KotSylwester napisał(a):
Czy Ipad ma już gniazdo USB?
Owszem, poprzez przejściówkę.
KotSylwester napisał(a):
Można wrzucić MP3, fotki i filmy?
Fotki tak, filmy w ograniczonej ilości formatów, mp3 nie bardzo.
KotSylwester napisał(a):
Ma nawigację poza google maps, z której korzystanie za granicą jest masakrycznie drogie?
Teraz apple ma swoje mapy, które działają różnie, ale w końcu jest prowadzenie. Mapy same w sobie są OK, na początku był problem z wyszukiwaniem, ale ostatnio nie miałem problemów przy dokładnym wpisaniu adresu (jak miało to miejsce na początku), jednak wyszukiwanie konkretnych rzeczy blisko ciebie wciąż działa fatalnie. Nie mniej jednak widać że pracują nad tym.
W temacie iTunes i mp3:
Mam, używam od dłuższego czasu i bardzo mi to pasuje. Jeżeli ktoś jak zgrywa to co mu akurat pasuje od kogoś to faktycznie iphone czy iPad nie nadają się dla niego. Ale tak naprawdę to bardzo fajny system jeżeli tak jak ja lubimy mieć własną kolekcję, a w niej porządek. Dużo ludzi ma śmietnik w swojej muzyce na kompie, gdyż nie chce im się rzeczy nazywać i segregować. Ja tego nie lubię. Wrzucam wszystko do iTunes i też nie na pałę tylko od razu wklepuje wszystkie informacje (artysta, album, tytuł piosenki itd), a także okładki albumu. To samo robię ze zdjęciami w iPhoto (tak mam iMaca) i innymi rzeczami. Wówczas synchronizacja z iPhone czy iPadem to już tak naprawdę tylko wybranie co na nim chcemy mieć, a czego nie podczas pierwszej synchronizacji, a potem jedynie podłączenie i naciśnięcie przycisku synchronizuj. Ewentualnie po podłączeniu musimy coś zaznaczyć/odznaczyć.
Oczywiście też bym wolał mieć możliwość edycji kilku rzeczy z poziomu urządzenia, a nie tylko kompa. Wolałbym wrzucić coś na iPhone, ponazywać, a po powrocie do domu żeby mi się to wrzuciło na kompa. Podobnie ze zdjęciami. Na iPhone/iPadzie mogę jedynie przeglądać, a nie mogę wprowadzać zmian w mojej bibliotece.
Chociaż od jakiegoś czasu jest plus że możemy w razie braku miejsca coś pokasować z naszych bibliotek.
Urządzenia apple najlepiej działają w pakiecie. Ja mam iMaca i iPhone + w domu apple TV i iPada. Nie mam większych uwag.