BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 18:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 203  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Boks, MMA i inne sporty walki.
PostNapisane: 11 listopada 2012, 12:19 
Forumowicz

Moje BMW: e46 325i
Kod silnika: m54
Wach trochę zebrał na siebie tych ciosów, ale oprócz twardej szczęki i woli przetrwania nie pokazał nic. Zero koordynacji, techniki, siły ciosu. Nawet te jego "kilka" prostych było raczej pchanych niż uderzanych.
Po ważeniu spodziewałem się trochę innego przebiegu pojedynku, bardziej agresywnej postawy Mariusza, zaryzykowania i pójścia na wymianę.
Pierwsza runda i łatwo wchodząca kombinacja lewy prawy Władimira szybko ostudziły bojowy nastrój Polaka.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 listopada 2012, 12:22 
Forumowy terrorysta

Bravo dla Wacha :ok: , zabrakło w 5 rundzie parenascie sekund i tez celności ciosow, moze udaloby mu sie powalic Kliczkę. Ale Kliczko wiadomo to tez strateg, oparł sie o liny i potem calym ciezarem ciała naparł na Wacha, a to tak sie mowi, Wach musiał utrzymać swoj ciezar + 112kg Kliczki.

PostNapisane: 11 listopada 2012, 12:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
renoraines napisał(a):
Bravo dla Wacha :ok:

Za co?
Kolejna walka która pokazuje że na braci Kliczko nie ma mocnych. Władimir przez całą walkę trzymał na dystans wyższego Wacha, nie podniósł ani na sekundę gardy a w gardę Wacha wchodził jak w masło.
Dla mnie bracia Kliczko są perfekcyjni w każdym calu. Nie to, że ich styl walki ogląda się z przyjemnością ale też i miło się patrzy na ich sylwetki gdzie widać każdy miesięń - dosłownie maszyny do boksowania. A taki Wach? Kawał kloca, spodenki wysoko podciągnięte żeby nie było widać brzucha, ręce słabo wyrzeźbione a do tego technika walki... bez komentarza.
Z całym szacunkiem dla naszego pięściarza ale przy Kliczko jest po prostu amatorem.
renoraines napisał(a):
zabrakło w 5 rundzie parenascie sekund i tez celności ciosow, moze udaloby mu sie powalic Kliczkę

To tak jakby Polska grała z Hiszpanią w piłkę nożną, przegralibyśmy 0:10 ale bylibyśmy zadowoleni bo oddaliśmy jeden strzał i trafiliśmy w spojenie słupka z poprzeczką.

PostNapisane: 11 listopada 2012, 12:37 
Forumowy terrorysta

Rafał525 napisał(a):
renoraines napisał(a):
Bravo dla Wacha :ok:

Za co?
Kolejna walka która pokazuje że na braci Kliczko nie ma mocnych. Władimir przez całą walkę trzymał na dystans wyższego Wacha, nie podniósł ani na sekundę gardy a w gardę Wacha wchodził jak w masło.
Dla mnie bracia Kliczko są perfekcyjni w każdym calu. Nie to, że ich styl walki ogląda się z przyjemnością ale też i miło się patrzy na ich sylwetki gdzie widać każdy miesięń - dosłownie maszyny do boksowania. A taki Wach? Kawał kloca, spodenki wysoko podciągnięte żeby nie było widać brzucha, ręce słabo wyrzeźbione a do tego technika walki... bez komentarza.
Z całym szacunkiem dla naszego pięściarza ale przy Kliczko jest po prostu amatorem.

Za to, ze wytrzymał 12 rund i nie dał sie znokautowac. Chyba nie twierdzisz, ze Kliczko nie był zainteresowany znokautowaniem Wacha?
Przesada jest tez stwierdzenie, ze Kliczko nie podnosił ani na sekunde gardy, bo tak nie było. Kliczko walczył z pozycji z opuszczoną lewą ręką, ale byl na tyle szybki, że zdązył wielokrotnie lewą rękę podnosić i zbijać ciosy. Oczywiscie jest roznica w technice, doświadczeniu, kondycji miedzy nimi i tego nikt nie neguje. Co do sylwetki, wyrzeżbione ciało może sie podobac, ale rzeżba nie wygrywa. Kliczko zwyciezył umiejętnosciami, nie rzęźbą . Inni bokserzy lepiej zbudowani niz Wach byli przez Kliczke nokautowani.
Uzywajac porownania, facet urodą, sylwetką moze przyciagac kobiety, ale jak nie da rady w łozku to wygląd zewnętrzny mu nie pomoze.

Rafał525 napisał(a):
renoraines napisał(a):
zabrakło w 5 rundzie parenascie sekund i tez celności ciosow, moze udaloby mu sie powalic Kliczkę

To tak jakby Polska grała z Hiszpanią w piłkę nożną, przegralibyśmy 0:10 ale bylibyśmy zadowoleni bo oddaliśmy jeden strzał i trafiliśmy w spojenie słupka z poprzeczką.

Skoro to napisales to nie widzisz czym sie różnia Wach i polscy pilkarze z reprezentacji w pilce noznej i nie chodzi o liczbe zawodnikow. Roznica jest taka, ze Wachowi się chce, a nygusom z reprezentacji już nie. Dla wielu polskich pilkarzy gra w reprezentacji nie jest wyroznieniem, wiec grają bo grają. Przy kontuzji w meczu reprezentacyjnym, pilkarze ci w lidze, czy krajowej czy zagranicznej będą pauzować. Nie grają to nie zarabiają.
Przy MS czy ME rozgrywki ligowe kończa się wczesniej, wiec piłkarze są zaangażowani tylko w te mistrzostwa. Natomiast mecze eliminacyjne czy towarzyskie są rozgrywane w czasie trwania sezonu i polscy pilkarze grajacy na zachodzie, jeśli ich klub wyrazi zgode, powoływani sa często z marszu . Jak ci pilkarze w polskiej reprezentacji maja się zgrac miedzy sobą, skoro nie maja czasu na zgrupowanie? Pod koniec tygodnia grają mecz ligowy, potem np. w srode mecz reprezentacyjny, powrot do siebie i w sobote kolejny mecz klubowy w zachodniej lidze, bo liga zachodnia nie ma przerwy ze względu na spotkanie polskiej reprezentacji. Jak mawiał klasyk ‘’ taka będzie reprezentacja Polski, jakie jej młodzików i juniorów chowanie'’.
A propos Hiszpanii, reprezentacja Hiszpanii opiera sie w wiekszosci na pilkarzach Barcy i Realu, a oni są zgrani, bo graja w jednej z tych dwoch druzyn i tez mecze miedzy soba rozgrywają czy to w lidze hiszpanskiej czy w pucharach. Kto sledzi temat ten wie, jak czesto rywalizują ze soba Real i Barca.

PostNapisane: 12 listopada 2012, 18:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Spodziewałem się takiego wyniku walki, nawet obstawiałem nokaut.. Wytrzymał takie bombardowanie i należy mu się za to uznanie.. Jak zdobędzie więcej umiejętności może być bardzo trudnym zawodnikiem do pokonania..

PostNapisane: 12 listopada 2012, 20:17 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Władimir Kliczko w sobotę pokonał Mariusza Wacha w kolejnej obronie tytułów mistrza świata w wadze ciężkiej. - Za dwa, trzy tygodnie powinniśmy poznać nazwisko kolejnego mojego rywala - powiedział ukraiński czempion, cytowany przez poniedziałkowe wydanie "Przeglądu Sportowego". Wśród potencjalnych rywali Kliczki wymienia się Aleksandra Powietkina i Denisa Bojcowa. - Obaj byliby ciekawymi przeciwnikami. Wszystko będzie zależało od negocjacji z federacjami. Nazwisko mojego kolejnego rywala powinniśmy poznać w przeciągu dwóch, trzech tygodni - mówił Kliczko. Młodszy z braci został zapytany, z którym z rywali chętniej by się zmierzył. - Więcej wspólnego mam z Powietkinem. Obaj byliśmy mistrzami olimpijskimi, obaj mamy pasy federacji WBA. Powietkin jest bardziej utytułowany od Bojcowa - dodał mistrz świata.

http://eurosport.onet.pl/boks/wladimir- ... omosc.html

PostNapisane: 13 listopada 2012, 18:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Coś słyszałem, że starszy Kliczko jest zainteresowany walką z Wachem jak się trochę podszkoli.. Może chce pokazać młodszemu bratu, że "dr KO" przewróci "Wikinga"..

PostNapisane: 17 listopada 2012, 14:19 
Forumowicz

Moje BMW: e46 325i
Kod silnika: m54
Półfinałowa walka Marcina Helda. Jest to turniej który wyłoni pretendenta do pasa mistrzowskiego organizacji Bellator w wadze lekkiej;

PostNapisane: 17 listopada 2012, 14:30 
Forumowy terrorysta

Andrzej Fonfara nowym mistrzem IBO wagi półciężkiej :ok: http://www.ringpolska.pl/andrzej-fonfar ... olciezkiej

PostNapisane: 17 listopada 2012, 16:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 328ci
Dzisiaj w nocy gala UFC 154.
Bardzo ciekawie się zapowiada walka wieczoru powracającego po kontuzji Georges St-Pierre z Carlos Condit.

PostNapisane: 18 listopada 2012, 15:07 
Przyjaciel forum

mirek69 napisał(a):
Bardzo ciekawie się zapowiada walka wieczoru powracającego po kontuzji Georges St-Pierre z Carlos Condit.

Zayebista i krwawa walka była :super:

PostNapisane: 18 listopada 2012, 17:50 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 328ci
byku1600 napisał(a):
mirek69 napisał(a):

Zayebista i krwawa walka była :super:

Nieprzespana noc, ale było warto. Walka na niesamowitym poziomie.
Teraz tylko czekać na walkę stulecia GSP vs Spider :super:

PostNapisane: 18 listopada 2012, 23:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 320td
Kod silnika: M47TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 46&start=0
mirek69 napisał(a):
Teraz tylko czekać na walkę stulecia GSP vs Spider :super:

Ja bym nie chciał akurat tej walki. Wolałbym Silva vs. Jones
Lubie strasznie GSP i wydaje mi się,że jest za mały do Silvy. Z resztą na konferencji po walce tez nie podchodził zbyt optymistycznie do tego pomysłu. Nie widzi mu sie catchweight,chyba,że Silva zejdzie do WW.
Poza tym mam wrazenie,że Silvie sie pali do walki z GSP,bo chce uniknąc walki z Jonesem,ale to tylko takie moje domysły :P

Obrazek

PostNapisane: 27 listopada 2012, 10:05 
A to szkoda ze Mamed nie będzie z nim walczył zapowiadała sie ciekawa walka...

http://m.gwizdek24.se.pl/mma/ksw-21-kha ... 92559.html

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 19:17 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
jak obstawiacie KSW 21? 1 albo 2 (wiadomo zresztą... )
Mamed Chalidov vs Kendal Groove 1
Michał Materla vs Rodney Wallace 1
Aslambek Saidov vs Borys Mańkowski 1
Artur Sowiński vs Maciej Jewtuszko 2
Krzysztof Kułak vs Piotr Strus 1
Paulina Bońkowska vs Karolina Kowalkiewicz 2
Matt Horwich vs Terry Martin 1

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 22:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Ale to MMA jest głupieeeeee...

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 22:14 

po co oglądać coś co jest głupie i Cię nie interere? :zdziwko:

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 22:17 
Forumowy terrorysta

Kułak ponownie kontuzja, Jewtuszko wygrywa przez nokaut. Za chwile ciag dalszy.

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 22:20 

Strus zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Świetna walka, bardzo dobra praca nóg-czekam na więcej

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 15:49 
Przyjaciel forum

http://www.boxingnews.pl/index.php?opti ... atest-news

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 203  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1