BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 17:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2007, 21:58 
Forumowicz

Moje BMW: e53 3.0i
ja też kupiłem auto od handlarza, miało 184 tys km,
teraz przy przebiegu 192 tys, zapaliła się ciemna kropka na liczniku za napisem "km", niektórzy forumowicze twierdzą ze to oznaka cofanego licznika,
ciekawe czy to prawda że tym sposobem można się dowiedzieć o cofniętym liczniku.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2007, 19:49 
Forumowicz

Znajomy kupił kiedyś od handlarza Mercedesa A klase, 2000 rok chyba, 170 000km na liczniku
a wg książki serwisowej po 1 roku miała już prawie 100 000 nakulane :D
Później się okazało że na prawde ma 370 000 ...

Kolega kiedyś chciał kupić Octavie z komisu, coś koło 2000r, na liczniku 120 000 km a wnętrze zajechane, pytam gościa z komisu czy jest książka serwisowa o on- panie a kto tyle lat takie rzeczy trzyma ... Ja na to w śmiech i mówie że ja mam książke od mojego 20-to letniego BMW...

Nigdy nie kupie auta z komisu ani od handlarza ...

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2007, 08:48 
Uzależniony od forum :)

damian_e30 napisał(a):
Nigdy nie kupie auta z komisu ani od handlarza ...

Z komisu nigdy. Ale wydaję mi się że czasami warto oglądać auto sprowadzone. Coraz gorsze zarobki w porównaniu do kosztów spore różnice z cenach i stanie aut polska-inemcy powodują że ludzie albo sobie dorabiają na ściąganiu aut albo rzucają w cholere prace i jeżdżą po auta... My tak kupiliśmy do E36 kombi. Koleś mieszka w małej miejscowości, ściaga ok 4-6 aut w miesiącu.. ile zarobi miesięcznie? 4-6tys? ściąga auta po ok 8-15tys zł...

Szczerze mówiąc sam myśle o tym żeby pierdyknąć wszystko i wyjechać w bieszczady....

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2007, 07:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Najlepszy zarobek jest na tych 8-15 tys :) i nie ma sensu cofac licznika, pisałem już o tym.Nalezy za to pamietac że aby opłacało się sprowadzić i sprzedać z zyskiem auto po 2002 r. to trzeba najczęściej przy nim przykombinować - mówię tu o autach kupowanych na autoplacach w Niemczech na handel, bo inne przypadki (układ w salonie, serwisie) to inna gadka.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1