Witam Wszystkich Serdecznie !
Chciałbym Wam przedstawić Swoje BMW E36 320i Sedan z 06.1997r.
Autko posiadam od roku a na forum bmw-sport gościłem dosyć rzadko ale razem z postanowieniem założenia galerii, postanowiłem je również częściej odwiedzać .
Tak konkretniej o autku ...
Jest to Sedan z 06.1997r. w momencie kupna prezentował się w miarę wporządku Miał jedynie nie sprawny termostat , zużyte tarcze hamulcowe przednie i kiepsko naprawiony tylny błotnik po jakiejś małej przygodzie ale to wszystko nie było na tyle groźne żeby nie kupić autka ponieważ reszta nie budziła zastrzeżeń silnik był suchutki wnętrze w bdb.stanie nie poniszczone .
Przez dalszy okres posiadania jego prze zemnie z autkiem działy się różne rzeczy troszkę je zaniedbałem później chciałem coś z Niego zrobić germana lub coś podobnego potem chciałem je sprzedać potem zostawić w totalnej serii i tak to E36 przeżyło wiele Moich wahań nastrojów i tak po roku finalnie doszedłem do wniosku że autko na 99% zostanie u Mnie na dożywocie ze względu na to że po przejażdżkach róznymi autami nie czułem się w żadnym tak dobrze jak w starej,poczciwej E36 tak więc postanowiłęm zrobić z Niej w miarę możliwości jakiś fajny samochód w Swoim stylu ...
Nie Mam za dużo zdjęć z prac przy Niej ale postaram się wrzucić to co Mam i aktualizować to na bieżąco ,przy aucie wszystko robię Sam wszelkie serwisy itp.itd tak więc Mam nadzieję że będzie ciągle coś się działo ...
Na pierwszy ogień poszedł do wymiany termostat ponieważ cały czas był otwarty został zmieniony na Wahlera .
Następnie wymienione zostały Tarcze Hamulcowe przednie i klocki na Zimermanna .
Później była małą przygoda z krawężnikami i felgi na których kupiłem auto jakieś beznadziejne 15-stki firmy aluette czy jakoś tak uległy presji i ustąpiły miejsca seryjnym felgom z E34 również 15-nastkom (kupione zostały jedynie z takiego powodu że były dokupienia za 200 zł w bdb stanie proste i wyglądały o niebo lepiej od tych które kupiłem z autem i były proste) i tak na marginesie za 180 zł sprzedałem na złomie 4 pogięte alufelgi
Następnie padł czujnik od ABS-u nie naprawiłem go do dzisiaj

zawsze jakoś nie podrodze było Mi żeby jechać na podłączenie pod komputer .
Po wymianie felg musiałem na nowo ustawić zbieżność ponieważ przy uderzeniu w krawężniki przestawiła się lekko kierownica a przytym wyszło że drążki kierownicze mają luzy tal więć zostały wymienione na Lemfordera .
Tak mniej więcej sprawowało się Moje autko przez rok użytkowania resztę postaram się opisywać na bieżąco
Dane Pojazdu :
Art. Wartość
Numer podwozia AN24406
Kod typu CB51
Typ 320I (EUR)
Typoszereg E E36 (4)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M52
Pojemność skokowa 2.00
Moc 110
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor ARKTISSILBER METALLIC (309)
Tapicerka LEDER STANDARD/SCHWARZ (P8SW)
Data prod. 1997-03-03
Wyposażenie
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S240A LEATHER STEERING WHEEL Kierownica skórzana z pod.pow.
S243A AIRBAG FOR FRONT PASSENGER Poduszka powietrzna pasażera
S260A SIDE AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera
S283A LT/ALY WHEELS BMW STYLING II Obr. BMW, st. le. BMW Styling II
S305A REMOTE CONTROL FOR CENTRAL LOCKING Pilot do zamka centralnego
S341A BUMPERS COMPLETELY IN BODY COLOUR Zderzak - w pełni lakierowany
S411A WINDOW LIFTS, ELECTRIC Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny
S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie
S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących
S464A SKIBAG Worek na narty
S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S498A HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa
S528A AUTOMATIC AIR RECIRCULATION CONTROL(AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna
S556A EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY Wskaźnik temperatury zewn.
S668A RADIO BMW REVERSE RDS Radio BMW Reverse RDS
S718A EXCLUSIVE EDITION Pakiet wydania Exclusive
S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe
L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria
S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa
S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki
S945A CONSIDERATION OF PRICE DEPENDENCY Dummy-SALAPA
P971A EXCLUSIV PACKAGE Pakiet Exklusiv
S999A ORDER CONTROL FIRST DEALER CARS Zarządzanie zleceniami HEAT
Poniżej foto jakiś czas po kupnie już na zmienionych felgach na te z E34 :

Uploaded with
ImageShack.us