CezarM5 napisał(a):
Pytanie a czemu ci zgasł i nie mogłeś odpalić a z tyłu poleciał lekki dymek aż mnie serce zabolało ;/
Z przyjemnością na to odpowiem kiedy powód aktualnego stanu samochodu się wyjaśni.
buncol napisał(a):
1. Czemu wybór padł na te heble? Rozważałeś jeszcze AP Racing?
Już prawie nawet zamówiłem AP Racing

Ale samochód był nie do końca sprawny, a końca kłopotów wciąż nie było widać więc postanowiliśmy się wstrzymać. W międzyczasie dowiedziałem się od Marosa że te jego AP na slickach w Poznaniu też już nie do końca wyrabiają i natknąłem się na te hamulce. To jest zestaw zrobiony przez Alcona specjalnie dla Thorney Motorsport której prezes ściga się M3 e46, a z faktu że najlepsze hamulce do M3 czyli AP na slickach już nie wyrabiają postanowił stworzyć lepszy zestaw do M3. Różnice między AP a tym zestawem są takie:
- Przednie tarcze są większe (365x32 vs 356x32)
- tylne tarcze są większe i szersze (343x28 vs 328x20)
- wszystkie zaciski są sztywniejsze gdyż są jednoczęściowe (AP ma dwuczęściowe)
- Nie wiem jak jest w AP ale w tym zestawie wszystkie 4 tarcze są pół-pływające, a do sportu można wziąć w pełni pływające przody
- na obydwa zestawy można założyć 18tki (na AP każde a na alcona specjalne)
buncol napisał(a):
2. Nie rozumiem czemu nie zmienisz serwisu, skoro męczysz się z tym INCHAPEm notorycznie. Choć serwisowanie takie wozu pewnie nie nalezy do łatwych, a wiadomo że ASO nie zawsze może popisac sie fachowścia. Ja bym z takim autem udał się do jakiejs firmy zajmującej sie sportem, jezeli zwykły serwis nie może podołać.
Długo trzymała nas gwarancja, ale ostatnio podziękowaliśmy im za współpracę.
buncol napisał(a):
Domyślam sie ze to były wygłupy "na koniec" a regularne oberki mogą byc tez skutkiem nietrzymającej juz opony.
Powodów było kilka. Długa przerwa, słabo trzymające opony, oraz niepuszczanie gazu bo według serwisu jeżeli samochód zgaśnie jadąc tyłem na 2 to pogną mu się zawory

(Jakby co to po tym obrocie na filmiku, silnik przejechał co najmniej 10k km, bez żadnych stuków, czy innych metalicznych dźwięków. Został wymieniony bo serwis nie potrafił znaleźć przyczyny przegrzewania.) I też chciałem zrobić dużo dymu
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)