BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Lista radiowozów CANARD wg numerów rejestracyjnych:
PostNapisane: 3 grudnia 2012, 00:15 
Uzależniony od forum :)

Rozmawiamy o ITD i RD czy o idiotycznych akcjach policjantów z wydziałów kryminalnych?
Poza tym, jeśli przejmować się takim przypadkiem w policji, to kurde, strach iść do lekarza. Idioci i błędy zdarzają się w każdej branży.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 00:23 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Mówiłem ogólnie o tych którzy nas "obserwują". Mówiąc o lekarzach też strach iść , od szpitala do szpitala każą się szwędać a na koniec stawiają błędną diagnozę i podają złe leki, ostatnio myślałem że koleżanka z którą mieszkam zejdzie po wizycie u lekarza w Gdańsku który nie dość że dał antybiotyk za 92 zł to nawet ani trochę nie pomógł. Pojechała do domu i poszła do swojego rodzinnego , antybiotyk za nie całe 5zł i po 2 dniach jak nowa... zresztą na temat służby zdrowia nie będę się wypowiadał bo nie ten temat a po za tym też swoje "nacierpiałem" w tym temacie :/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 01:33 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
valdorane napisał(a):
Chwila, chwila, jak to, uważasz, że moga Cie ukarać za jazdę zgodną z przepisami RD?

Panowie, zwłaszcza ci z mniejszym bagażem doświadczeń życiowych,
powinniscie sobie zdać sprawe, ze skutków jakie powoduje - spowoduje, tak duże rozbudowanie służb służących tylko karaniu.....

Musicie sobie zdać sprawe, że GITD, czy Straż Miejska w W-wie, która wręcz poczuła nowy "wiatr w żaglach" (powinienem brzydziej to nazwać) co widać po niesamowicie butnych, wojowniczych i impertynenckich wypowiedziach rzecznika i funkcjonariuszy, będą robili wszystko by utrzymać posady, fukncje, urząd, i nowo darowany im system.
Nie ma możliwości, by nowo powołany GITD który jest TYLKO od karania kierowców, nie przynosił zysków.
N I E M A ! !
Tak jak z komórką BHP w fabrykach, nawet jak nie ma wypadków, to BHP i tak znajduje nieprawidłowości, wdraża nowe procedury, reorganizuje etc.
Więc oni będą zyski musieli przynosić, bo sami muszą sie utrzymać, i będą robić tak, żeby mandaty wystawiać, jak najwięcej !
Środki i litera prawa nie będą sie liczyć heheh już teraz sie nie liczą - przykład akcji Rzecznika Praw Obywatelskich.

Po prostu takie GITD ma tylko jeden cel istnienia. Jeden. Karanie.
Nie prowadzą prewencji, nie pouczają, nie kierują ruchem, nie zabezpieczają, nie szkolą - np. zakres działań Policji.

Jak ktoś sie interesuje historią, to ciężko mu będzie znaleźć jakieś instytucje powołane tylko do karania i represji.... no były takie... instytucja kata, i np. komisji przy Rewolucji Francuskiej od uśmiercania burżuazji, aaaa i CzeKa w ZSRR od zabijania "wrogów" rewolucji....

Nie wiem co się bedzie działo, i nie wiem kiedy i czy nastąpi "przebranie się miarki" u ludzi i jak ono będzie wyglądało, ale taki stan rzeczy jest nie do przyjęcia.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 07:21 
Uzależniony od forum :)

NANOCSmilosz napisał(a):
Mówiłem ogólnie o tych którzy nas "obserwują". Mówiąc o lekarzach też strach iść , od szpitala do szpitala każą się szwędać a na koniec stawiają błędną diagnozę i podają złe leki, ostatnio myślałem że koleżanka z którą mieszkam zejdzie po wizycie u lekarza w Gdańsku który nie dość że dał antybiotyk za 92 zł to nawet ani trochę nie pomógł. Pojechała do domu i poszła do swojego rodzinnego , antybiotyk za nie całe 5zł i po 2 dniach jak nowa... zresztą na temat służby zdrowia nie będę się wypowiadał bo nie ten temat a po za tym też swoje "nacierpiałem" w tym temacie :/

To może lepiej nie chodzić skoro się wie że nie pomogą i leczyć się z internetu?

Jak się nazywa ten antybiotyk co leczy w dwa dni i kosztuje 5zł?

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 07:25 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
To prawda co napisał Boogie.
O ile zawsze byłem i jestem za zwiększaniem bezpieczeństwa, karaniem i łapaniem świrów na drogach, to powoływanie całej machiny represji, której celem jest zarabianie pieniędzy, uważam za bardzo zły znak.
W momencie gdy system nie służy dla ludzi, tylko ludzie służą dla systemu trzeba powiedzieć stop, bo to zamach na podstawowe wartości.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 07:39 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Doxycyclinum Farma-Projekt

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 07:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Kyokushin, dokładnie. Szkoda, ze nie każdy to rozumie.

Jest wyraźna granica pomiędzy piratem a normalnym człowiekiem jadącym trasa +30-50 bo widzi, ze może a takim jadącym 120 pomiędzy blokami Kolo boiska o 13.

Te auta bedą swietnie nabijac kase. Bedą jeździć tylko po trasach, gdzie w krótkim czasie nabija ogromna ilośc zdjęć. Pewnie teraz to nawet na autostradach zaczną jeździć, bo co im szkodzi?

Chory kraj, ku***.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 08:00 
http://moto.onet.pl/13231920,0,4,filmy.html?node=28 - taki przykład :faint:

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 08:11 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
deejeys napisał(a):
trasa +30-50 bo widzi, ze może

Nie no, dla mnie taki ktoś nie jest normalny, bo jak ma znak 50 to ma jechać tyle a nie więcej. Przekroczenie o 30 czy 50 to nie jest przypadek czy normalność, to zwyczajnie zła wola. Przecież przekroczenie o 50 to nie raz o 60-100%, bez przesady. To nie 10 czy 20% tylko 100%.

Dla mnie normalny człowiek to taki który nie zobaczy debilnie postawionego znaku i zamiast 50 pojedzie 80, bo tyle mu wolno było wcześniej, a zdarzenie ma charakter incydentalny, i nie taki że 'jemu sie wydaje, że może'. Jemu ma sie nie wydawać tylko ma jechać tyle ile mu wolno.
Ze zrozumieniem tego prostego faktu nikt na zachodzie problemu nie ma.

Jak nowy system powycina tych którym sie coś wydaje to ja sie pod nim podpisze rękoma i nogami, natomiast wiem że nie w to on celuje. System ma robić łapanke i służyc gnębieniu, tylko dlatego jestem temu przeciwny, bo mi się idea nie podoba. Cel nie może uświęcać środków bo wrócimy do epoki stalina.

Nie wiem czy ktoś z Was miał przyjemność jeździć po Szwecji lub chociaż być w Szwecji i mieć do czynienia z ruchem drogowym w roli pieszego lub rowerzysty. Drogi lepsze, ograniczenia bardziej restrykcyjne, trzymający się ich ludzie i kultura wybitnie wyższa. Co za problem? Z ludźmi jest tu problem.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 08:38 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Kyokushin, napisałem ,tak jak zacytowałeś - chodziło mi o trasę. Gdzie ustawią durne 70km/h bo to szlak wędrowny węgorzy azjatyckich.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 13:06 
Administrator

Mi też chodzi o trasę. Pojedź sobie trasą w Czechach czy austrii. Masz podobne ograniczenia i 90 nikt nie przekracza, chyba że autostrada czy ekspresówka, ale tam się też trzymają limitów.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 13:29 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Jak trzy miechy temu przez całe Czechy leciałem, jechałem przepisowo, a raczej spokojnie, bo chciałem bez kolejnego tankowania dojechać do Polski, to mnie co chwila pośpieszali Czesi i przeganiali, jak tylko na lewym byłem :) także kilka razy widziałem co innego.
Acha, wbrew pozorom problem wcale nie leży w ludziach u nas, ale to inna inszość...

Zwróćcie uwage na jeszcze jedną sprawę, na istotę takiej GITD.
Powstała z tego taka tajna służba.
Zobaczcie, że nie możecie zadzwonić do GITD, oni nie mają swojego numeru typu 999, nie możecie sie o coś do nich zwrócić.
To jakieś zgromadzenie ludzi którzy nawet nie wstępują w interakcje z kierowcą, nie zatrzymują,nie gadają, nie muszą słuchać, nie dowiadują się etc.

Bardzo ciekawy jestem, czy ktoś sie spotkał z takim wytworem w innych krajach...

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 13:52 
Administrator

Bez przesady :D
http://www.gitd.gov.pl//content/kontakt

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 14:49 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
NO własnie, ja w wakacje, podczas kolejnej podrozy przez Europe ( Niemcy, Belgia, Holandia, Francja) zauwazyłem ,ze przepisowo w zasadzie jezdzą tylko Niemcy po landstrasse, po co tam mają sie scigac, skoro co chwile jest wjazd na autobahn i tam mozna dac w palnik. Natomiast Belgia i Holandia - ograniczenia na autostradzie do 120/130 i praktycznie wszyscy mnie tam cisnęli , gdy się wlokłem przepisowo eMką , nie chcąc wdepnąć na mandat. We Francji podobnie, były co prawda momenty, gdzie sie wszyscy kisili wokół siebie na 130 km/h ale nie trwały długo.

Jestem jak najbardziej za ograniczeniami i fotoradarami ale muszą byc one w miejsach, gdzie jest to uzasadnione wzgledami bezpieczenstwa, a nie nabijaniem kasy na prostych odcinkach poza miastem. Robienie sobie jaj z kierowców i fikcyjne tereny zabudowane rodem z "Misia " uważam za skandaliczne. Niestety tak wyglada u nas rzeczywistosc drogowa.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 15:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Autostrady powinny być bez ograniczeń.
Mnie ostatnio przyszedł mandat od tych dziadów. Nie przysyłają nawet zdjęcia. Najlepsze jest to, że można zaznaczyć opcję w której nie pamiętamy kto jechał, wtedy płacimy 100 zł drożej. To sk rwysyństwo bo inaczej nie da się tego nazwać. Głupi człowiek się cieszy, że jest cwańszy bo nie dostanie punktów a oni tylko zacierają ręce bo stówka więcej wpadnie.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 17:31 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Frank napisał(a):
NO własnie, ja w wakacje, podczas kolejnej podrozy przez Europe ( Niemcy, Belgia, Holandia, Francja)

A widziałeś tam psa stojącego za zakrętem? W krzakach? Na wiadukcie? Na bank nie.

Rozmawiałem kiedyś z gościem, 10 lat w Kanadzie siedział. Tam jest dosyć srogo z prędkością, ale tam nie ma "rutynowych" kontroli, zupełnie inaczej łapią (ba, nawet zdjęcia z helikoptera potrafią pier****) tylko jak jest np. na autostradzie ograniczenie do 100mil, a wszyscy jadą 115 to nikt się nie doczepi. Dopiero jak się trafi jakiś napalony i zacznie wyprzedzać i etc to wtedy go ściągają.

Za granicą mają więcej szybkich dróg i więcej czasu. Do niedawna z Łodzi do Warszawy żeby się dostać to był sajgon, naprawdę długo się jechało. Teraz zrobili nam autostradę, 40min i w warszawie z prędkością 140-160km (czyli typowo autostradowo) Nie ma sensu szybciej jechać, chyba, że zależy na czasie (tak jak ostatnio leciałem do poznania 160+ ) Ale ja kompletnie nie widzę zagrożenia w takiej jeździe.

Rafał525 napisał(a):
Autostrady powinny być bez ograniczeń.

Otóż to, piwa byśmy się widzę napili.

Rafał525 napisał(a):
Najlepsze jest to, że można zaznaczyć opcję w której nie pamiętamy kto jechał, wtedy płacimy 100 zł drożej. To sk rwysyństwo bo inaczej nie da się tego nazwać.

Myślę, że za delikatnie to powiedziałeś. Stricte nabijanie kasy, nic więcej.

Frank napisał(a):
Jestem jak najbardziej za ograniczeniami i fotoradarami ale muszą byc one w miejsach, gdzie jest to uzasadnione wzgledami bezpieczenstwa, a nie nabijaniem kasy na prostych odcinkach poza miastem. Robienie sobie jaj z kierowców i fikcyjne tereny zabudowane rodem z "Misia " uważam za skandaliczne. Niestety tak wyglada u nas rzeczywistosc drogowa.

Jak fotoradary mają być w takich miejscach jak w tej chwili powstała "naturalna" siła rywalizacji? Kto więcej zarobi kasy : SM, ITD, czy PSY?

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/71 ... D&cookie=1

(proszę nie czepiać się o źródło.)

Tyle osób, każdy dostaję swoją pensję, premie etc. A co tak naprawdę robią w Łodzi? NIC. Wypierd**** , zlikwidować. Równie dobrze można oddelegować jednostkę w policji do lekkich działań prewencyjnych, policyjnego munduru to chociaż ktoś się boi, bo ze strażników to się tylko śmieją.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 17:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
KowalGR napisał(a):
Cytuj:
Dziś jadąc autostrada A2 w stronę Strykowa ok godzi 20 przy padającym deszczu widoczność umiarkowana! na przeciwnym pasie czyli w kierunku warszawy na 426km wyjazd z zamkniętego parkingu "baranów" stał sobie FORD Mondeo ITD i robił zdjęcia jadącym w kierunku właśnie warszawy żeby było Ciekawiej robił je w tył samochodu a miejsce w którym stał to za bajerkami za ekranami dźwiękochłonnymi tak ze niema szans nawet zobaczyć ze tam coś stoi

To z wczoraj - miejscowość Baranów

W tym Baranowie to sobie mendy widzę zrobiły stałą miejscówkę i nadgodzinki wyrabiają.
Wczoraj kolega leciał w drugą stronę do Żyrardowa ok. 20 i błyskało co chwilę jak na pokazie mody.

deejeys napisał(a):
Kto więcej zarobi kasy : SM, ITD, czy PSY?

Deejeys na razie to dwie pierwsze "ekipy" nabrały wiatru w żagle. Jedna chce być "ambitniejsza" od drugiej oczywiście kosztem kierowców. Milicjanty spadły z piedestału więc kwestia czasu jakie "atrakcje" i oni wymyślą aby też się wykazać.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 18:39 
Zacna persona forum

c*j z takim panstwem. Placi sie ciezkie podatki, odprowadzasz vat, a tu jeszcze cie zlupi banda zbojow na skraju lasu, z tym ze to w pelni legalnie na rzecz panstwa.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 19:43 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
A napisał(a):
w pelni legalnie na rzecz panstwa.

No właśnie niektóre rzeczy przemawiają za tym, że ITD nie do końca legalnie "łupi z kasy" Nas Kierowców.

PostNapisane: 3 grudnia 2012, 19:46 
Forumowy terrorysta

partii napisał(a):

:ok: , warto przypomniec, ze koszt budowy 1 km autostrady wyższy niż na zachodzie i sypią sie jeszcze przed oddaniem viewtopic.php?f=10&t=88927&start=460 http://www.rp.pl/galeria/706254,3,762259.html#bigImage,

deejeys napisał(a):
nawet zdjęcia z helikoptera potrafią pier****)

W Polsce też

Cytuj:
Niepozorna skrzynka, jakich pełno przy drogach, może zarobić dla ludzi władzy ponad 650 tys. zł miesięcznie. Koszt takiego fotoradaru sięga ok. 175 tys. zł, więc zwraca się już po 8 dniach!
Burmistrz Kobylnicy – co prawda niechętnie – przyznaje, że z tych pieniędzy postawił piękną siedzibę dla... straży miejskiej, która łapie kierowców na ten radar.
Aż 21,5 tys. zł – oto kwota, która zasila dzień w dzień budżet gminy Kobylnica w województwie Pomorskim. Pieniądze te wyciska się od kierowców, których co chwila nawet na najmniejszym przekroczeniu prędkości łapie 6 fotoradarów.W budżecie gminnym na 2012 r. zaplanowano uzyskanie dzięki fotoradarom niemal 8 mln zł!

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1419 ... omosc.html

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1