BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: LEWAK, NAZISTA czy CENTROWIEC?Najpierw odwiedź 1-szą stronę!
PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:52 
Forumowy terrorysta

ded napisał(a):
Pieniadze w budzetowce sa tak trwonione, ze az przykro patrzec.

To są pieniadze ''niczyje'' , nie ma odpowiedzialności za błedy. Biorac za punkt odniesienia srednie wynagrodzenie, to w budżetówce płaca jest wyzsza niż w sektorze prywatnym (nie liczac managementu), a od pierdzenia w stolki PKB nie rosnie. Nie szukając daleko, na odchodnym po walnieciu focha wicepremier i minister gospodarki przyznał premie wszystkim pracownikom ministerstwa.
Co do ministrów, premierów i im podobnych. Jest połacznie biznesu z polityką, biznesu ze służbami. Czy ktoś zarabiając jako prezes , członek czy doradca zarządu miliony złotych, samemu rezygnujac z takiej intratnej posady, przechodzi do rzadu, agencji rzadowych, robi to dla ideii? Czy tez chce coś ugrac dla korporacji, z którą jest zwiazany?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 listopada 2012, 12:58 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Marky napisał(a):
I jak w tym kraju ma się coś zmienić, skoro ludzie, tzw. "wyborcy", sami na to nie pozwalają?

Wyborcy mają to w większości w rzyci, jak jasno pokazuje frekwencja na niemal każdych wyborach parlamentarnych. Dlatego demokracja na szczeblu wyższym niż powiedzmy gmina czy powiat nie ma sensu.

Tomek napisał(a):
Z wykroczeń, to raz. A dwa że budżet temu służy żeby wpływy i wydatki określić w miarę możliwości. Wolałbyś żeby jak największa część to byla pozycja "minister wyczarował z kapelusza"? Nasz prawie najlepszy MinFin w Europie napewno by się ucieszył :rotfl:

Czyli minister czy kto tam zakłada, że obywatele muszą popełnić wykroczenia, żeby budżet się domknął. Może od razu wzorem ZSRR zmienić kraj w więzienie, skoro tylu przestępców śmiga po ulicach?

Tomek napisał(a):
Zresztą zachęcam do skorzystania z usług pogotowia weterynaryjnego żeby się przekonać jak działa prywaty biznes.

Głęboko żałuję, że weterynarz, do którego prowadzam swoje półtorej psa, nie świadczy usług medycznych ludziom. Do tych rzeźników i hycli w szpitalach rzekomo dla ludzi strach iść.

Vermilion napisał(a):
a jak juz sie uda, to umowisz sie, na 2020 :rotfl:

Mam szczęście nie chorować dużo, a do specjalistów chodzę prywatnie. Szkoda tylko tych składek, znikających w czarnej dziurze.

Rafał525 napisał(a):
zupełnie nie rozumiesz jego myślenia.

Akurat Policję i wojsko Korwin chce, o ile rozumiem jego pomysły, zostawić państwowe, żeby utrzymać jakieś minimum porządku w kraju. Nie wiem co wymyślił na temat karetek pogotowia, czy aby na pewno podjeżdżaliby do każdego "pijanego menela", który może okazać się cukrzykiem. Z drugiej strony pijani menele są całkowicie zbędni w społeczeństwie i też byłbym za tym, by kłaść na nich lachę, a cukrzycy czy inni przewlekle chorzy powinni dla własnego bezpieczeństwa nosić jakieś plakietki informacyjne, zawieszki, breloczki, nie wiem, coś co umożliwi szybką identyfikację w przypadku nieszczęścia. Chcącemu nie dzieje się krzywda, rozumiem i popieram.

Rafał525 napisał(a):
Zobacz jak szybko przyjeżdżają lawety na miejsce wypadku.

We wsi do wypadku laweta podjeżdża niemal równo z psiarnią, ale jest tu tylko jedna duża firma (prywatna oczywiście), która ma dogadane co trzeba z komendantem. Wszystko można załatwić, welcome to Bolanda.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 26 listopada 2012, 13:15 
Forumowy terrorysta

Rafał525 napisał(a):
Tomek napisał(a):
Ja myślę że jednak w tym przypadku na miejsce wypadku przyjechałaby nie jedna po pól godzine, a na przykład trzy konkurencyjne karetki po 5 minutach.
.
Zobacz jak szybko przyjeżdżają lawety na miejsce wypadku.

Co do lawet, jesli na miejsce zdarzenia szybko zjedzie sie niezapowiedzianych kilku prywaciarzy z lawetami tzn, ze jedni mają uklad z psiarnią, a inni sluchaja czestotliwosci policyjnych i pogotowia. Uzywanie urzadzen do nasluchu nie jest zabronione, co zreszta okreslaja przepisy. Po lawete z ubezpieczalni musimy zadzwonić. Podobnie z prywatnym pogotowiem, jeśli zadzwonimy po 3 karetki to przyjadą 3 karetki i musimy zapłacić za 3.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 14:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
Ja podobnie jak kolega Rafał, mam poglądy prawicowe.

Popieram Ideologie ONR. Popieram, tzn nie należe do nich. Poprostu nacjonalista, antysemita, i najważniejsze wartości to Bóg Honor Ojczyzna. Zaraz pewnie ktoś wrzuci filmy z YT z udziałem tej organizacji, no ale najlepiej jest ufac TV :ok:

Co do pO- niewypowiem się, bo będą 2 bany.
PIS- tak jak wspomniano wyżej, partia która nawiązuje do tradycji, ponadto partia, której zależy na dobru "zwykłych szarych ludzi". PIS chce przwrócić karę śmierci, i bardzo dobrze. Dlaczego mordercy czy gwałciciele są utrzymywani z naszych podatków... taki po 25 latach wychodzi na wolność, czy nawet wcześniej za dobre sprawowanie i jest tylko zagrożeniem dla społeczeństwa.

Palikot- Mam wrażenie, że glosują na niego ludzie którzy nie znają się na polityce. Młode ćpuny usłyszały "legalizacja" to biegna i głosują na niego, homoseksualiści też, chociaż to społeczeństwo musi ich akceptować a nie rzad, a co do Kościola... jeżeli jest przeciwko Kościołowi, to czemu wysłał dzieci do chrztu i komuni? Przecież tak mu przeszkadza Kościół :]

PostNapisane: 26 listopada 2012, 14:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tomek-E46 napisał(a):
Ja podobnie jak kolega Rafał, mam poglądy prawicowe.
Tomek-E46 napisał(a):
Popieram Ideologie ONR. Popieram, tzn nie należe do nich.

No nie wierze co czytam :szok:
Normalnie ten temat ma wielką szansę stać się najzabawnieszym i jednocześnie najgłupszym na forum :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 26 listopada 2012, 14:49 

Tomek napisał(a):
Normalnie ten temat ma wielką szansę stać się najzabawnieszym i jednocześnie najgłupszym na forum

Nic dziwnego, skoro większość osób o polityce wie nic lub jeszcze mniej. Tak samo o ekonomii i innych sprawach związanych z funkcjonowaniem państwa.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 15:07 
Forumowicz

Jesteśmy w Internecie, znajdziesz tu dowolną ilość ekspertów z dowolnej dziedziny.

Upatrywanie w Ruchliwym Palikocie jakiejś osobnej siły politycznej jest o tyle zabawne, że to tylko pies łańcuchowy obecnego rządu, spuszczany dla pokąsania tłustych łydek klerowi i ku udręczeniu geriatrycznego czerwonego betonu z SLD. Jak akurat mama Madzi jest w areszcie, a smoleńska brzoza nie owocuje, zaraz jest jakaś tęczowa parada, naprzeciw której wychodzi brunatna parada, a widziaj pokazuje wszystko tak, by utrzymać podzielone i ogłupiałe społeczeństwo. Już starożytni Rzymianie znali zasadę divide et impera, lud skłócony to lud niezdolny do podjęcia zorganizowanej akcji na rzecz wspólnego dobra.

Co zresztą widać również w tym temacie :>

Obrazek

PostNapisane: 26 listopada 2012, 15:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Ano 70% przedsiębiorców robi w ch... państwo to i państwo robi w ch... Wszystkich.

Polak jak by nie kombinowal to by nie żył. Na tym forum jest tylu bezrobotnych z dobrymi furami... :)

Ja niestety rownież należę do tych omijajacych nasza służbę zdrowia. Ostatnio za rezonans magnetyczny 550zl musiałem zapłacić No chyba ze chce poczekać do marca na wizytę u lekarza a następnie z rok na badanie :rotfl:

No i tak to niestety wyglada. Jak potrzebowałem rehabilitacji to trzeba było sie posłużyć znajomosciami i papierami NBP...

PostNapisane: 26 listopada 2012, 16:32 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Rafał525 napisał(a):
- nie obrażamy polityków;

Da się tak? :rotfl:

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 16:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Wprowadzić w Polsce jednomandatowe okręgi wyborcze.

Wpisujcie się na stronie

http://www.zmieleni.pl

Inaczej nic się nie zmieni,te same pyski będą przechodzić z jednej partii do drugiej,byle samemu się nachapać i jak najdłużej utrzymać się przy korycie.
Polityk powinien być rozliczany za to jak sprawował funkcje,w Polsce nikt nie ponosi odpowiedzialności za swoje decyzje.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 19:41 

JarekBDG napisał(a):
Wprowadzić w Polsce jednomandatowe okręgi wyborcze.

Powiedz to swoim znajomym i później zapytaj ich co to takiego te okręgi.

PostNapisane: 26 listopada 2012, 21:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Tomek-E46 napisał(a):

PIS chce przwrócić karę śmierci, i bardzo dobrze. Dlaczego mordercy czy gwałciciele są utrzymywani z naszych podatków... taki po 25 latach wychodzi na wolność, czy nawet wcześniej za dobre sprawowanie i jest tylko zagrożeniem dla społeczeństwa.

Też byłbym za tym żeby kara śmierci wróciła za najcięższe i zwyrodniałe czyny..
A reszta przestępców powinna siedzieć w prywatnych zakładach karnych, w których musieliby zarobić na swoje utrzymanie i właściciela takiego więzienia. Najlepsza byłaby praca w kamieniołomie czy jeszcze cięższa po 14 godzin na dobę. Po roku raczej wątpię żeby takiemu przestępcy chciało się znowu kraść czy robić inne głupoty..

PostNapisane: 26 listopada 2012, 22:26 
Forumowy terrorysta

Daniel_85 napisał(a):
Tomek-E46 napisał(a):

PIS chce przwrócić karę śmierci, i bardzo dobrze. Dlaczego mordercy czy gwałciciele są utrzymywani z naszych podatków... taki po 25 latach wychodzi na wolność, czy nawet wcześniej za dobre sprawowanie i jest tylko zagrożeniem dla społeczeństwa.

Też byłbym za tym żeby kara śmierci wróciła za najcięższe i zwyrodniałe czyny..
A reszta przestępców powinna siedzieć w prywatnych zakładach karnych, w których musieliby zarobić na swoje utrzymanie i właściciela takiego więzienia. Najlepsza byłaby praca w kamieniołomie czy jeszcze cięższa po 14 godzin na dobę. Po roku raczej wątpię żeby takiemu przestępcy chciało się znowu kraść czy robić inne głupoty..

Kara smierci tak. Praca wieżniow tak. Jeśli prywaciarz miałby sprawować nadzór nad wiezieniem, to dla wielu bogatych wiezniow byłyby to luksusowe wczasy, majac kase mogliby ''dogadac'' sie, bo to Polska i to wsrod wiezniow PO miało najwieksze poparcie.
Dalej, byl juz kiedys taki pomysl, prywaciarz buduje wiezienie i oddaje Panstwu budynek w dzierżawe i to Panstwo sprawuje nadzór ZK.

Patrzac na prywatyzacje szerzej, przypomina mi sie POmysł prywatyzacji PKL :rotfl:
Cytuj:
Od dłuższego czasu docierają oficjalne informacje, że rząd jest zmuszony sprzedać przedsiębiorstwo Polskie Koleje Linowe S.A. Tymczasem PKL nie są żadnym obciążeniem ani dla właściciela, czyli grupy PKP SA, ani dla skarbu państwa, czy dla ministra transportu. Koleje te nie generują strat, lecz odwrotnie, z roku na rok są coraz bardziej zyskowne. W ostatnim czasie poziom rentowności wyniósł 25 procent. W 2010 roku, kiedy to przychód PKL sięgnął 50 mln zł., przedsiębiorstwo uzyskało ok. 10 mln zł czystego zysku, pomimo prowadzonych prac modernizacyjnych, zakupów i spłaty kredytów. Na 2012 rok założony przychód wynieść ma ok. 55 mln zł, zaś zysk - ok. 14 mln zł. Wszystko wskazuje na to, że te wielkości zostaną osiągnięte. Przypomnę, że kilka lat temu Polskie Koleje Linowe przeszły gruntowną modernizację, której koszt wyniósł ponad 70 mln zł. Przedsiębiorstwo może pochwalić się przewozem 6 mln osób w ciągu roku. Jak na polskie warunki i stan posiadania PKL – liczbę kolei i terenów zjazdowych – są to bardzo dobre wyniki.
http://www.naszkasprowy.pl/prywatyzacja ... _zeba.html

Cytuj:
Tuż przed ogłoszeniem sprzedaży Polskich Kolei Linowych przez PKP Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego alarmuje premiera, że transakcja może zagrozić interesom ekonomicznym państwa. Szef ABW Krzysztof Bondaryk wskazuje m.in., że nieruchomości PKL wybudowano na terenach należących do prywatnych właścicieli, których z ziemi wywłaszczono "pod cel publiczny" – donosi "Rzeczpospolita". Według Agencji po sprzedaży mogą oni wystąpić z roszczeniami do Skarbu Państwa.
PKL ma w posiadaniu 100 hektarów tras narciarskich, do tego siedem kolejek, w tym. na Kasprowy, Gubałówkę, Górę Żar i Palenicę. Były budowane w latach 50. Jak wskazuje ABW – według ustawy o zachowaniu narodowego charakteru strategicznych zasobów naturalnych kraju, zasoby przyrodnicze parków narodowych stanowiących własność Skarbu Państwa nie podlegają przekształceniom własnościowym. A część majątku PKL położona jest na terenie Tatrzańskiego Parku Narodowego
.
Wskazane przez ABW argumenty praktycznie i formalnie wykluczają prywatyzację.

http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/wy ... kl,31292,1

PostNapisane: 26 listopada 2012, 23:57 
Forumowicz

Kara śmierci nie zostanie przywrócona niezależnie od populistycznego popiskiwania tej czy innej partii, Unia zabrania państwom członkowskim, a po Traktacie Lizbońskim nie mamy już nic do gadania w kwestii stanowienia własnych praw w Bolandzie, jeśli są niezgodne z unijnymi.

renoraines napisał(a):
Patrzac na prywatyzacje szerzej, przypomina mi sie POmysł prywatyzacji PKL :rotfl:

Trudno, żeby ktokolwiek był zainteresowany kupieniem niewydolnej i wiecznie pod kreską PKP Cośtam Spółka Córka Nr 17. Jeśli można coś sprzedać i zrobić na tym tłusty geszeft, to się to coś sprzedaje. Tym chętniej, im mniej należy to do sprzedawcy, który po skończeniu kadencji nie bierze odpowiedzialności za żaden ze swoich czynów. W trakcie zresztą też raczej rzadko.

Może zatem, zamiast wymyślać tortury dla zwyrodnialców i domagać się pręgierza oraz publicznych egzekucji, podrzućmy temu i owemu pomysł na wprowadzenie odpowiedzialności dla urzędników państwowych? I to nie dla pani Krysi z wydziału dowodów osobistych, której polecą po premii jak nabałagani w segregatorach, tylko dla prokuratorów, ministrów, różnego tałatajstwa, które podpisuje nie wiedząc co i dlaczego, a potem po piłatowemu umywa tłuste rączki, inkasuje siedmiocyfrową premię i tyle go widzieli.

Obrazek

PostNapisane: 27 listopada 2012, 00:22 
Naczelny bimbrovnik

jonas napisał(a):
Może zatem, zamiast wymyślać tortury dla zwyrodnialców i domagać się pręgierza oraz publicznych egzekucji, podrzućmy temu i owemu pomysł na wprowadzenie odpowiedzialności dla urzędników państwowych?

Rezultat będzie taki, że urzędnikami (państwowymi, samorządowymi) zostaną totalni kretyni, bo ci bardziej rozgarnięci będą sp...dalać - nie będą tyrać za 1800 zł miesięcznie, kiedy z tytułu odpowiedzialności np. za naruszenie dyscypliny finansów publicznych mogą stracić o wiele więcej. Tym bardziej, że pracują na debilnych przepisach, niejednokrotnie ze sobą sprzecznych.

Zresztą, już mamy tego przykłady - ilu z Was narzekało na urzędników?

PostNapisane: 27 listopada 2012, 00:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
maaaad napisał(a):
Rezultat będzie taki, że urzędnikami (państwowymi, samorządowymi) zostaną totalni kretyni, bo ci bardziej rozgarnięci będą sp...dalać - nie będą tyrać za 1800 zł miesięcznie, kiedy z tytułu odpowiedzialności np. za naruszenie dyscypliny finansów publicznych mogą stracić o wiele więcej. Tym bardziej, że pracują na debilnych przepisach, niejednokrotnie ze sobą sprzecznych.

Nie wiem czy w tej materii wiele by tu się zmieniło ;)

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 27 listopada 2012, 00:59 
Forumowicz

maaaad napisał(a):
nie będą tyrać za 1800 zł miesięcznie

jonas napisał(a):
I to nie dla pani Krysi z wydziału dowodów osobistych, której polecą po premii jak nabałagani w segregatorach, tylko dla prokuratorów, ministrów, różnego tałatajstwa, które podpisuje nie wiedząc co i dlaczego, a potem po piłatowemu umywa tłuste rączki, inkasuje siedmiocyfrową premię i tyle go widzieli.

Mówimy chyba o różnych, że tak powiem, segmentach urzędników :>

W prywatnej firmie, kiedy pracownik napaskudzi, narobi strat albo coś zdewastuje, odpowiada za to materialnie, w skrajnych przypadkach dostaje wilczy bilet. Urzędnik wysokiego szczebla może narazić miasto, województwo lub cały kraj na milionowe lub miliardowe straty i nic, bo siedzi z nadania partyjnego. Jak zrobi się szum medialny, poleci stażysta, będzie można pokazać dziennikarzom papier, że "ktoś poniósł konsekwencje".

Obrazek

PostNapisane: 27 listopada 2012, 02:07 
Naczelny bimbrovnik

Gumiś napisał(a):
Nie wiem czy w tej materii wiele by tu się zmieniło

Uwierz mi, w tej materii nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej - pokłady ludzkiej głupoty są niezmierzone ;) A najśmieszniejsze jest to, że to najczęściej interesant wychodzi na idiotę, bo nie zna przepisów, a drze ryj. Czasami nawet sam nie pozwala sobie pomóc.
jonas napisał(a):
Mówimy chyba o różnych, że tak powiem, segmentach urzędników

Tych zarabiających 1800 zł jest najwięcej. Ale to jak ten z wyższej półki coś spieprzy, to wszystkie tabloidy o tym trąbią. Nieważne, że 99% sędziów/prokuratorów wypełnia swoje obowiązki należycie.
jonas napisał(a):
Urzędnik wysokiego szczebla może narazić miasto, województwo lub cały kraj na milionowe lub miliardowe straty i nic, bo siedzi z nadania partyjnego.

Dokładnie, tylko że tych akurat sami wybieramy. Jest ich 560. Poniekąd zatem sami sobie jesteśmy winni.

PostNapisane: 27 listopada 2012, 12:49 
Forumowy terrorysta

jonas napisał(a):
renoraines napisał(a):

Trudno, żeby ktokolwiek był zainteresowany kupieniem niewydolnej i wiecznie pod kreską PKP Cośtam Spółka Córka Nr 17.

Odwrotnie w przypadku PKL. Sprzedaz zmodernizowanej, zarabiającej na siebie i spłacającej swoje zobowiązania spólki, stąd dobre porównanie ‘’wybicie zdrowego zęba’’. Dodatkowo przyszłe problemy z roszczeniami wywłaszczonych właścicieli.

Kwestia odpowiedzialności, zarobków, etatów urzedniczych.
To co pisaliśmy, pieniadze w budzetowce są marnotrawione, brak odpowiedzialności za błedy itd. Pada argument, ze urzednicy niewiele zarabiaja 1800/mc.Pamietajmy, ze w urzędach są 13stki, premie, wczasy pod grusza,takze podwyzki o wskaznik inflacji itd, zliczając to wszystko wyjdzie już ponad 2000/mc. Ktoś powie, ze to nadal niewiele, ale te dodatki (ktorych w wiekszosci nie ma u prywaciarza) podwyzszają wynagrodzenie i temu nie mozna zaprzeczyc. Dodatkowo nepotyzm.
Prezydent miasta,urzad miasta, burmistrzowie dzielnicy, urzedy dzielnicowe, rada miasta, rady dzielnicy i jak przychodzi do załatwiania spraw, to zwykły Kowalski jest odsyłany od okienka do okienka, to nie tu, to tam, a tam pani Zosi dziś nie ma i nie przekazała sprawy koleżace, bo po co, skoro pojutrze wraca . :rotfl:
Kto w kampanii wyborczej 2007r obiecywał zmniejszenie zatrudnienia w administracji i za kogo rzadów 2007-2012 zwiekszono liczbe wszelkiego rodzaju urzedniczych stolków?

PostNapisane: 27 listopada 2012, 13:29 
Forumowicz

maaaad napisał(a):
Tych zarabiających 1800 zł jest najwięcej. Ale to jak ten z wyższej półki coś spieprzy, to wszystkie tabloidy o tym trąbią. Nieważne, że 99% sędziów/prokuratorów wypełnia swoje obowiązki należycie.

Ale czy poza trąbiącymi tabloidami cokolwiek się spieprzonemu prokuratorowi dzieje? Wyrzucają go? Płaci odszkodowanie z prywatnej kieszeni facetowi, którego niesłusznie skazał na 12 lat? Ministrowie zmieniają się szybciej niż pory roku, dlatego za bałagan w NFZ, zadłużone szpitale i generalny rozpiździel nie odpowiada absolutnie nikt. Oprócz podatnika oczywiście, który ma na garbie coraz większą czeredę nierobów.

renoraines napisał(a):
Odwrotnie w przypadku PKL. Sprzedaz zmodernizowanej, zarabiającej na siebie i spłacającej swoje zobowiązania spólki, stąd dobre porównanie ‘’wybicie zdrowego zęba’’.

Dlatego mówię, nikogo nie zainteresuje niewydolna finansowo spółka, na której nie da się zarobić. I pomyśleć, że kiedyś kolejarz to był zawód prestiżowy, cieszący się społecznym zaufaniem, a składy ciągnięte przez parowozy śmigały szybciej i punktualniej, niż obecny tabor, rzekomo nowocześniejszy.

renoraines napisał(a):
Pada argument, ze urzednicy niewiele zarabiaja 1800/mc.Pamietajmy, ze w urzędach są 13stki, premie, wczasy pod grusza,takze podwyzki o wskaznik inflacji itd, zliczając to wszystko wyjdzie już ponad 2000/mc. Ktoś powie, ze to nadal niewiele, ale te dodatki (ktorych w wiekszosci nie ma u prywaciarza) podwyzszają wynagrodzenie i temu nie mozna zaprzeczyc.

Brzmi bajecznie, nic tylko się w urzędzie zatrudnić :>

renoraines napisał(a):
Kto w kampanii wyborczej 2007r obiecywał zmniejszenie zatrudnienia w administracji i za kogo rzadów 2007-2012 zwiekszono liczbe wszelkiego rodzaju urzedniczych stolków?

Odpowiedź na to pytanie wymagałaby
a) samodzielnego myślenia
b) ignorowania telewizora
c) umiejętności wyciągania wniosków
Co ciekawe żadnego z wymienionych nie potrafi ów szary Kowalski, regularnie olewający wybory sikiem prostym. A nawet, jak szary Nowak nie oleje i pójdzie, to kompletnie bez sensu znowu wybierze bolszewików, często tych samych.

Co za planeta.

Obrazek

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1