BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 21:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.

Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.

Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp.
BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw

Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2738 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 137  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: klagosz ->>> BMW E92 335d - nowe koła - lepsze? - str.18
PostNapisane: 15 maja 2012, 22:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
deejeys napisał(a):
Z tego co pamiętam, Vermilion pisał właśnie odwrotnie - 230 z RSC szybciej pękną... (głowy sobie nie dam uciąć )

Ogólnie 225 i 313 to są piękne OEM fegi naprawdę :super: I tutaj to koło wygląda świetnie!

Tak jest,że niestety 230 i 225 z RSC są bardzo podatne na pękanie. Natomiast o 313 nie słyszałem nic złego :)

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 maja 2012, 22:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Ciekawy jestem właśnie czy z RSC jest lepiej czy gorzej bo każdy mówi inaczej.
A co do pękania problem dotyczy też wielu innych szerokich obręczy w nowszych BMW również felgi x5 i x6 pękają nagminnie niestety. Pękają chyba wszystkie produkcji BBS choć sam nie wiem ale 230 robił na pewno BBS. Tam gdzie każda normalna felga się troszkę skrzywi i wymaga podprostowania to te z BMW się krzywią i pękają.

PostNapisane: 15 maja 2012, 22:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
--==Mały==-- napisał(a):
A co do pękania problem dotyczy też wielu innych szerokich obręczy w nowszych BMW również x5 i x6 pękają nagminnie niestety. Pękają chyba wszystkie produkcji BBS choć sam nie wiem ale 230 robił na pewno BBS.

Z tego co czytałem na forach w Stanach, to na RSC, przez to, że jest twardsza znacznie opona felga dużo łatwiej pęka. No pękają nie tylko w BMW te felgi produkowane przez BBS, jakiś nieurodzaj mają chyba..
Ty --==Mały==-- miałeś u siebie też 230 o ile pamiętam, też Ci pękały? Miałeś tam dołożone jakieś dystanse?

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

PostNapisane: 15 maja 2012, 22:31 
Przyjaciel forum

Co do opon i pękania felg ciekawy jestem opinii Vermiliona bo ma zdecydowanie większe pojęcie o ich produkcji niż ja.
Dobra napiszę po kolei jakie miałem przygody z felgami:

E36 325i OZ futury dwie tylne spawane pękały non stop mimo,że omijałem dziury itd spawałem te felgi ze 3-4 razy w 3 miesiące.

Pierwsze 330Ci kupiłem praktycznie nowe styling 230 autem jeździłem an nich 3-4 miesiące ok 15tyś km nawet nie uważając zbytnio wtedy nie wiedziałem,że te felgi są podatne na pękanie. Na tyle miałem 235/35/19 normalne bez RSC i nic mi nigdy nie pękło a felgi do końca były proste.

Drugie 330Ci na BBS Ch jedna tylna felga z tego co pamiętam była chyba spawana bo tak pisał Tas ja jeździłem w 3-4 miesiące jazdy nic nie pękło.

Teraz w E92 jedną felgę z tyłu spawał poprzedni właściciel i ja właśnie wczoraj musiałem oddać do spawania bo odkąd kupiłem delikatnie uchodziło powietrze.
Nie chce zmieniać tych felg bo nie widzę nic lepszego do e92 bardzo mi pasują więc jak spawanie się nie sprawdzi wymienię felgę na nową lub inną używaną ale nie naprawianą.

PostNapisane: 15 maja 2012, 22:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: M57T2
Garaż: Było: diesle 118d-335d, M3 E92
Obecnie: C63 AMG
--==Mały==-- napisał(a):
Dla mnie te lepsze do tego powrót do ori lamp z tyłu i jest igła.

Czy te S313 też tak łatwo pękają jak 225 i 230? Jeżeli tak to może być lipa bez RSC ;)

Jakby zostały te to lampy będą zmodyfikowane ale ORI nie wrócą ;)
313 nie pękają :ok: przynajmniej nigdzie nie wyczytalem
zresztą mam ich czwarty komplet i z każdym jest super, mi się wydaję że są one pod względem materiału jakościowo jedne z lepszych
mają też dodatek magnezu, a przy tym są lżejsze od innych ORI 19 BMW
WhiteCarbon napisał(a):
Pojawisz sie w Tarnowie w sobote? Jeśli tak to ocenimy na żywo :D

Właśnie sie zastanawiam bo maksss mi juz pisał o tym zlocie i jak będę czasowy to przyjadę.
Maksss napisał(a):
...
Klagosz prosze Cie ile Ty masz lat ;)

Robisz auto dla siebie czy pod forum, bo jak pod to drugie to z jednej strony zostaw te, a z drugiej daj czarne, wtedy obie strony będą zadowolone :rotfl:

A już tak na poważnie, to o niebo lepiej w jaśniejszym kolorze, teraz dokup dystanse i glebe :)

P.s Kup sobie porządna pianke z pompką podłączaną do akumulatora - sprzedają takie zestawy w Feuvercie na Zakopiance (Kraków) i nie będziesz się musiał martwić, że coś się stanie pod drodze.

2 w przodzie jeszcze jest :rotfl:
Tak na poważnie to wiadomo że zrobie jak ja będę chciał tylko problem mam taki że tu faktycznie oba komplety mi sie podobają ;)
Wiem że są te pianki ale to jest wiecej bawienia i wiecej miejsca zabranego z bagażu :kwasny:
--==Mały==-- napisał(a):
Tylko,że po piance opona do wywalenia raczej :(

Raczej tak bo raz że zostają pozostałości (niektórzy mówią że idzie to dokładnie zmyć) a dwa że opona na dojeździe jedak i tak ucierpi bo ciśnienie nie takie będzie po piance jak być powinno.
j-23 napisał(a):
Jak dla mnie te kola sa ladniejsze, tamte byly za ciemne i jakos 19 cala gubilo sie. Ja bym zostawil te ktore obecnie masz. Ale ogolem samochod marzenie. Ladne tam kupki piachu masz :hyhy: Szkoda ze daleko mieszkasz bo potrzebuje pare(nascie) ton
Pozdrawiam

Dzieki ;)
Ale przywiezione nie daleko od ciebie :D
Vit0 napisał(a):
...
Tak jest,że niestety 230 i 225 z RSC są bardzo podatne na pękanie. Natomiast o 313 nie słyszałem nic złego :)

dokładnie tak samo slyszałem a 313 to jak wyżej opisałem sam jestem jak dotąd zadowolony i są bardzo wytrzymałe jak na polskie warunki :ok:
--==Mały==-- napisał(a):
A co do pękania problem dotyczy też wielu innych szerokich obręczy w nowszych BMW również felgi x5 i x6 pękają nagminnie niestety. Pękają chyba wszystkie produkcji BBS choć sam nie wiem ale 230 robił na pewno BBS. Tam gdzie każda normalna felga się troszkę skrzywi i wymaga podprostowania to te z BMW się krzywią i pękają.

Te co wymieniłeś wszystkie są sygnowane przez BBSa mialem już parę kompletów i wszędzie jest wybite BBS
--==Mały==-- napisał(a):
Co do opon i pękania felg ciekawy jestem opinii Vermiliona bo ma zdecydowanie większe pojęcie o ich produkcji niż ja.
Dobra napiszę po kolei jakie miałem przygody z felgami:

E36 325i OZ futury dwie tylne spawane pękały non stop mimo,że omijałem dziury itd spawałem te felgi ze 3-4 razy w 3 miesiące.

Pierwsze 330Ci kupiłem praktycznie nowe styling 230 autem jeździłem an nich 3-4 miesiące ok 15tyś km nawet nie uważając zbytnio wtedy nie wiedziałem,że te felgi są podatne na pękanie. Na tyle miałem 235/35/19 normalne bez RSC i nic mi nigdy nie pękło a felgi do końca były proste.

Drugie 330Ci na BBS Ch jedna tylna felga z tego co pamiętam była chyba spawana bo tak pisał Tas ja jeździłem w 3-4 miesiące jazdy nic nie pękło.

Teraz w E92 jedną felgę z tyłu spawał poprzedni właściciel i ja właśnie wczoraj musiałem oddać do spawania bo odkąd kupiłem delikatnie uchodziło powietrze.
Nie chce zmieniać tych felg bo nie widzę nic lepszego do e92 bardzo mi pasują więc jak spawanie się nie sprawdzi wymienię felgę na nową lub inną używaną ale nie naprawianą.

Tez jestem ciekaw opini Vemiliona może się obudzi :)
Te co masz na e92 są faktycznie delikatne brat miał w e90 i 3 z 4 mu pekly jak pospawał tylnie pękały ponownie także nie wiem czy ci coś to da.

Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 15:24 przez klagosz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 maja 2012, 22:43 
Przyjaciel forum

deejeys napisał(a):
Z tego co pamiętam, Vermilion pisał właśnie odwrotnie - 230 z RSC szybciej pękną... (głowy sobie nie dam uciąć )

Tak, dokladnie tak.

--==Mały==-- napisał(a):
Pękają chyba wszystkie produkcji BBS choć sam nie wiem ale 230 robił na pewno BBS. Tam gdzie każda normalna felga się troszkę skrzywi i wymaga podprostowania to te z BMW się krzywią i pękają.

Tak, ale felgi albo moga byc plastyczne i krzywic sie latwiej, albo byc wytrzymalsze i pekac gdy sa przeciazone. Ta pierwsza cecha byla zawsze domena felg odlewanych, ta druga felg kutych, ale z czasem rozwoj metod produkcji zblizyla pod tym katem odlewane do kutych.

Vit0 napisał(a):
No pękają nie tylko w BMW te felgi produkowane przez BBS, jakiś nieurodzaj mają chyba..

Na nieurodzaj maja wplyw na pewno 2 rzeczy:
- Bridgestone Potenza RE050A :) Bo to ta opona zabija felgi.
- obnizenie jakosci felg w porownianiu z E46.

--==Mały==-- napisał(a):

Tez beda Ci pekaly, kazde felgi aluminiowe beda pekaly po spawaniu (chyba, ze przeprowadzi sie ponownie proces utwardzania, jaka jest szansa, ze ktos kto spawa felgi dysponuje wiedza i sprzetem do tego nie musze chyba pisac :) )

klagosz napisał(a):
Jakby zostały te to lampy będą zmodyfikowane ale ORI nie wrócą ;)
313 nie pękają :ok: przynajmniej nigdzie nie wyczytalem
zresztą mam ich czwarty komplet i z każdym jest super, mi się wydaję że są one pod względem materiału jakościowo jedne z lepszych mają też dodatek magnezu, a przy tym są lżejsze od innych ORI 19 BMW

313 sa juz pewnie poprawione, nie mierzylem ich, ale sadze, ze maja poprostu grubsza obrecz. Jest tez ich duzo mniej na rynku wiec nie slychac opinii o pekaniu.

Dodatek magnezu i material rzeczywiscie sa lepsze, ale tak jak pisalem juz kiedys wczesniej - nie napalalbym sie na to, bo wiekszosc felg odlewanych ze sredniej i wyzszej polki jest produkowanych wlasnie z tego stopu.

PostNapisane: 15 maja 2012, 22:48 
Zacna persona forum

Dzięki Vermilion za parę wyjaśnień :ok:
Co do felg 313 to wydaje mi się że jest już ich na tyle dużo i są dość długo produkowane że gdyby z nimi było coś nie tak to już gdzieś (np. na e90post) dawno by ktoś napisał o tym.

PostNapisane: 15 maja 2012, 22:54 
Forumowicz

Moje BMW: E91 320d -E87 120I
klagosz napisał(a):
j-23 napisał(a):
Jak dla mnie te kola sa ladniejsze, tamte byly za ciemne i jakos 19 cala gubilo sie. Ja bym zostawil te ktore obecnie masz. Ale ogolem samochod marzenie. Ladne tam kupki piachu masz :hyhy: Szkoda ze daleko mieszkasz bo potrzebuje pare(nascie) ton
Pozdrawiam

Dzieki ;)
Ale przywiezione nie daleko od ciebie :D ]

Pewnie spod strzelec opolskich(stamtad zalatwilem juz ladne kruszywo) lub K-Kozle.
Co do felg- znajomy pracuje w firmie ktora wysyla do bmw felgi , i styling 225 juz nie byl dostepny w zakupie w pod koniec 2011roku w bmw,a powodem bylo ze felgi lubia pekac.

PostNapisane: 15 maja 2012, 22:58 
Przyjaciel forum

To ja już wiem od czego ta moja pękła i co muszę zmienić :ok:
Dzięki Vermilion. Jeździłem na zwykłych oponach na S230 i było ok bez problemu.
Co do tych opon mam w ogóle bardzo negatywną opinę one są jak kamienie.
Na lekkich szybkich dziurach/fałdach itp potrafi mrugać kontrola trakcji i czuć jak auto traci przyczepność bo opony nic nie amortyzują.
Bałem się,że amortyzatory do wymiany ale guzik prawda bo sprawdziłem na stacji diagnostycznej i oglądałem pod kątem wyciekówz a poza tym założyłem inne felgi 18'' i nie ma tego efektu na tym samym kawałku drogi wszystko jest ok te RE050A to jakaś masakra jest.

PostNapisane: 15 maja 2012, 23:11 
Przyjaciel forum

klagosz napisał(a):
Dzięki Vermilion za parę wyjaśnień :ok:
Co do felg 313 to wydaje mi się że jest już ich na tyle dużo i są dość długo produkowane że gdyby z nimi było coś nie tak to już gdzieś (np. na e90post) dawno by ktoś napisał o tym.

Wydaje mi sie, ze sporo rzeczy zostalo zmienionych, przygladam sie zdjeciom z urzedu patentowego i jednak tylna czesc obreczy w 313 zostala przeprojektowana w stosunku do wczesniejszych felg z E9x.

Na torze tez jezdziles na Potenzach? Jezeli tak to jestem ciekaw jak Ci pojdzie na Kumho, bo powinno byc lepiej.

--==Mały==-- napisał(a):

Masakrycznie twarde scianki boczne ma ten model opony.

PostNapisane: 16 maja 2012, 03:25 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
--==Mały==-- napisał(a):

To ja już wiem od czego ta moja pękła i co muszę zmienić :ok:
Dzięki Vermilion. Jeździłem na zwykłych oponach na S230 i było ok bez problemu.
Na lekkich szybkich dziurach/fałdach itp potrafi mrugać kontrola trakcji i czuć jak auto traci przyczepność bo opony nic nie amortyzują.
Bałem się,że amortyzatory do wymiany ale guzik prawda bo sprawdziłem na stacji diagnostycznej i oglądałem pod kątem wyciekówz a poza tym założyłem inne felgi 18'' i nie ma tego efektu na tym samym kawałku drogi wszystko jest ok te RE050A to jakaś masakra jest.

Też posiadam te papcie na tyle i w pełni podzielam zdanie. U mnie podobnie z trakcją i absem podczas jazdy na drobnych nierównościach. Dodam jeszcze, że kiedyś mi z jednej uszło powietrze, to w ogóle nie było tego widać, ani specjalnie czuć. A założyć lub zdjąć ją z felgi, to już kompletnie mało kto potrafi.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 16 maja 2012, 05:20 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=135795
byłe
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71866
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... t=piotr320
313 rządzi.. :super:

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

PostNapisane: 16 maja 2012, 12:41 
Zacna persona forum

Rządzi ale które bardziej :oczami:

PostNapisane: 16 maja 2012, 14:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: e92 330d
Kod silnika: N57
Tylko i wyłącznie jasne.
Okopcone lampy też out ;)
Ale jak Ci się podoba.

Co do potenz to nigdy więcej tych opon w żadnym aucie. Niejedną felgę pokrzywiły u mnie w rodzinie , a komfort jazdy na 17" rsc prawie jak na normalnych 19". Znajomi mają ranflaty continetntala i michelina i nie ma różnicy prawie w komforcie a bridgestony to poprostu skała.

Thank you for flying with BMW airlines!

PostNapisane: 16 maja 2012, 15:05 
Forumowicz

Pierwszy raz się wypowiem w tym temacie :hyhy:

Mnie podobają się jasne felgi. Sam miałem czarne i dobrze to wyglądało, ale akurat 313-ce lepiej w jasnych barwach. A jak już zostaną te koła, to czy końcówki wydechu mogą być normalne? Tzn z kwasówki? A nie "okopcone" :P

pozdrawiam!

PostNapisane: 16 maja 2012, 15:21 
Forumowy terrorysta

klagosz napisał(a):
Rządzi ale które bardziej :oczami:

Czarne.

PostNapisane: 16 maja 2012, 15:26 
Zacna persona forum

hehe :rotfl: bądź tu mądry ;)

Stańko napisał(a):
Pierwszy raz się wypowiem w tym temacie :hyhy:

Mnie podobają się jasne felgi. Sam miałem czarne i dobrze to wyglądało, ale akurat 313-ce lepiej w jasnych barwach. A jak już zostaną te koła, to czy końcówki wydechu mogą być normalne? Tzn z kwasówki? A nie "okopcone" :P

pozdrawiam!

Jak zostaną te koła to tak jak napisałem pozmieniam parę detali w aucie w tym końcówki :ok:
Pozdr

PostNapisane: 16 maja 2012, 15:31 
Forumowy terrorysta

Tak to dobry pomysl, zeby po wyborze koloru kół, detale były właśnie w kolorze kół czyli czarny bandzior :D .

Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 15:32 przez renoraines, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 16 maja 2012, 15:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
bez dyskusji czarne,tylko zmień opony na nich ;) btw a tak chwaliłeś potenzy jak pisałem że to syf :P u mnie muszą chwile pojeździć bo mam jeszcze jakieś 7.5 mm bieżnika

PostNapisane: 16 maja 2012, 15:37 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
Tak to dobry pomysl, zeby po wyborze koloru kół, detale były właśnie w kolorze kół czyli czarny bandzior :D .

hehe :rotfl:
Nightfox napisał(a):
bez dyskusji czarne,tylko zmień opony na nich ;) btw a tak chwaliłeś potenzy jak pisałem że to syf :P u mnie muszą chwile pojeździć bo mam jeszcze jakieś 7.5 mm bieżnika

wiem wiem :zawstydzony: zwracam honor :ok:
Nie no poprostu w każdym e92/e93 miałem tylko te opony a co do innych się zarzekłem ale jednak dobrze że spróbowałem.
No własnie na czarnych mam jeszcze tez dobry bieżnik i nie wiem czy je zedrzeć czy sprzedać :hyhy:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2738 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 137  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1