ponieważ ostatnio miałem taką sytuacje że auto w ciągu 3 dni stania pozbyło się doszczętnie prądu to stwierdziłem że muszę się tym zająć, auto pojechało do elektromechanika który po paru dniach stwierdził, że nie ma tak dużego poboru żeby wyczerpać aku przez 3 dni - ale przed wyjazdem zapytałem czy nie wie co może być przyczyną takiego zachowania radio jak właśnie pierdzenie itp - ponieważ wzmak był wyeliminowany tą teorię już dawno odrzuciłem - szukałem dalej - okazało się, że obok warsztatu stoi e39 z systemem H/K przełożyliśmy więc jednostkę sterującą żeby sprawdzić co będzie się działo - było tak samo - wiec stwierdzono, że może być jeszcze jedna rzecz - tj wzmacniacz który jest miedzy kołem a tylnym siedzeniem

nazywa się to tuner radiowy BM54 i jest cholerstwem jakich mało, koszt używańca to mniej więcej 1000 plna ale jak wpiszecie sobie ten kod na allegro to jest parę firm które zajmują się serwisem tego sprzętu - okazało się, że jak wszedłem do warsztatu V-Garaż w Markach to chłopaki od razu wiedzieli co jest przyczyną takiego zachowania - okazało się, że wystarczyło wymienić audio procesor i po krzyku - koszt naprawy 280 plna i gra jak nowe - jest jeszcze jedna firma która dobrze ogarnia tą sprawę
http://www.bm54.pl tylko niestety nie miałem od nich odzewu przez parę dni - ale dużo ludzi ich poleca - ja mogę polecić Panów z V-Garage dla Warszawiaków to przecież pod ręką miejsce - sprzęt był zrobiony po 3h

, mało tego na cały zabieg użytkownik dostaje roczną gwarancję tak wiec mogę cieszyć się normalnym działaniem sprzętu
Tak wygląda to cholerstwo, że tak powiem

Rozmieszczenie w e46 kombi

Odkręcamy jedną śrubę i wychodzi bez proszenia

(owszem może jest ktoś na forum kto ogarnia to taniej i może samemu ktoś próbował i mu się udało, ale ja się nie mieszam w elektroniczne rzeczy wiec pozostawiam takie sprawy fachowcom)
Mam nadzieję, że pomogłem
Pzdr
Przemo