EniGmatiC napisał(a):
Osoba staje sie oficjalnym ministrem po podpisaniu nominacji przez mianowanego i złozeniu przysiegi na rece prezydenta (niezbedny warunek) co stało sie dzisiaj w przypadku Pani Fotygi. Stad wniosek, że Fotyga była w Portugalii jako osoba prywatna.
Ludzie! Skąd w Was tyle chorobliwej zawziętości? A jak miała jechać do Portugalii? Kto miał jechać? Są sprawy ważniejsze, niż ciągłe podkładanie kłód pod nogi. Nie dla siebie tam jechała, tylko dla Polski.
EniGmatiC napisał(a):
Skad wiesz, że Kaczyński ma rację??
Gdzie napisałem, że Kaczyński ma rację? Po prostu myślę rozsądnie i nie obchodzi mnie kiedy ją zaprzysiężyli. Ważne jest dla mnie to, że Fotyga mogła tam pojechać i działać w słusznej sprawie. Odpowiedz mi na pytanie. Co jest dla Ciebie ważniejsze, dobro Polski czy bicie piany?
Jaki był sens odwoływania 19 ministrów?! Przecież i tak sejm miałbyć rozwiązany. Destrukcja nie jest dobrym pomysłem, na rządzenie w przyszłości Polską. Przez kogo jest teraz to zamieszanie? Przez POwców, tak sam przez nich są ciągłe awantury w sejmie, kto ostanio oglądał posiedzenia sejmu, ten widział, kto był czarną owcą. Nie przyjęli ważnych ustaw, w tym nowelizacji kodeksu karnego, przez nienormalną opozycję. Każdy wie, jakie jest prawo w Polsce, wszyscy mówią, że trzeba je zmienić, ale gdy jest gotowa ustawa, to swój własny interes przekładają nad dobrem ogółu. Ja na takich ludzi nigdy mego głosu nie oddam. To, co robi PO jest zwykłym chamstwem, niech zgłoszą jakieś konkretne ustawy, a nie zajmują się robieniem szamba.
PiS ledwo zaczął rządzić, a media i opozycja już wszystko krytykowały. Ja nie jestem ślepy, dostrzegam błędy PiSu, ale krytykowanie absolutnie wszystkiego co chcą zrobić, jest po prostu chore. Dlaczego tak jest każdy może się domyślić. Rząd Olszewskiego też obalili, gdzie Tusk również macał swe palce.