BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: LEWAK, NAZISTA czy CENTROWIEC?Najpierw odwiedź 1-szą stronę!
PostNapisane: 30 listopada 2012, 14:33 
Zacna persona forum

Dlatego potrzebne jest wprowadzenie monarchii z Korwinem na czele! :hyhy: co się niestety nigdy nie stanie. Każdy musi po prostu patrzeć na siebie i nie podniecać się politykowaniem, tylko starać się uniezależnić finansowo od "czynników zewnętrznych", wtedy będzie mieć na politykę wyje...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 listopada 2012, 18:42 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Byczus napisał(a):
no to chyba żyjemy w dwóch różnych państwach, bo ja w końcu przestałem odczuwać wstyd jaki odczuwałem z powodu prowadzenia nieudolnej polityki zagranicznej przez najlepszą minister spraw zagranicznych od 996 roku. :rotfl:
na 'dzień dobry' rząd PO w 2007 roku cofnął weto w sprawie porozumienia Unii z Rosją, co z kolei zaskutkowało cofnięciem rosyjskiego embagro na polskie mięso.
w końcu rząd zajmuje się budową infrastruktury drogowej, wykorzystywaniem środków oraz dotacji z UE, a nie tropieniem doktora 'G' oraz wyimaginowanych spisków i układów.

nie twierdzę, że obecny rząd jest idealny czy nieomylny, ale osobiście nie widziałem i nie widzę do dzisiaj realnej lepszej alternatywy.

Mnie, prostego czarnucha, nie obchodzi polityka zagraniczna Bolandy, z którą i tak nikt się nie liczy. Jaka różnica czy ośmiesza nas jakaś zezowata kwoka niezdolna wydukać słowa po angielsku, czy potulne zgadzanie się na zablokowanie portu w Świnoujściu niemiecko-sowiecką gazrurką? Mądry człowiek, którego spotkasz za granicą, nie będzie patrzył ci w paszport, tylko obserwował co robisz - uczciwie i solidnie pracujesz czy może kradniesz samochody. Głupiemu i tak nie wytłumaczysz, że nie wszyscy Polacy mają wąsy, popsute zęby i piją wódkę na śniadanie, więc próżny trud.

Alternatywy oczywiście są, a to faszyści, a to "krul" Korwin, a to prawica (ale ta prawdziwa, nie bolszewicy smoleńscy), a to jakieś inne planktony nie łapiące się w próg 5%. Oczywiście żadnemu rządowi przy korycie nie zależy na tym, by lud się o tych alternatywach dowiedział, konkurencji się niczego nie ułatwia. Stąd ów pięcioprocentowy próg, stąd dotowanie z budżetu największych partii, które im większe, tym więcej grosiwa dostają. I koło się zamyka, można straszyć lemingami z PO albo katolami z PiS, siać podziały i nienawiść, szczuć lewaków na nazioli albo mohery na TVN. Dopóki koryto pełne, a lud ma igrzyska, nierozsądnie byłoby zmieniać ten stan rzeczy.

Zdzira 850I napisał(a):
A co do podnoszenia podatków itp sytuacje gospodarcza mamy jaka mamy na świecie i iby jak mamy obniżac podatki skoro chcemy więcej dróg lepszej opieki zdrowotnej itp??? I niech mi tu nikt nie pisze co jest w niemczech tez chciałbym ich warunków ale oni mieli plan marschala i amerykaów z kupa forsy a my ruskich co nas grabili 45 lat

Od 1989 teoretycznie Bolanda jest niepodległa i może robić, co chce. Niestety w porę nie utrącono ubeków ani czerwonego betonu, co zrobili na przykład Czesi. Wystarczy się przejechać do nich i zobaczyć, jak bez planu Marshalla i Amerykanów, za to z sowieckim okupantem można sobie poradzić, jeśli się chce i oczywiście wysiuda komuchów na śmietnik.

Vermilion napisał(a):
Z tych 3 rzeczy, paliwo i jedzenie to rzeczy, na ktore ciezko miec wplyw. Takze wiara w to, ze jakikolwiek rzad moze je regulowac, to naiwnosc.)

Ponad połowa ceny paliwa to akcyza, nakładana - uwaga - przez rząd. Naiwnością jest myślenie, że jakikolwiek rząd wypuści z rąk taką zdobycz, dającą miliardowe zyski.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 30 listopada 2012, 19:53 
jonas napisał(a):
czy potulne zgadzanie się na zablokowanie portu w Świnoujściu niemiecko-sowiecką gazrurką?
nic nie zostało zablokowane, to jest za mały port żeby przyjmować tak duże statki

PostNapisane: 30 listopada 2012, 19:57 
Forumowicz

Wcześniej nie był za mały, jakoby. Komu teraz wierzyć?

Obrazek

PostNapisane: 30 listopada 2012, 20:29 
Forumowy terrorysta

smietnik napisał(a):
jonas napisał(a):
czy potulne zgadzanie się na zablokowanie portu w Świnoujściu niemiecko-sowiecką gazrurką?
nic nie zostało zablokowane, to jest za mały port żeby przyjmować tak duże statki

Zostało zablokowane i to kolejna POrażka.

Cytuj:
Gazociąg Nord Stream zablokuje rejsy do Świnoujścia statkom o dużym zanurzeniu. Świnoujście to nasz największy terminal portowy do przeładunku suchych masowych ładunków, np. węgla. Gazprom postanowił ułożyć rury w poprzek torów podejściowych do Świnoujścia, bezpośrednio na dnie morza. Do portu w Świnoujściu wchodzić będą mogły statki o zanurzeniu do 13,5 m. To konserwuje obecne warunki i blokuje możliwości rozwoju portu
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/654 ... jscia.html

PostNapisane: 30 listopada 2012, 20:34 
Nigdy tam nie wpływały statki o takim zanurzeniu, jak rozmawiałem z ludźmi z portu Świnoujście i ich o to zapytałem to tylko się uśmiali. Szczegółów nie pamiętam, ale generalnie ten port jest po prostu za mały na takie duże statki. Przeczytaj sobie komentarz po tym artykułem: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,126 ... jscie.html

PostNapisane: 30 listopada 2012, 20:48 
Forumowicz

Teraz już nie wpłyną na pewno. Ale nie martwmy się na zapas, minister spraw zagranicznych, ktokolwiek to jest w tym miesiącu, nie jest z PiS, więc na pewno zainterweniuje :>

Obrazek

PostNapisane: 30 listopada 2012, 23:01 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Bezpieczeństwo dałaby możliwość wpływania do portu statków o zanurzeniu co najmniej 15 metrów, bez pogłębienia dna pod gazociągiem jest to niemożliwe, a Świnoujście stoi na straconej pozycji.
Można sobie zadać pytanie czy to rzeczywiście takie rozwiązanie to jest polska racja stanu?
Polacy domagają się pogłębienia dna Bałtyku pod gazociągiem, aby nad nim mogły przepływać największe statki.
Nord Stream odpowiada. Nie ma takiej potrzeby, tak duże statki nie przypływają do Świnoujścia. Jeśli kiedyś będą, wtedy tor wodny pogłębimy, a rurę opuścimy. Nawet statki o zanurzeniu 15 metrów nie powinny mieć problemów z przepłynięciem nad gazociągiem, a więc nie powinno być problemów z wpłynięciem do portu .

Czy kapitan statku nie mając pewności, bo ''nie powinno'' zaryzykuje uszkodzenie statku, ładunku, zanieczyszczenie środowiska, żeby wpłynąć do portu? Czy armator będzie czekał aż kiedyś zostanie pogłebiony tor? Propozycja niemieckiego ministerstwa przesunięcia toru wodnego, wiec niech ponoszą tego koszty, skoro to oni tworzą przeszkody.

PostNapisane: 30 listopada 2012, 23:50 
Uzależniony od forum :)

smietnik napisał(a):
Nigdy tam nie wpływały statki o takim zanurzeniu, jak rozmawiałem z ludźmi z portu Świnoujście i ich o to zapytałem to tylko się uśmiali. Szczegółów nie pamiętam, ale generalnie ten port jest po prostu za mały na takie duże statki. Przeczytaj sobie komentarz po tym artykułem: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,126 ... jscie.html

Zupełnie jak w tym kawale z PRL- moglibyśmy produkować więcej konserw, gdybyśmy mieli więcej metalu, ale nie mamy mięsa. Tak samo tutaj: moglibyśmy przyjmować większe statki, gdyby nie gazociąg Nord Stream, ale i tak nie przejdzie przez cieśniny duńskie :rotfl:

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 11:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
zaraz się okaże, że port w świnoujściu to został zbudowany pd pancerniki i lotniskowce wielkościowo a ja myślałem, że to tylko mały procik no cóż całe życie sie człowiek uczy

ciekawe, że nikt po za vermilionem nie odniósł sie do jednego prostego faktu pis zeżarł środki przeznaczone na 4 lata w 2 jednoczesnie prowadził wtedy kampanię wyborczą pod hasłem oszczedności w rządzie ehhh

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 12:35 
Forumowicz

Byczus napisał(a):
smietnik napisał(a):

Zupełnie jak w tym kawale z PRL- moglibyśmy produkować więcej konserw, gdybyśmy mieli więcej metalu, ale nie mamy mięsa. Tak samo tutaj: moglibyśmy przyjmować większe statki, gdyby nie gazociąg Nord Stream, ale i tak nie przejdzie przez cieśniny duńskie :rotfl:

Cytuj:
Toeretycznie po rozpoczętych pracach modernizacyjnych wraz z falochronem o długości 3 km wartych miliard zł do nabrzeży w Świnoujściu będą mogły przybijać statki o zanurzeniu do 14,5 m, a po 2020 r. - po dalszej modernizacji - port chce przyjmować statki o zanurzeniu 16,7 m - zapowiadała w lutym tego roku spółka Zarząd Portów Morskich Szczecin i Świnoujście.

Czyli jak zwykle, wywalono miliard złotówek, a tu rurka. Wiedziałeś Zdzisiu o tej rurce? No co ty Heniu, kto by tam czytał te papierki. Ale podpisałeś? No pewnie, Mietek podpisał, Staszek też, to i ja.
Wracamy do kompletnego braku odpowiedzialności urzędniczej na wysokich szczeblach, bo w perfekcyjnym państwie Zdzisio, Henio i Miecio siedzieliby w pierdlu, łykając łzy i smarki, jak tylko okazałoby się, że wydali z budżetu miliard złotych bez sensu. Znałem kiedyś takiego dyrektora technicznego, szastał pieniędzmi firmowymi na prawo i lewo, milion tu, dwa miliony tam, a potem jak zmienił się właściciel firmy i zabrał mu dostęp do forsy, był tym bardzo zniesmaczony i dawał temu głośno wyraz. Niesamowity facet, zamiast się cieszyć, że nie dostał dyscyplinarki ...

Kattegat ma średnio 24 metry głębokości, Sund średnio 18 metrów, Skagerrak to już kilkaset metrów pełnomorskim ryjem. No ale tego na TVNie nie powiedzą, bo nijak wytłumaczyć, dlaczego znów rząd dał bezbożnie dupy, lepiej pokażmy skrzywionego i nadąsanego kaczucha, będzie czym straszyć dzieci przed dobranocką.
Zaiste, prawdziwa twarda walka o interesy państwa bolandzkiego :>

Obrazek

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 12:40 
Forumowy terrorysta

Zdzira 850I napisał(a):
ciekawe, że nikt po za vermilionem nie odniósł sie do jednego prostego faktu pis zeżarł środki przeznaczone na 4 lata w 2 jednoczesnie prowadził wtedy kampanię wyborczą pod hasłem oszczedności w rządzie ehhh

Może dlatego się nie odnieśli, że przez myśl przeszło im
renoraines napisał(a):
Znow to samo, najłatwiej odwołać sie do lat 2005-2007 w domysle ''wina poprzedników’’ i nie brac pod uwagę, ze koalicja PO-PSL mając większość parlamentarną rządzi już 5 lat, a to nie jest mało i można koalicje rozliczać.

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 13:04 
Forumowicz

Cytuj:
Siedzi sobie facet na bazarze z pudłem malusieńkich kociąt i krzyczy:
- Ludzie, lewicowe kocięta! Tanio, lewicowe kocięta, kupujcie!
Za tydzień siedzi ten sam facet z pudłem kociąt i krzyczy:
- Ludzie, prawicowe kocięta! Tanio, prawicowe kocięta, kupujcie!
Ktoś podchodzi:
- Słuchaj, jak to jest? Tydzień temu krzyczałeś, że sprzedajesz lewicowe kocięta, teraz, że prawicowe, to o co chodzi?
- Teraz już otworzyły oczy.

Obrazek

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 16:48 
Przyjaciel forum

reno ale czy ja pisałem coś o rozliczaniu??? napisałem oczywisty fakt a Wy go omijacie mnie interesują fakty nie dperele pis jest jedyna partią która sama po 2 latach oddała walkowera a teraz się znowu wymądrza dla mniwe to jest nie poważne i żeby nie było nie uważam, że po jest fajne nie nie jest kradnie tak samo jak i pis różnica jest taka, że przynajmniej 2 razy mniej skoro daja rade 4 lata i to mnie cieszy cieszy mnie także fakt, że jak włączam tv to nie musze jak wtedy słuchac tylko o ciągłych śledztwach i komisjach wystarczy mi pieprzenia o smoleńskiej tragedi ja pierdolę jakby mój ojciec marł w tyakim wypadku to ubezpieczalnia wydymaąłby mnie i wszyscy mieli by to w dupie kim takim niby był Lech Kaczyński, że warto to ciągnąć tyle czasu człowiek jak każdy z nas codziennie ginie masa ludzi na drogach i wszyscy to mają w dupie

a jak słysze polegli pod smoleńskiem t nóż mi się otwiera polegli to polacy pod np: kircholmem grunwaldem chocimiem beresteczkiem moskwą itp itd podstawowy minus pi-u myslenie o przeszłości zamiast o przyszłości rozpamiętwanie tego co było zamiast robienie czegoś na przyszłość i tyle teraz możecie sobie na mnie psy wieszać mam to w dupie

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 17:00 
Forumowicz

Wszystko prawda, ale nie wiem czemu wydajesz się uważać, że jeśli komuś nie podoba się PO, to na pewno jest katolem i pisiorem? Ja wiem, że telewizor nie podpowiada innych alternatyw, ale nie wszyscy myślą telewizorem. Socjalista to socjalista, jednakowo obrzydliwy i destrukcyjny, nieważne co na plakatach napisze. Jaka różnica PO czy PiS, obie te grupy tylko szukają sposobu, jak by tu dobrać się do tych pieniędzy obywatela, których jeszcze mu nie zabrali.

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 18:03 
Forumowy terrorysta

Zdzira 850I napisał(a):
reno ale czy ja pisałem coś o rozliczaniu??? napisałem oczywisty fakt a Wy go omijacie mnie interesują fakty nie dperele pis jest jedyna partią która sama po 2 latach oddała walkowera a teraz się znowu wymądrza dla mniwe to jest nie poważne i żeby nie było nie uważam, że po jest fajne nie nie jest kradnie tak samo jak i pis różnica jest taka, że przynajmniej 2 razy mniej skoro daja rade 4 lata i to mnie cieszy cieszy mnie także fakt, że jak włączam tv to nie musze jak wtedy słuchac tylko o ciągłych śledztwach i komisjach wystarczy mi pieprzenia o smoleńskiej tragedi ja pierdolę jakby mój ojciec marł w tyakim wypadku to ubezpieczalnia wydymaąłby mnie i wszyscy mieli by to w dupie kim takim niby był Lech Kaczyński, że warto to ciągnąć tyle czasu człowiek jak każdy z nas codziennie ginie masa ludzi na drogach i wszyscy to mają w dupie

a jak słysze polegli pod smoleńskiem t nóż mi się otwiera polegli to polacy pod np: kircholmem grunwaldem chocimiem beresteczkiem moskwą itp itd podstawowy minus pi-u myslenie o przeszłości zamiast o przyszłości rozpamiętwanie tego co było zamiast robienie czegoś na przyszłość i tyle teraz możecie sobie na mnie psy wieszać mam to w dupie

Zwroc uwage co napisałeś. Napisałeś, ze minusem jest myslenie o przeszłości, zamiast o przyszłości, rozpamietywanie tego co było, zamiast robienie czegoś na przyszłosć. I co? I sam tak robisz, bo piszesz o przeszłości, latach 2005-2007. Tamta kadencja jest zakonczona i to jest fakt ;).

Włączajac tv mozna nie widziec informacji o przekretach finansowych,powiazaniu politykow PO z biznesem, spotkaniach na cmentarzu czy w nocy przy smietniku. Byc moze to standard dla dozorcy.
Cytuj:
Według "Rzeczpospolitej", z akt Krajowego Rejestru Sądowego spółki wynika, że polityk nie zrezygnował z zasiadania w zarządzie także jako minister nadzorujący specsłużby
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 01700.html
Dalej, ze ciemne typy ( PO ma najwieksze poparcie wsrod przestepcow) w mysl zasady ''sąd jest jak pajeczyna, bąk się przedrze, komar zatrzyma'' sa na wolności, a do kobiety wychowujacej samotnie dzieci przed 22 wpadaja pały, bo nie zapłaciła grzywny 2300zł. Matkę wywieziono do aresztu/izby zatrzyman, a male dzieci do rodziny zastępczej. Oczywiscie ona ma zaplacic grzywne, ale chodzi o normalnosc.
Mozna nie widziec informacji o monitoringach, fotoradarach, wideorejestratorach, zeby pod pozorem poprawy bezpieczesntwa wyciagac kase od obywateli. Gdyby komus ukradli auto, to kamera byłaby ustawiona w 2 strone/nie nagrałoby sie/ zapis nieczytelny. Mozna nie widziec tego, ze PO od lat swoje niepowodzenia ( pisalem o tym, o hipokryzji władzy na stronie 4) tłumaczy winą poprzedników? I mnie to bawi

renoraines napisał(a):
Wina poprzedników, PISU, SLD, AWS, KLD, UD, wcześniej komuny, II RP, rozbiorów, królow elekcyjnych, Jagiellonów, Piastów, itd, suma suamrum za powodź odpowiedzialny jest Mieszko I :rotfl:

Analogicznie.Nowy dyrektor, po jakimś czasie nastapiła kradzież z terenu firmy, bo dziura w płocie. Kto jest odpowiedzilany? Poprzednia dyrekcja, bo to za jej rządów zniszczeniu uległo ogrodzenie? Czy nowa dyrekcja, bo zaniedbała swoje obowiązki, nie zrobiła protokułu zdawczo-odbiorczego i nie nakazała naprawić ogrodzenia?

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 19:50 
Uzależniony od forum :)

renoraines napisał(a):
( PO ma najwieksze poparcie wsrod przestepcow)

a PiS wśród osób niewykształconych, pewnie dlatego nie moją dojść do władzy.

renoraines napisał(a):
a do kobiety wychowujacej samotnie dzieci przed 22 wpadaja pały, bo nie zapłaciła grzywny 2300zł. Matkę wywieziono do aresztu/izby zatrzyman, a male dzieci do rodziny zastępczej

niewątpliwy skandal, ale jak się to ma do jakiego kolwiek rządu? :zdziwko:

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 20:35 
Przyjaciel forum

reno napisałem, że to rzad ma się zająć przyszłościa a ja jako szary obywatekl jestem od oceniania ich działań a tych przyszłych nie mogę oceniać bo ich jeszcze nie było czyż nie tak???? także skończ przekręcać moje słowa

jonas nie uważam. że jest pisiorem po prostu po tych 2 latach pisiorzy sami sobie wyrobili opinię komisyjnych dupków i dlatego mam taki spaczony pogląd mam nadzieję, że nikogo nim nie uraziłem :)

a tak w ogóle wg mnie najlepsza byłaby dyktatura 1 głąb nie nakradnie tyle co 500 głąbów :rotfl:

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 20:36 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Tanie (prawe i sprawiedliwe oczywiście również) państwo wg PiS:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... c_.html#MT#BoxSlotIIMT

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 1 grudnia 2012, 21:33 
Przyjaciel forum

Rafał525 napisał(a):
Dlatego też jestem za zniesieniem takie systemu jak jest teraz. Dla ludzi liczy się jeden czynnik: SONDAŻ. Jestem przekonany, że gdyby na pół roku przed wyborami zaczęli pokazywać, że na partię gamoni i krasnoludków głosuje 12 % wyborców to była by duża szansa że rzeczywiście by się dostali do sejmu. Idealnym przykładem jest partia Palikota. Z tygodnia na tydzień dostawali coraz to więcej punktów procentowych aż na parę dni przed wyborami, momentami poparcie wynosiło 18%!

Jestes przeciwko zniesienem sondazy? Nie wiem szczerze mowiac jak to skomentowac :szok: , a jezeli ktos dowiedzie, ze idac na glosowanie w fioletowej czapce mozesz wplynac na glosy innych wyborcow, to tez powinno sie Tobie tego zabronic? To czym sa sondaze, a to jakie wnioski wyciaga z nich spoleczenstwo, to dwie rozne rzeczy.

jonas napisał(a):
Mnie, prostego czarnucha, nie obchodzi polityka zagraniczna Bolandy, z którą i tak nikt się nie liczy. Jaka różnica czy ośmiesza nas jakaś zezowata kwoka niezdolna wydukać słowa po angielsku, czy potulne zgadzanie się na zablokowanie portu w Świnoujściu niemiecko-sowiecką gazrurką? Mądry człowiek, którego spotkasz za granicą, nie będzie patrzył ci w paszport, tylko obserwował co robisz - uczciwie i solidnie pracujesz czy może kradniesz samochody. Głupiemu i tak nie wytłumaczysz, że nie wszyscy Polacy mają wąsy, popsute zęby i piją wódkę na śniadanie, więc próżny trud.

Polska to nie Bialorus, chociaz probujesz ciagle ja do tego kraju porownywac. Polityka zagraniczna nie jest czyms co powinno zostac zapomniane i odwieszone na kolek, nalezy ciagle pracowac nad jej skutecznoscia i nad poprawa wizerunku Polski na swiecie.

Z druga czescia jak najbardziej sie zgadzam. Chociaz glupiemu czasami wystarczy 100 razy powtorzyc i jest szansa, ze w koncu zalapie.

jonas napisał(a):
Ponad połowa ceny paliwa to akcyza, nakładana - uwaga - przez rząd. Naiwnością jest myślenie, że jakikolwiek rząd wypuści z rąk taką zdobycz, dającą miliardowe zyski.

Uwaga, poziom minimalnej akcyzy, jest ustalany zgadnij przez kogo i zgadnij tez ile do powiedzenia ma tutaj rzad, jakikolwiek.

jonas napisał(a):
Cytuj:
Toeretycznie po rozpoczętych pracach modernizacyjnych wraz z falochronem o długości 3 km wartych miliard zł do nabrzeży w Świnoujściu będą mogły przybijać statki o zanurzeniu do 14,5 m, a po 2020 r. - po dalszej modernizacji - port chce przyjmować statki o zanurzeniu 16,7 m - zapowiadała w lutym tego roku spółka Zarząd Portów Morskich Szczecin i Świnoujście.

Czyli jak zwykle, wywalono miliard złotówek, a tu rurka. Wiedziałeś Zdzisiu o tej rurce? No co ty Heniu, kto by tam czytał te papierki. Ale podpisałeś? No pewnie, Mietek podpisał, Staszek też, to i ja.
Wracamy do kompletnego braku odpowiedzialności urzędniczej na wysokich szczeblach, bo w perfekcyjnym państwie Zdzisio, Henio i Miecio siedzieliby w pierdlu, łykając łzy i smarki, jak tylko okazałoby się, że wydali z budżetu miliard złotych bez sensu. Znałem kiedyś takiego dyrektora technicznego, szastał pieniędzmi firmowymi na prawo i lewo, milion tu, dwa miliony tam, a potem jak zmienił się właściciel firmy i zabrał mu dostęp do forsy, był tym bardzo zniesmaczony i dawał temu głośno wyraz. Niesamowity facet, zamiast się cieszyć, że nie dostał dyscyplinarki ...

Kattegat ma średnio 24 metry głębokości, Sund średnio 18 metrów, Skagerrak to już kilkaset metrów pełnomorskim ryjem. No ale tego na TVNie nie powiedzą, bo nijak wytłumaczyć, dlaczego znów rząd dał bezbożnie dupy, lepiej pokażmy skrzywionego i nadąsanego kaczucha, będzie czym straszyć dzieci przed dobranocką.
Zaiste, prawdziwa twarda walka o interesy państwa bolandzkiego :>

http://www.thedigitalship.com/powerpoin ... /ice/seppo liukkonen, GL.doc - polecam koncowke pierwszej strony i poczatek drugiej :ok:

Wysmiewac jest latwo, cos jak w temacie VW. Troche trudniej zadac sobie trud i czegos poszukac.

jonas napisał(a):
Wszystko prawda, ale nie wiem czemu wydajesz się uważać, że jeśli komuś nie podoba się PO, to na pewno jest katolem i pisiorem? Ja wiem, że telewizor nie podpowiada innych alternatyw, ale nie wszyscy myślą telewizorem.

Niestety ale tak najczesciej bywa, zostales wpisany w stereotyp, PO krytykowac mozna, ale juz do poparcia dla PiS wstyd sie zwykle przyznac - nie mowie, ze tak jest w Twoim przypadku. Niemniej jednak zamiast fantazjowac jak Ziemkiewicz, albo glosic chec przewrotu z zacisza domowego fotela (a pozniej zaslaniac sie strachem przed skrajna prawica czy lewica), warto byloby sobie poszukac jakiegos ugrupowania, ktore ma cien szansy na prowadzenie polityki na swiatowym poziomie (bez dorabiania geb, pieniactwa, itd), pomimo, ze nie wpisuje sie 100% w Twoje poglady.

jonas napisał(a):
Socjalista to socjalista, jednakowo obrzydliwy i destrukcyjny, nieważne co na plakatach napisze. Jaka różnica PO czy PiS, obie te grupy tylko szukają sposobu, jak by tu dobrać się do tych pieniędzy obywatela, których jeszcze mu nie zabrali.

Powiedz wyborcy PiS, ze jego partia jest socjalistyczno-katolicka, a nie prawicowa. Oburzenie bedzie bezcenne :rotfl:

Zdzira 850I napisał(a):

Nikomu kto ma cos jeszcze rzeczowego do powiedzenia na tym forum w tego typu tematach sie juz nie chce, bo ich poziom zwykle pikuje w dol. Mi tez nie chce sie juz szerzej rozpisywac.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1