Toudi napisał(a):
Objaw jaki opisujesz rzeczywiście może powodować przepustnica. Jednak ja bym się tak szybko nie śpieszył z jej wymianą. Na początek należałoby podłączyć auto pod tester diagnostyczny i odczytać błędy.
Moim zdaniem jest to niedomaganie czujnika położenia przepustnicy, a ten powinno dać się reanimować ( ta przepustnica jest nierozbieralna tylko w ASO, są tacy co potrafią

). Możliwe jest również że jest jakiś nie kontakt/przerwa na wiązce.
Decyzja jednak należy do Ciebie, jednak w przypadku pojawienia się błędu przepustnicy, nic nie tracisz próbą reanimacji, w najgorszym przypadku i tak trzeba będzie postarać się o drugi egzemplarz

Dokładnie - niema się co gorączkować. Usterka pojawia się tylko raz na jakiś czas, wiec może to faktycznie jakiś czujnik niedomaga (może czujnik ASC), albo występuje przerwa na wiązce. Oddam auto w ręce dobrego elektronika, niech oceni co i jak w związku z tą usterką
Ps: Czy w razie czego taka przepustnica jaka widnieje na zamieszczonym przeze mnie zdjęciu, będzie pasowała do mojego pojazdu? Czy jednak właściwa będzie ta, którą podesłał mi na fotce kolega BayerMW???