Kucharz napisał(a):
renoraines napisał(a):
Mało? Proszę. Ruch Odrodzenia Żydowskiego w Polsce postyluje powrot do Polski 3 mln zydow ( powrot ten ma być sfinansowany z naszych podatków) oraz ustanowienie hebrajskiego drugim językiem urzędowym
tak, a jeden z posłów chciał ogłosić Jezusa królem Polski, tylko co z tego?
równie wysokim poziomem fanatyzmu Ty się legitymujesz wypisując totalne bzdury o teorii zamachu w Smoleńsku
Ja osobiście zachował bym bardziej umiarkowany ton wypowiedzi...
Wszyscy wiemy co to godło ,wiemy jaką wartość stanowi dla danego państwa,ile znaczy dla społeczeństwa które mocno się z nim utożsamia..... na przykład dla mnie.
Pod przykrywką sztuki nie powinno się robić takich rzeczy !!! Ponadto postulaty ,tego ugrupowania pojawiają się coraz częściej nie tylko w naszym kraju.
Ja tego nie nazywam sztuką tylko profanacją ... to co zobaczyłem ,mocno mnie zabolało.
To nie jest zabawa.... to konkretne cele .
Ja rozumiem .....tolerancja ,wolność słowa itd. To działa w wszystkie strony OK
Tylko dlaczego każdy kto krytykuje tego typu działania od razu okrzyknięty jest antysemitą ??
Na całym świecie żydów nie można krytykować bo są nietykalni , powiesz słowo jesteś zły.

To jest zabawa ? Mi nie jest śmiesznie!!!
Czy ktoś kiedyś zapłaci za to?
Oczywiście że nie !! Nie będę pisał dlaczego...
Kodeks karny
Art.137. §1.Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§2.Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwa obcego, wystawione publicznie przez przedstawicielstwo tego państwa lub na zarządzenie polskiego organu władzy.
Pułkownik Zuber napisał(a):
ale to może nieco obalić Twoją teorię... haha

Moja teoria się zachwiała gdy przeczytałem to :
Pułkownik Zuber napisał(a):
Dobranoc