binta napisał(a):
Gumiś napisał(a):
Ogólnie słaby mecz Szczęsnego, nie winie go bo cała kadra zagrała bardzo słabo, ale fakt faktem że zrobił grekom karnego i zawinił przy bramce. Po co wychodził, to była piłka Wasyla
Gumiś, nie do końca się z Tobą zgodzę. Popatrz na to z innej strony. Gdyby nie faul Szczęsnego (to była chwila, podjął taką decyzję, a nie inną, nie zdążył i tyle. Jakby mu się udało wybić piłkę spod nóg Greka to by każdy się zachwycał tą interwencją), Grecja strzeliłaby bramkę na 1:2. Był faul, była czerwona kartka, był karny, była znakomita interwencja Tytonia i zostało 1:1 zamiast zmienić się na 1:2. Nie dramatyzujmy...
Mi się jednak wydaje że Grek by nie doszedł do piłki gdyby Szczęsny ją puścił. Ale oczywiście że była to chwila się zgadzam, heh, właśnie na ShotBox naszego lokalnego forum o tym gadamy i sam chwilę wcześnie tam napisałem o tej sytuacji "Ale to nam łatwo mówić jak mamy powtórki w TV, co innego jak decyzje trzeba podjąć w ułamku sekundy"

binta napisał(a):
Co do zmian, w zupełności się z Tobą zgadzam. Grosicki powinien wejść jako pierwszy. Następnie Wolski i Mierzejewski. Grosicki wiadomo co by robił na skrzydle, tym bardziej na podmęczonych Greków, Wolskiego "gówniarstwo na boisku" (jak ja to nazywam) mogło by przynieść coś dobrego i nieprzewidywalnego. Mierzejewski o tym, że jest dobrym piłkarzem pokazał nam już niejednokrotnie. Zmiany były potrzebne i co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości
Nie wiem czy chodzi mi o to samo co Tobie ( z tym boiskowym gówniarstwem) ale uważam że Smuda wpuszczając go powinien rzucić jakieś "nikt dziś od ciebie niczego nie oczekuje, zagraj na luzie, jak potrafisz" czy inny podobny patetyczny tekst żeby chłopak zagrał bez presji, wszak nie przegrywaliśmy. Grosicki wiadomo, swoją szybkością mógłby by rozciągnąć obronę Greków tworząc więcej miejsca dla Lewandowskiego czy wchodzącego z tyłu Obraniaka. Nie zgodzę się co do Mierzejewskiego

Moim zdaniem jest kiepskim grajkiem i w każdym kolejnym meczu mnie w tym przekonaniu utwierdza. Kompletnie nie rozumiem dlaczego Trabzonspor zapłacił za niego aż ponad 5mln euro. Ale gdyby wprowadził go za Murawskiego to bym się ucieszył, bo nie dość że Murawski oddychał rękawami to mimo wszystko Mierzejewski jest od niego zdecydowanie bardziej kreatywny.
binta napisał(a):
Za chwilę mecz wieczoru. Niemcy zagrają z Portugalczykami. Oczywiście jestem za tymi drugimi, choć będzie im na pewno bardzo ciężko wywalczyć chociażby remis. Liczę na dobry i szybki mecz z dużą ilością bramek oraz dobrą grę Raula Meirelesa, którego grę bardzo lubię

Ja tutaj za nikim nie jestem ale chciałbym żeby Portugalia wyszła z grupy

Liczę na dobry mecz.
Obstawiam zwycięstwo Niemców jedną bądź dwoma bramkami (2-1;3-1;4-2) ale pieniędzy nie stawiałem