BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 08:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tablet - jaki ?
PostNapisane: 13 listopada 2012, 16:03 
Uzależniony od forum :)

No to widzę że sprzęt Apple powoli wychodzi na ludzi, chociaż słyszałem że nadal nie jest kompatybilny z Windowsem? Kolega ma Iphone 4s i mówi że nie można przegrać mp3 z każdego lapka, tylko musi być specjalne oprogramowanie. Ciekawe że w ipadzie z tego zrezygnowano i można podpiąć pendrive przez przejściówkę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 listopada 2012, 16:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
KotSylwester, ściągasz iTunes i robisz wszystko czego tylko zapragniesz przy użyciu tego programu, jak dla mnie nie jest to uciążliwe.

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 13 listopada 2012, 16:46 
Forumowicz

Moje BMW: e30
Kod silnika: m50b25
Szaman1990, ściągasz itunes na każdy komputer z którego korzystasz? Np chcesz sobie zgrać mp3 z kompa kolegi, jemu tez ściągniesz iTunes?

Ja dlatego zrezygnowałem z większości rzeczy appla, iTunes to najgorszy syf jaki możesz zainstalować na windowsie, działa jak wirus, zamula wszystko, wchodzi wszędzie, próbuje robić swoje biblioteki i swoje zbiory i są same problemy żeby go odinstalować.

Swoją drogą mam ipada2 i nim się bawię (dostałem w prezencie, cóż zrobić..) ale jeszcze nie podejmowałem prób podłączenia go do swojego kompa.
Jednak nie jestem zadowolony, galaxy tabem się nie bawiłem, ale mam telefon galaxy S z wgranym androidem 4.1.1 i kurde, jest meeega za**sty! Jak miałbym porównać działanie aplikacji, dostępność aplikacji, gier, rozwiązania, możliwości "tweakowania" to mój telefon bije iPada2 na głowę w każdym porównaniu poza wielkością ekranu i kolorami..

Ps. oczywiście kompatybilność androida z pctem - cudowna.

IMHO
Android dla ludzi którzy lubią się bawić i dłubać, trochę poszukać w necie o możliwościach przerabiania (milion ROM'ów) to można z niego stworzyć coś 10000x lepszego niż apple
Apple - wszystko narzucone z góry, nic praktycznie nie możesz zmieniać, dobre jak nie interesują Cię zabawy z oprogramowaniem i zadowoli Cię mocno przewartościowany gadżeciarski i modny sprzęt z pudełka :)

PostNapisane: 13 listopada 2012, 17:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
sajfer, nigdy w zyciu nie mialem takiej sytuacji, a nawet gdybym mial to wystarczy wyslac na maila ta mo3 i odebrac to na tekefonie. To jest akurat najmniejszy problem. Mi itunes na windiwsie dziala zajebiscie. A co do zmian w oprogramowaniu, robisz jailbreak w iphone czy tam ipadzie i roeniez wszystko mozesz sobie pozmieniac :)

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 13 listopada 2012, 18:18 
Forumowicz

Moje BMW: inny
Kod silnika: M47,M52,M57
ale jak kupujesz nowego to tracisz gwarancje. tez sie zastanawiam czy ipad tylko 3g czy galaxy tab. dziewczyna ma samsunga note i ekran jest zaj... tylko troche maly. w polityce apple wkurza mnie chociazby to ze za te wszystkie przejsciowki typu hdmi czy usb trzeba placic, jakby nie mogli od razu ich tam umiescic. a jak jest ze stronami we flash w ipadach? sa jakies nakladki?

PostNapisane: 13 listopada 2012, 18:21 

Czyli jednak lipa a nie bez problemu można. :wstyd:

PostNapisane: 13 listopada 2012, 18:55 
Forumowicz

Szaman1990, no dobra, jedna na mail. Ale jak chcesz od kolegi zgrac trzy plyty? Na mail juz nie pojdzie..
A ja akurat nie sciagam muzyki i filmow i wlasnie zbieram po kolegach, wiec dla mnie to duzy problem :)
Co do jailbreak mozesz miec racje, malo sie tym interesowalem.

aras, Ja mam ipada bez 3g, wifi only, ale to nie problem, robisz hotspot z telefonu i smigasz :)
Dobrze zwrocona uwaga co do flasha, przed chwila chcialem zobaczyc cos na stronie i dupa, musze odpalic kompa. Ale przyznam ze nie zdarza sie to czesto.
No i super wkurzajace ze wiekszosc stron traktuje iPada jako mobile device i np na youtube nie mozesz obejrzec niektorych filmikow albo strony wyswietlaja sie jak dla komorek. Nie wiem jak to jest w androidzie.

Dla mnie android rzadzi, mimo ze wlasnie pisze z ipada :)

PostNapisane: 13 listopada 2012, 19:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
też chciałem sobie kupić tablet, ale zrezygnowałem i zakupiłem notebooka 11,6" tylko z mobilnoscią w porównaniu do I-pada, fona i innych mniejszych gadżetów jest w zasadzie zerowa

PostNapisane: 13 listopada 2012, 20:01 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
sajfer napisał(a):
Szaman1990, no dobra, jedna na mail. Ale jak chcesz od kolegi zgrac trzy plyty? Na mail juz nie pojdzie..
A ja akurat nie sciagam muzyki i filmow i wlasnie zbieram po kolegach, wiec dla mnie to duzy problem

No niestety, Apple od zawsze utrudniało piracenie, to był warunek sine qua non żeby w ogóle jakikolwiek handel muzyką się rozwinął (chodzi o iTunes Store, bo co by nie mówić to tak jak iPod jest definicją odtwarzacza przenośnego, tak iTunes w praktyce był do niedawna jedynym sensownym kanałem dystrybucji muzyki).
Choć oczywiście może to być wkurzające dla tego 0.0001% userów którzy rzeczywiście cośtam zgrywają, że tak powiem, normalnie.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 14 listopada 2012, 15:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
KotSylwester napisał(a):
Czy Ipad ma już gniazdo USB?

Owszem, poprzez przejściówkę.
KotSylwester napisał(a):
Można wrzucić MP3, fotki i filmy?

Fotki tak, filmy w ograniczonej ilości formatów, mp3 nie bardzo.
KotSylwester napisał(a):
Ma nawigację poza google maps, z której korzystanie za granicą jest masakrycznie drogie?

Teraz apple ma swoje mapy, które działają różnie, ale w końcu jest prowadzenie. Mapy same w sobie są OK, na początku był problem z wyszukiwaniem, ale ostatnio nie miałem problemów przy dokładnym wpisaniu adresu (jak miało to miejsce na początku), jednak wyszukiwanie konkretnych rzeczy blisko ciebie wciąż działa fatalnie. Nie mniej jednak widać że pracują nad tym.

W temacie iTunes i mp3:
Mam, używam od dłuższego czasu i bardzo mi to pasuje. Jeżeli ktoś jak zgrywa to co mu akurat pasuje od kogoś to faktycznie iphone czy iPad nie nadają się dla niego. Ale tak naprawdę to bardzo fajny system jeżeli tak jak ja lubimy mieć własną kolekcję, a w niej porządek. Dużo ludzi ma śmietnik w swojej muzyce na kompie, gdyż nie chce im się rzeczy nazywać i segregować. Ja tego nie lubię. Wrzucam wszystko do iTunes i też nie na pałę tylko od razu wklepuje wszystkie informacje (artysta, album, tytuł piosenki itd), a także okładki albumu. To samo robię ze zdjęciami w iPhoto (tak mam iMaca) i innymi rzeczami. Wówczas synchronizacja z iPhone czy iPadem to już tak naprawdę tylko wybranie co na nim chcemy mieć, a czego nie podczas pierwszej synchronizacji, a potem jedynie podłączenie i naciśnięcie przycisku synchronizuj. Ewentualnie po podłączeniu musimy coś zaznaczyć/odznaczyć.

Oczywiście też bym wolał mieć możliwość edycji kilku rzeczy z poziomu urządzenia, a nie tylko kompa. Wolałbym wrzucić coś na iPhone, ponazywać, a po powrocie do domu żeby mi się to wrzuciło na kompa. Podobnie ze zdjęciami. Na iPhone/iPadzie mogę jedynie przeglądać, a nie mogę wprowadzać zmian w mojej bibliotece.

Chociaż od jakiegoś czasu jest plus że możemy w razie braku miejsca coś pokasować z naszych bibliotek.

Urządzenia apple najlepiej działają w pakiecie. Ja mam iMaca i iPhone + w domu apple TV i iPada. Nie mam większych uwag.

PostNapisane: 14 listopada 2012, 15:38 
Forumowicz

kostek_ja napisał(a):
Urządzenia apple najlepiej działają w pakiecie. Ja mam iMaca i iPhone + w domu apple TV i iPada. Nie mam większych uwag.

W 100% racja. Jak masz wszystko apple to rzeczywiscie komunikacja i synchronizacja tych urzadzen jest perfekcyjna.

PostNapisane: 10 grudnia 2012, 12:11 
E34 lover

Ja znów wczoraj zdecydowałem się na Galaxy Tab 2 10.1. Jak na razie jestem mega zadowolony. Przed wszystkim jest szybki i płynny. Działa już na androidzie 4.0 co jest moim zdaniem dużą zaletą. Jest oczywiście sklep Play oraz dużo darmowych aplikacji od Samsunga. Jeśli ktoś korzystał z androidu (ja mam go w HTC Sensation) to tablet jest intuicyjny i nie ma możliwości błądzenia. W porównaniu z innymi urządzeniami rozdzielczość i efekty ekranu powalają. Oczywiście mój ma 3g więc od razu wpiąłem mu stały internet i w porównaniu z poprzednim Tab-em ma możliwość powiększenie pamięci :) No i wielkość ekranu... :hyhy:

PostNapisane: 10 grudnia 2012, 12:51 

Kod silnika: BCY+
Mnie [cenzura] to, że GT2 nie ma LTE. Dlatego zostałem przy 8,9 bo mam internet LTE w zasadzie teraz już w każdym miejscu... Nawet w trasie jak sie jedzie i nie zgubi to jest... :)

PostNapisane: 10 grudnia 2012, 13:01 
E34 lover

Benyy, no to jest argument. Ale nie każdy ma LTE (patrz ja :)) dlatego dla mnie to nie minus.

PostNapisane: 27 marca 2013, 21:49 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Odświeżam bo śmiecić nie chcę , ale do sedna , mam taki tablet prestigio pmp3370b jest on na androidzie oczywiście. I mam kilka pytań czy mogę sobie kupić futerał z klawiaturą na USB ? będzie to działało ?
Czy stosując taki adapter micro usb na usb
Obrazek
mogę podłączyć bezprzewodowego neta i normalnie śmigać , mam T-mobila pendriva ? Proszę o porady ;)

PostNapisane: 27 marca 2013, 22:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
Klawiatura powinna działać a do t-mobile trzeba poszukać czy są sterowniki

PostNapisane: 27 marca 2013, 22:07 
Specjalista

wandii, kurde coś szukałem ale słabo :/

PostNapisane: 27 marca 2013, 23:39 

Kod silnika: BCY+
nie kazdy kabel z kazdym produktem dziala.

PostNapisane: 28 marca 2013, 14:20 
Poszukaj zanim zapytasz

ostatnio testowałem tablety 10 cali i 7 cali i jak dla mnie dobry jest 7 calowy tablet firmy lenovo. Polecam super parametry do ceny.

PostNapisane: 28 marca 2013, 14:47 
Specjalista

bystryx, ja dostałem od politechniki gdańskiej za konkurs więc wiesz :P taki mam i koniec teraz szukam możliwości rozwoju tego otóż tabletu :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1