 cylindrach nokautując wszystkich i robiac okrazenia po kilka sekund szybsze od reszty, na Eurosporcie transmisja była i komentatorzy ówczesni byli delikatnie mówiąc zachwyceni...

A ozdobą tego wyścigu (moim zdaniem) był manewr hamiltona gdy wyprzedził Fischixxx:D i awansował na 9 pozycje...

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 14:24 
Przyjaciel forum

mike_r6 napisał(a):

moze i ulewa byla wieksza, ale ja bynajmniej nie przypomniam sobie zeby tyle wody bylo ze az safety car zarzucalo.

Tytuł: Kubica: to może potem Schumacher też go wypchnął?
PostNapisane: 23 lipca 2007, 16:13 
Zacna persona forum

Kubica: to może potem Schumacher też go wypchnął?

AFP
- Wystartowałem bardzo dobrze. W pierwszym zakręcie mogłem zaatakować Alonso, ale już wtedy zaczął kropić deszcz, było trochę ślisko i nie chciałem zrobić nic głupiego. Skręciłem w pierwszy zakręt i poczułem uderzenie, udało mi się opanować bolid, ale chwilę potem otrzymałem kolejne uderzenie i się obróciłem – powiedział „Rzeczpospolitej” Robert Kubica.
- Czy widziałem, kto mnie wypchnął? Nie. Wydawało mi się, że to Nick, ale w ogóle nie widziałem bolidu, który we mnie uderzył. Potem się okazało, że wypchnął mnie mój kolega z zespołu. Heidfeld twierdzi, że ja go wypchnąłem z toru? To może potem Ralf Schumacher też go wypchnął i zajechał drogę? A może oglądał inny film, w którym to nie on prowadził bolid, który we mnie uderzył? – dodał.

---

Heidfeld: to była pomyłka Kubicy

fot. PAP/EPA
PAP
Na początku GP Europy kierowcy BMW Sauber spadli na końcowe pozycje. Wszystko dlatego, że bolid Nicka Heidfelda uderzył w tył samochodu Roberta Kubicy, po czym oba wypadły z toru i zostały uszkodzone. - To była pomyłka Kubicy - powiedział o incydencie Niemiec.
- W pierwszym zakręcie Robert wypchnął mnie na ziemię i to samo zrobił w zakręcie numer dwa. Po prostu zamknął mi drzwi, spychając mnie na tarkę. Tam nie dało się skręcić i zderzyliśmy się. Jeśli spytacie Roberta, to powie pewnie, że to moja wina, a ja mówię, że to była jego pomyłka. On nie zostawił mi miejsca - relacjonował po wyścigu Heidfeld.

Na mecie Kubica zdarzenie skomentował krótko: - Wszystko było widać na ekranie. Zostałem uderzony w tył samochodu przez kolegę z ekipy.

---

Wzajemne oskarżenia kierowców BMW Sauber, Heidfeld bezkarny

AFP
Robert Kubica do wyścigu o Grand Prix Europy Formuły 1 na torze Nuerburgring przystępował z piątego pola startowego. Rywalizację ukończył na siódmej pozycji, a w głównej mierze zaważyła na tym kolizja z kolegą ze stajni BMW Sauber Nickiem Heidfeldem.
Obaj kierowcy wylecieli z toru i spadli na ostatnie pozycje.

- Bardzo dobrze wystartowałem, ale w drugim zakręcie widocznie Nick zbyt szybko pojechał. Trafił w moje auto i spadłem na ostatnią pozycję. Potem zaczęło padać. Zapytałem wówczas w boksie, czy powinienem zjechać do boksu na zmianę opon, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, pojechałem więc dalej, co było błędem - powiedział Kubica.
Czytaj dalej REKLAMA- Wyścig dostarczył wiele emocji, bo odbywał się w zmiennych warunkach. Miałem wielkie problemy przy hamowaniu. Za każdym razem tańczyłem na torze. Kiedy na ostatniej rundzie Nick mnie wyprzedzał, nie miałem szans, bo nie mogłem wyhamować przed szykaną - dodał Polak.

- Nie miałem najlepszego startu. W pierwszym zakręcie Robert wywiózł mnie niestety poza tor, w drugim również. Właśnie wtedy doszło do kolizji, podczas której uszkodziłem bolid. To było szczęście w nieszczęściu, że wyścig został przerwany, bowiem mogliśmy naprawić maszynę - powiedział z kolei Heidfeld.

- Niemal przez cały wyścig jechałem za Robertem. W końcówce popełnił on błąd i mogłem go wyprzedzić. Kolizja z Ralfem Schumacherem była nieszczęśliwa. On źle wszedł w szykanę i zostawił mi wolny korytarz do wyprzedzania, potem jednak go zamknął, kiedy zobaczył mnie. Byłem wówczas na mokrej części toru i nie sposób było uniknąć kolizji - dodał Niemiec.

Po wyścigu sędziowie podjęli decyzję, że Heidfeld zachowa szóste miejsce i nie zostanie ukarany za incydent do jakiego doszło na 20. okrążeniu GP Europy, w wyniku którego z toru wypadł i w konsekwencji zakończył rywalizację Ralf Schumacher z zespołu Toyoty.

Sędziowie, którzy po wyścigu przeanalizowali całą sytuację stwierdzili, że to było zwykłe zdarzenie podczas walki na torze. Sam poszkodowany zgadza się z tą decyzją: - Sam popełniłem błąd bo nie powinienem pozwalać mu tak się zbliżyć tuż przed zakrętem zanim zdążyłem go "zamknąć" - powiedział Schumacher.

- Wiem, że Nick jest bardzo uczciwym kierowcą a takie incydenty to normalna rzecz w czasie wyścigu.

- Wielka szkoda, że znowu po niezłych kwalifikacjach nie udało nam się zdobyć punktów - dodał niemiecki kierowca.
źródełko -> www.onet.pl
---

Chyba się miarka przebrała i nawet stoickiego spokoju Kubica coś wreszcie powiedział, bo takie numery i to tylko nie Robertowi (Ralfa Schumachera tez na kilak okrazen przed meta "pozegnal" z wyscigiem) w jednym wyscigu to lekka przesada.... &^%^&%!

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł: Re: Kubica: to może potem Schumacher też go wypchnął?
PostNapisane: 23 lipca 2007, 16:29 
Przyjaciel forum

Cytuj:
- W pierwszym zakręcie Robert wypchnął mnie na ziemię i to samo zrobił w zakręcie numer dwa. Po prostu zamknął mi drzwi, spychając mnie na tarkę. Tam nie dało się skręcić i zderzyliśmy się. Jeśli spytacie Roberta, to powie pewnie, że to moja wina, a ja mówię, że to była jego pomyłka. On nie zostawił mi miejsca - relacjonował po wyścigu Heidfeld.

to jest najlepsze tlumaczenie, bo jeszcze jak na pierwszym mogl go wychnac to na drugim kubica byl na zewnetrznej zakretu i to heidfeld go wypchnal.
ehh szkoda gadac bo by bylo min 3 miejsce. choc kto wie moze jaby jechali w czolowce to by wypadli z zakretu jak hamilton i cala paczka ktora tam wyleciala.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 16:31 
Zacna persona forum

GP-T1000 napisał(a):
choc kto wie moze jaby jechali w czolowce to by wypadli z zakretu jak hamilton i cala paczka ktora tam wyleciala.

wolałbym zaryzykować i żeby ten kretino-bambino jednak Roberta NIE WYPYCHAŁ poza tor :cenzura:

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 16:36 
Przyjaciel forum

mike_r6 napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):
choc kto wie moze jaby jechali w czolowce to by wypadli z zakretu jak hamilton i cala paczka ktora tam wyleciala.

wolałbym zaryzykować i żeby ten kretino-bambino jednak Roberta NIE WYPYCHAŁ poza tor :cenzura:

ja tez w sumie, ale szczerze to powiem ze nie sadzilem ze beda mieli az takie problemy wyprzedzic red bulla coulthard'a
szkoda, szkoda

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 16:45 
Zacna persona forum

GP-T1000 napisał(a):
ja tez w sumie, ale szczerze to powiem ze nie sadzilem ze beda mieli az takie problemy wyprzedzic red bulla coulthard'a
szkoda, szkoda

w porównaniu do pięknego pojednku Massa -> Kubica też miałem dużego zdezo, dalczego nie daje rady...

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 17:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Nick to parówa! :luka:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 20:06 
Przyjaciel forum

Pułkownik Zuber napisał(a):

berlinka :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 20:13 
Uzależniony od forum :)

GP-T1000 napisał(a):
Pułkownik Zuber napisał/a:

Z Constaru.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 20:23 
Przyjaciel forum

valdorane napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):
Pułkownik Zuber napisał/a:

Z Constaru.

trzy razy odswierzany, bo przeciez wiemy jak jezdzil zielony bambus!! jak bedzie w warszawie to mu trzeba cos powiedziec ;-) zrobimy mu unfall

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 21:37 
Zacna persona forum

Kubica tam bedzie.
Nick tez ? Lepiej chyba nie....

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 21:43 
Przyjaciel forum

mike_r6 napisał(a):
Kubica tam bedzie.
Nick tez ? Lepiej chyba nie....

jeszcze nie wiadomo kto tam bedzie. rumcajs jeden. mario theissen by mogl byc, choc on trzyma strone szwaba bo sam szwab. a i tak mnie tam raczej nie bedzie choc mocno sie zastanawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 21:45 
Zacna persona forum

no przeciez samego heidfelda do polski nie puszcza :D
wiec robetro na 100%

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2007, 21:53 
Zacna persona forum

no i jeszcze na dobranoc fota z "dnia trykania heidfelda"

Obrazek
Shot at 2007-07-23

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 08:57 
Przyjaciel forum

dzisiejsze komentarze na onecie tez sa za kubica. ale co mnie najbardziej denerwuje w tym szwabie zarosnietym to to ze mimo ze wszyscy mowia ze jego wina on nie potrafi powiedziec no faktycznie moja wina sorry robert. zaden z niego meszczyzna, facet pownien miec honor i umiec sie przyznac tymbardziej jak jest tak oczywiste ze byla jego wina.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 09:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
GP-T1000 napisał(a):
szkoda, szkoda

Robert po kontakcie z Heidfieldem miał uszkodzony bolid, a objawiało się to potęznymi wibracjami, w wywiadzie mówił że na suchym było kiepsko, ale jak załozył opony przejściowe to było tragicznie, mówił że tył mu podskakiwał i na dohamowaniach praktycznie tył nie hamował przez to że podskakiwał, dlatego Heidfield wyprzedził Kubice w końcówce.

Mówił, że na mokrym miał takie wibracje że chwilami nic nie widział.

Oczywiście Heidfield w wywiadzie powiedział, że Kubice wyprzedził po jego błędzie w jednym z zakretów.

Kilym :chytry:

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 12:56 
Zacna persona forum

Szwajcarski "Blick" napisał, że Heidfeld groził Kubicy
Sport/mh /07:43

AFP
- Jeżeli Kubica jeszcze raz mnie zdenerwuje, to nim zakręcę - cytuje Nicka Heidfelda szwajcarski dziennik "Blick". Niemiec miał wypowiedzieć tę kwestię przed wyścigiem o GP Europy.
Zdaniem szwajcarskiej gazety, kolizja w której ucierpiał Robert Kubica, najprawdopodobniej została celowo spowodowana przez Nicka Heidfelda. "Blick" zwraca uwagę na fakt, że Heidfeld bez żadnego zagrożenia z tyłu zaatakował jadącego na szóstym miejscu Kubicę, co było sprzeczne z taktyką zespołu BMW Sauber. Zdaniem gazety atak na Polaka wynikał z frustracji i złości Niemca.

Więcej w "Sporcie"

---

... No i zakręcił.... sqrczybyk jeden...
:wsciekly: :wsciekly: :wsciekly:

-> Zobacz Moja Bunie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1