Również zastanawiałem się nad tymi modelami i dalej nie mogę uzyskać pewnych odpowiedzi

. W szczególności ciekawiło mnie jak wygląda porównanie zabezpieczenia antykorozyjnego pomiędzy tymi autami. SLK jest bardzo mało na drogach jak i na rynku wtórnym, więc ciężko się ocenić stan/jakość tych aut. Moim zdaniem części blacharskich do SLK jest bardzo mało i są drogie. Co do wnętrza, to chyba brak jest climatronika w SLK, co jest plusem e36. W SLK często łuszczy się czerwone pokrycie środkowego tunelu. Trzeba trzymać przycisk przy otwieraniu i zamykaniu dachu (jest jakiś moduł, który to eliminuje), nie wiem jak jest w e36. W e36 występuje dach automatyczny i półautomat. Sprzęt do diagnostyki chyba gorzej dostępny do merca. Plusem jest jak już wszyscy wspominają twardy dach, co jest zbawienne w dużych miastach, gdzie pewna część społeczeństwa nie grzeszy kulturą szczególnie nocą co może skutkować pociętym dachem. Z3 jest prostsze konstrukcyjnie od SLK, szczególnie oś tylna, gdzie odchodzą koszty geometrii. Plusem BMW są silniki R6, przy tych jednostkach Mercedes brzmi gorzej i wg danych katalogowych dosyć dużo pali jak na R4, ale osiągi dość dobre oprócz R4 2.0 136km.