BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: LEWAK, NAZISTA czy CENTROWIEC?Najpierw odwiedź 1-szą stronę!
PostNapisane: 29 listopada 2012, 17:54 
Forumowy terrorysta

Byczus napisał(a):
renoraines napisał(a):
Rozpatrywanie PKB tylko i wyłącznie jako jednego wskaznika ekonomicznego to zagrywka propagandowa

czyli otwarcie przyznajesz się do użycia zagrywki propagandowej?

Nadal nie czytasz ze zrozumieniem, wiec podpowiem, slowo klucz w liczbie mnogiej ''wskazniki'''.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 listopada 2012, 18:00 
Uzależniony od forum :)

renoraines napisał(a):
Nadal nie czytasz ze zrozumieniem

a ja widzę, że nie potrafisz rozróżnić PKB od długu publicznego.

renoraines napisał(a):
służalczość wobec UE i Rosji

zapomniałeś dodać Izraela :rotfl:

renoraines napisał(a):
Widze, ze nadal nie rozumiesz, skoro pomyslales, ze ja ufam politykom.

renoraines napisał(a):
Gdyby rządził Kaczyński można założyć, ze nie byloby takiego zastoju i grania na czas jak obecnie w kwestii wyjaśniania przyczyn katastrofy.

więcej wiary w Siebie i poglądy polityczne które tu reprezentujesz ;)

PostNapisane: 29 listopada 2012, 18:49 
Forumowy terrorysta

Byczus napisał(a):
renoraines napisał(a):

renoraines napisał(a):

renoraines napisał(a):

renoraines napisał(a):
Gdyby rządził Kaczyński można założyć, ze nie byloby takiego zastoju i grania na czas jak obecnie w kwestii wyjaśniania przyczyn katastrofy.

Przerabiałeś swój post kilkakrotnie i to nieudolnie, gdyz nie mając wiedzy oraz argumentów, żeby odnieść się merytorycznie do sytuacji gospodarczej, nie piszesz na temat, m.in. mieszając w to katastrofe cytujac z viewtopic.php?f=10&t=74289&start=360. Podsumuje to krotko Legere et non intellegere neglegere est.

PostNapisane: 29 listopada 2012, 19:07 

renoraines napisał(a):
Byczus napisał(a):
renoraines napisał(a):

renoraines napisał(a):

renoraines napisał(a):

renoraines napisał(a):

Przerabiałeś swój post kilkakrotnie i to nieudolnie, gdyz nie mając wiedzy oraz argumentów, żeby odnieść się merytorycznie do sytuacji gospodarczej, nie piszesz na temat, m.in. mieszając w to katastrofe cytujac z http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=10& ... &start=360. Podsumuje to krotko Legere et non intellegere neglegere est.

jak miałem odnieść się merytorycznie, jak nie potrafisz rozróżnić PKB od długu publicznego i nie masz większego pojęcia o gospodarce, o czym świadczy chociażby ten cytat
renoraines napisał(a):
rosnący dług publiczny, który próbują ukrywać kreatywnie księgując ( w prywatnej firmie za przekręty księgowe idzie się do pierdla)

PS. edytowałeś swój post :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 29 listopada 2012, 19:36 
Forumowy terrorysta

Byczus napisał(a):
jak miałem odnieść się merytorycznie, jak nie potrafisz rozróżnić PKB od długu publicznego i nie masz większego pojęcia o gospodarce, o czym świadczy chociażby ten cytat
renoraines napisał(a):
rosnący dług publiczny, który próbują ukrywać kreatywnie księgując ( w prywatnej firmie za przekręty księgowe idzie się do pierdla)

Z kazdym postem sie osmieszasz, bo nadal nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Nabijajac posty nieudolnie próbujesz odwrocic uwage od sedna czyli stanu gospodarki w POlsce za rzadów koalicji PO-PSL. W cytowanym fragmencie napisalem o rosnacym dlugu, a nie o PKB :rotfl: Nie zaproponuje, zebys poczytal w jaki sposob min. finansow naliczał dlug publiczny, bo to dla Ciebie zbyt trudne, skoro nie potrafiłes zrozumieć tego tematu. Nudzisz mnie.

PostNapisane: 29 listopada 2012, 19:57 

renoraines napisał(a):
W cytowanym fragmencie napisalem o rosnacym dlugu, a nie o PKB

w cytowanym owszem, ale polecam przeczytać raz jeszcze wcześniejsze posty.

renoraines napisał(a):
stanu gospodarki w POlsce za rzadów koalicji PO-PSL.

czytaj ze zrozumieniem :rotfl: , wyraziłem już wczesniej swoją opinię
Cytuj:
Polska jako jeden z krajów byłego bloku wschodniego jest i tak prymusem w rozwoju gospodarczym i daaaleko nam jeszcze, o ile w ogóle przyjdzie równać się z Niemcami.

masz oczywiście prawo się z nią zgadzać lub nie. Zakładam, że właśnie po to został założony owy wątek, by prowadzić dyskusję, więc jeśli Cię to nudzi, to Twój problem.
Druga sprawa, dlaczego sądzisz, że mam jakiś cel w (jak to nazwałeś) odwracaniu uwagi? Dla czego uważasz, że tylko Twoja opinia jest w tym temacie znacząca i jedynie prawdziwa?

PostNapisane: 30 listopada 2012, 08:32 
Forumowy terrorysta

Byczus napisał(a):
jak nie potrafisz rozróżnić PKB od długu publicznego i nie masz większego pojęcia o gospodarce, o czym świadczy chociażby ten cytat

renoraines napisał(a):

Byczus napisał(a):
w cytowanym owszem

Przeczysz sam sobie, piszesz bez sensu i
renoraines napisał(a):
Z kazdym postem sie osmieszasz

renoraines napisał(a):
Nudzisz mnie

Ty , nie temat
czyli kolejny dowod na to, ze

renoraines napisał(a):

renoraines napisał(a):
dla Ciebie zbyt trudne, skoro nie potrafiłes zrozumieć

PostNapisane: 30 listopada 2012, 10:23 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Mówiłem, żebyście przestali sobie mierzyć i porównywać penisy. Wasze wysiłki są daremne, bo ja mam 23 cm i to w zwisie.

PO nie jest lepsze od PiS w absolutnie niczym, kłamią tak samo (podatki 3x15% vs trzy miliony mieszkań), zwalając wszystkie niepowodzenia na poprzedników i utrudniającą opozycję. Tyle że PO siedzi na stołkach już drugą kadencję, nawet misiowaty prezydent a.k.a. Ciepłe Kluchy jest "swój", więc nie da się go już obwiniać o wetowanie Nowych Wspaniałych Ustaw. Może PO to trochę mniejsi bolszewicy, ale jak czytam o brakujących dutkach z mandatów, to różnice się zacierają (PiS dla odmiany wabi homo sovieticusa mglistymi obietnicami odebrania najbogatszym i rozdawnictwem, tak im brzmij, takie brzmienie im lube). Jeden pardon my French wuj.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 30 listopada 2012, 12:09 

renoraines napisał(a):
renoraines napisał(a):

na pytanie czy wiesz ile wynosi dług publiczny Niemiec? odpowiedziałeś cytatem

Cytuj:
renoraines napisał(a):
Rozpatrywanie PKB tylko i wyłącznie jako jednego wskaznika ekonomicznego to zagrywka propagandowa. Pamietamy konferencje premiera z mapą Europy w tle.
Trzeba zwrocic tez uwage na inflacje,ktora jest wyzsza niz wzrost PKB http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -trzy-lata , na sile nabywcza wynagrodzen,ktora spada http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/pr ... ow,31102,1 , na wzrost bezrobocia.

narzekasz w Polsce na

renoraines napisał(a):
rosnący dług publiczny

Dług publiczyn Niemiec, które podajesz na przykład państwa normalnego, przekroczył niedawno 2 biliony Euro. Czy hipotetycznie będąc obywatelem Niemiec, już nie przeszkadzał by Tobie ten fakt?

renoraines napisał(a):
o infrastrukturze drogowej juz nie wspominajac

nie widzisz zależności pomiędzy tymi faktami? myślisz, że Niemcy przez lata drukowali sobie marki i euro, tak jak jeszcze nie dawno proponował receptę na kryzys sam prezes Jarosław?

jonas napisał(a):
PO nie jest lepsze od PiS w absolutnie niczym

no to chyba żyjemy w dwóch różnych państwach, bo ja w końcu przestałem odczuwać wstyd jaki odczuwałem z powodu prowadzenia nieudolnej polityki zagranicznej przez najlepszą minister spraw zagranicznych od 996 roku. :rotfl:
na 'dzień dobry' rząd PO w 2007 roku cofnął weto w sprawie porozumienia Unii z Rosją, co z kolei zaskutkowało cofnięciem rosyjskiego embagro na polskie mięso.
w końcu rząd zajmuje się budową infrastruktury drogowej, wykorzystywaniem środków oraz dotacji z UE, a nie tropieniem doktora 'G' oraz wyimaginowanych spisków i układów.

nie twierdzę, że obecny rząd jest idealny czy nieomylny, ale osobiście nie widziałem i nie widzę do dzisiaj realnej lepszej alternatywy.

PostNapisane: 30 listopada 2012, 12:50 
Forumowy terrorysta

Inteligentni ludzie czytają ze zrozumieniem moje wypowiedzi, choć moga sie z nimi nie zgadzać, to wiedzą, że kolejny moj post to ciąg dalszy, wiec nie musze dodawać w tresci zapisu ''prymus pamietaj o czym pisałem na poprzedniej stronie''.

PostNapisane: 30 listopada 2012, 12:53 

renoraines napisał(a):
Inteligentni ludzie czytają ze zrozumieniem moje wypowiedzi, choć moga sie z nimi nie zgadzać, to wiedzą, że kolejny moj post to ciąg dalszy, wiec nie musze dodawać w tresci zapisu ''prymus pamietaj o czym pisałem na poprzedniej stronie''.

zawsze byłeś dobry w prowadzeniu gry słownej, tego nie neguję, mnie jednak bardziej interesuje merytoryczna wymiana argumentów.

PostNapisane: 30 listopada 2012, 13:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Byczus napisał(a):
nie twierdzę, że obecny rząd jest idealny czy nieomylny, ale osobiście nie widziałem i nie widzę do dzisiaj realnej lepszej alternatywy.

Wybacz ale nie mogę: :27:
Dla mnie jak ktoś obiecuje jedno a robi drugie to jest zwyczajnie OSZUSTEM więc przestań pisać, że nie ma lepszej alternatywy!
Miały być niższe podatki? Są wyższe.
Miało być tańsze jedzenie? Jest droższe.
Miało być tańsze paliwo? Jest kosmicznie drogie.
Są to 3 dziedziny życia które decydują że człowiek jest albo na tak albo na nie jeśli chodzi o rząd. Wszystkie za czasów PO poszło w górę. Nie twierdzę, że za PIS czy SLD nie poszłoby ale jeżeli się coś obiecuje ludziom to trzeba tego dotrzymywać.
Nie zapomnę konferencji premiera gdy powiedział, że podnosi VAT na 23%: "przepraszam, musimy to zrobić". I co? To po kiego obiecywałeś, że obniżysz!? A może 10 % wyborców w danej chwili uwierzyło mu i dlatego oddało na niego głos.
Jeżeli ktoś twierdzi, że Ci sami ludzie którzy są od ponad 20 lat polityce, zmieniając tylko opcje polityczne, zmieniając nazwy, przechodząc z lewicy na prawicę i na odwrót, twierdzi że coś zmieni, jest po prostu chorym optymistą lub szaleńcem.

PostNapisane: 30 listopada 2012, 13:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
ja ogólnie staram sie byc apolityczny ale zwróce Wam tylko uwage na jeden fakt przeanalizujcie go sami ja go nie osądzam ale:

Jak PIS doszedł do władzy nto po 2 latach zrezygnowali bo jedynce co zrobili to kase z jakiej mieli utrzymac partie 4 lata zuzyli w 2 co dla mnie jest paranoją a koszt gabinetu Lecha Kaczyńskiego był najwyższy mimo, że poprzedników za to wyśmiewlai

PO cudem tez nie jest ale jakos nie musza odchodzić tylko dlatego, że rozpiperzyli własny budżet przed czasem a dla mie to doskonale obrazuje jak dana partia liczy sie z kasa ludu bo to z naszej kabzy rzadza koniec z mojej strony.

A co do podnoszenia podatków itp sytuacje gospodarcza mamy jaka mamy na świecie i iby jak mamy obniżac podatki skoro chcemy więcej dróg lepszej opieki zdrowotnej itp??? I niech mi tu nikt nie pisze co jest w niemczech tez chciałbym ich warunków ale oni mieli plan marschala i amerykaów z kupa forsy a my ruskich co nas grabili 45 lat

PostNapisane: 30 listopada 2012, 13:50 
Przyjaciel forum

Rafał525 napisał(a):
Miały być niższe podatki? Są wyższe.
Miało być tańsze jedzenie? Jest droższe.
Miało być tańsze paliwo? Jest kosmicznie drogie.

Z tych 3 rzeczy, paliwo i jedzenie to rzeczy, na ktore ciezko miec wplyw. Takze wiara w to, ze jakikolwiek rzad moze je regulowac, to naiwnosc.

Zdzira 850I napisał(a):
Jak PIS doszedł do władzy nto po 2 latach zrezygnowali bo jedynce co zrobili to kase z jakiej mieli utrzymac partie 4 lata zuzyli w 2 co dla mnie jest paranoją a koszt gabinetu Lecha Kaczyńskiego był najwyższy mimo, że poprzedników za to wyśmiewlai

Widzisz, bo wiekszosc ma pamiec dobra, ale krotka ;)

PostNapisane: 30 listopada 2012, 13:52 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Vermilion napisał(a):
Z tych 3 rzeczy, paliwo i jedzenie to rzeczy, na ktore ciezko miec wplyw. Takze wiara w to, ze jakikolwiek rzad moze je regulowac, to naiwnosc.

Jakoś przed wyborami potrafili regulować ;)
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... _kara.html

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 30 listopada 2012, 14:04 
Przyjaciel forum

Tomek napisał(a):
Vermilion napisał(a):

Jakoś przed wyborami potrafili regulować ;)
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... _kara.html

Rzeczywiscie, to, ze zrezygnowali ze swojej marzy to dobry przyklad.

PostNapisane: 30 listopada 2012, 14:10 
Przyjaciel forum

Vermilion napisał(a):

Doskonale o tym wiem i zadaję pytanie jeszcze raz: po co obiecywać, skoro to są rzucone słowa na wiatr? Wg mnie tylko po to żeby "głupi polaczek" uwierzył w te bzdury.
Vermilion napisał(a):
Rzeczywiscie, to, ze zrezygnowali ze swojej marzy to dobry przyklad.

Orlen to kapitał narodowy póki co więc dostał taki przykaz. Tak samo jak z telewizją, przed wyborami zaczyna się faworyzowanie "swoich".

PostNapisane: 30 listopada 2012, 14:13 
Forumowy terrorysta

Naiwnością jest myslenie, ze UE nas nie grabi. Nie ma nic za darmo, to co UE da, odbierze z nawiązką m.in. wprowadzając limity. Przykładowo UE bała się, ze zalejemy UE tańszym polskim cukrem i ich cukrownie upadą, wiec wprowadzili limity i rzad PO w 2008 r na to się zgodził. To doprowadziło to zamykania zarabiających na siebie cukrowni, spadek dochodów plantatorów. Tak wiec wyglada unijny wolny rynek :rotfl: , wprowadzą limity i teraz sprowadzamy cukier z UE.

PostNapisane: 30 listopada 2012, 14:16 
Przyjaciel forum

Rafał525 napisał(a):
Vermilion napisał(a):

Doskonale o tym wiem i zadaję pytanie jeszcze raz: po co obiecywać, skoro to są rzucone słowa na wiatr? Wg mnie tylko po to żeby "głupi polaczek" uwierzył w te bzdury.

Bo kazdy to obiecuje?

W Polsce panuje demokracja, rzadzacych wybiera spoleczenestwo zlozone w wiekszosci z ludzi, ktorzy nie maja kompletnie pojecia o dzialaniu gospodarki, finansow, ekonomii. Obawiam sie, ze program polityczny zlozony jedynie z bardziej skomplikowanych projektow i tez bylby z gory skazany na porazke (zreszta w pewnym stopniu dowodem na to jest historia, ugrupowania celujace swoim programem w osoby bardziej wyksztalcone nigdy nie odniosly sukcesu), takze dostosowuje sie obietnice do oczekiwan wyborcow, a to czy w praktyce mozna bedzie je zrealizowac czy nie, to juz co innego.

PostNapisane: 30 listopada 2012, 14:30 
Przyjaciel forum

Vermilion napisał(a):
Bo kazdy to obiecuje?

W Polsce panuje demokracja, rzadzacych wybiera spoleczenestwo zlozone w wiekszosci z ludzi, ktorzy nie maja kompletnie pojecia o dzialaniu gospodarki, finansow, ekonomii. Obawiam sie, ze program polityczny zlozony jedynie z bardziej skomplikowanych projektow i tez bylby z gory skazany na porazke (zreszta w pewnym stopniu dowodem na to jest historia, ugrupowania celujace swoim programem w osoby bardziej wyksztalcone nigdy nie odniosly sukcesu), takze dostosowuje sie obietnice do oczekiwan wyborcow, a to czy w praktyce mozna bedzie je zrealizowac czy nie, to juz co innego.

Dlatego też jestem za zniesieniem takie systemu jak jest teraz. Dla ludzi liczy się jeden czynnik: SONDAŻ. Jestem przekonany, że gdyby na pół roku przed wyborami zaczęli pokazywać, że na partię gamoni i krasnoludków głosuje 12 % wyborców to była by duża szansa że rzeczywiście by się dostali do sejmu. Idealnym przykładem jest partia Palikota. Z tygodnia na tydzień dostawali coraz to więcej punktów procentowych aż na parę dni przed wyborami, momentami poparcie wynosiło 18%!

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1