BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Awaryjna elektryka E39
PostNapisane: 3 września 2007, 21:01 
Forumowicz

poniewaz moje E39 jest juz bardzo stare(2000r) psuje sie raz dziennie srednio :rotfl: dzisiaj nawet klima zaczeła chodzic bo było chłodno-w upały niechodzi :hyhy: :rotfl: Najnowsza usterka:mam na konsoli ten duzy komputer.Czyli podłuzny wyswiwtlacz u gory i u dołu 6 małych okienek.... te dolne okienka teraz sobie przygasaja co chwila,a koło przysciku BC pali sie ciagle czerwona dioda niezaleznie od kluczyka.Normalnie luks- no ale nie ma tego złego co by na dobre niewyszło.Jak juz niechodzi ABS i klima to tylko zostały szyby i centralny zamek :rotfl: Gdzie oni ta elektryke robią? w chinach? :rotfl: Oj miałem W 210 i zero problemow -dobrze ze skrzynia manualna to sie moze nierozpadnie :rotfl: Sory ale mam wisielczy nastroj bo strach co jutro wysiadzie..... ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2007, 21:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
kupiłeś szrota i tyle, poza moim e39 z 96 roku znam dość dobrze kilka egzemplarzy i nie spotkałem się z tego typu problemami

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2007, 21:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
ronal, mam e39 z '96 i nie miałem nigdy problemu z elektryką czy elektroniką , jedynym problemem jaki usunąłem zaraz po kupnie to nie wyłączający się wiatraczek od czujnika klimy. Bunie mam 2,5 roku .

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2007, 21:41 
Forumowicz

Kucharz napisał(a):
kupiłeś szrota i tyle, poza moim e39 z 96 roku znam dość dobrze kilka egzemplarzy i nie spotkałem się z tego typu problemami

to nie jest szrot bo mechanicznie to bardzo ładny samochod -układ napędowy super,silnik skrzynia,most super,jaksc wykonania,małe spalanie -nie ma co zazucic.Ale elektronika jest Chinska :rotfl: jesze nie wiem co z moim ABS ale jesli to sterownik to mocno sie zdenerwuje i bedzie to moje drugie BMW- Pierwsze i ostanie.Myslałem ze 30 lat na rynku tego urzadzenia pozwala skonstruwowac tak sterownik zeby choc te pare lat pochodziło......Jak by to auto było rozwalone lub miało 500 tys km to nie miał bym pretensji ale miałem starego mercedesa ktory ma przedpotopowy ABS i był z 93 roku-przebieg 400 tys i chodził jak nowy -zadnej wymiany czujnika ani nic....A klima jest mechanicznie sprawna tylko ze niewiadomo czemu chłodzi kiedy chce i wentylator nadmuchu sam sobie decyduje kiedy i ile dmuchac niezaleznie od przyciskow i niechodzi tu o tryb auto!!!! poprostu niedmucha nic -nagle max nadmuch przed 10 sek i potem znowu nic i tak w koło...Pieron wie,zaprowadze niech robią -moze cos wydumają. Poprostu jestem rozczarownay bo to nie ta klasa auta zeby w takim wieku takie usterki miały -zreszta znam goscia co kupił 745i rok chyba 2003 lub 2004 -salon w PL nowka.Wiecej stoi w ASO niz jezdzi :kwasny: Nic mechanicznego tylko elektronika...Zreszta ktory dzisiaj ma dobra elektronike....

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2007, 21:57 
Uzależniony od forum :)

ronal co do klimy to chyba poprosu masz gazu mało ;)
a reszta coż....wygląda na to że auto miało bogatą przeszłość i nawet jezeli mechanicznie ją naprwiono dobrze to pozostała jeszcze kwestia którą widzisz teraz :/

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2007, 22:09 
Forumowicz

Ukasz napisał(a):
ronal co do klimy to chyba poprosu masz gazu mało ;)
a reszta coż....wygląda na to że auto miało bogatą przeszłość i nawet jezeli mechanicznie ją naprwiono dobrze to pozostała jeszcze kwestia którą widzisz teraz :/

powtarzam auto niewalone-stan gazu ok bo sprawdzane i jak odbije jej to chłodzi jak szalona-naprawde dobra wydajnosc.Nie jest to sprawa gazu w klimie bo z wyłączoną klimą i właczonym ogrzewaniem tez robi tosamo....Z tym ABS to juz gadałem ze specjalistą i albo czujnik albo sterownik bo mam ten najbardziej awaryjny z koncowką 001 :( pozyjemy zobaczymy Powinno byc lepiej jak na tą klase auta-niewspomne juz o wyswietlaczu licznika ktory psuje sie tak samo jak w OPLU :rotfl: Ale niemozna miec tu pretnesji do BMW tylko bo wiekszosc czesci jest z BOSCHA ktore sa robionew indiach,chinach i bogh wie gdzie jeszcze byle taniej i potem sie to sypie :(

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2007, 22:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
w e39 z steptronikiem był wadliwy sterownik ABS ale tylko w niektórych egzemplarzach

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2007, 05:19 
Zacna persona forum

Garaż: bylo e39V8 e38V12 e65V8 e60
a nie kupiles moze tego auta od ...."powodzian" .....pierwsze slysze aby bylo az tyle usterek na raz w e39......

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2007, 06:06 
Forumowicz

SEBOL28 napisał(a):
a nie kupiles moze tego auta od ...."powodzian" .....pierwsze slysze aby bylo az tyle usterek na raz w e39......

panowie powodzi tez niebyło :D ABS po przekreceniu gasnie i nawet raz udało mi sie ruszyc i szybko zatrzyma ci działal ale po około 10 sek sie wyłacza...To nie sa jakies duze usterki...Obydwa systemy swirują najpewniej przez jakies czujniki czy cos.....Dobra z tym BC nikt nic nie wie????

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2007, 13:21 
Pierwsze kroki

z bc to wina wyswietlacza a konkretnie jakiejs tasmy w srodku u mnie w liczniku tez czasem ginely napisy i nie bylo widac nic. klijent ktory mi to robil powiedzial ze z wyswietlaczem na konsoli czyli tym u ciebie jest podobnie tez sie czasem wysypuja i potrzebna jest wymiana tasmy. ja za licznik zaplacilem 350 zl w koszalinie polecam goscia bo wie co robi i daje gwarancje. a co do diody przy bc to moze masz nie orginalny wyswietlacz tzn od innego auta , bo jak wymienisz licznik to taka dioda zapala sie kolo licznika nie wiem jak to jest z tym na konsoli srodkowej.

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2007, 20:14 
Forumowicz

Moje BMW: E60 3.0d
Kod silnika: M57N
Powiem Ci że miałem kiedyś nissana bluebirda który służył mi bardzo długo aż pięknego dnia roku 97 zalało go podczas powodzi tak z 1,5 metra nad dachem. Auto doprowadziłem do stanu idealnego po tym wydarzeniu ale to co wyprawiała elektryka , elektronika tak rok po odratowaniu auta to poprostu masakra. Światła sie same włączały i wyłączały , szyby raz się opuszczały raz nie abs raz działał raz nie itd.Posprawdzaj dobrze swoją balbine ;)

BMW..E60..3.0...218 KM....500Nm ==>jest

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2007, 21:15 
Forumowicz

dzisiaj na poł dnia i 100km ABS sie naprawił i chodził w 100% ASC tez :hyhy: ale potem znowu pupa.Jestem umowiony w łodzi za tydzien u speca od BMW na dogłebną diagnoze :luka: zobaczymy -gdzies cos niełaczy czy cos.....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1