BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 13:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 40  Następna strona

Na jakÂą partiĂŞ oddasz swĂłj gÂłos?
Ankieta wygasła 4 września 2007, 23:09
Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR) 2%  2%  [ 2 ]
Liga i Samoobrona (LiS) 2%  2%  [ 3 ]
Partia Kobiet (PK) 1%  1%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 40%  40%  [ 53 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 2%  2%  [ 3 ]
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 23%  23%  [ 31 ]
Prawica Rzeczypospolitej (PR) 0%  0%  [ 0 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 11%  11%  [ 15 ]
Inna 2%  2%  [ 3 ]
P******* nie idę 16%  16%  [ 21 ]
Liczba głosów : 132
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 14:40 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
MAJSU_WuWuA napisał(a):
Cytuj:
Majsu, wiekszosc z tego co piszesz Może na Kubie reguluje rząd ceny mieszkań, albo w Chinach, ale nie w wolnym kaju.

Cytuj:
Hehehe gielda przestala reagowac ? :rotfl:

hahaha

M
Cytuj:
ajsu, sorryquote]

Nieudacznikiem ?? A na jakiej podstawie tak twierdzisz śmieciu ?? Znasz mnie ? Wiesz ile zarabiam ? Gdzie mieszkam ? Typowy wyborca PiS.

:wstyd: ot Polska w pełnej krasie :ok: , ludzie czym Wy tak sie emocjonujecie? Spojrzcie w kuluary, jak panowie z PO klepią się po pleckach z panami z PiS..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 17:19 
Forumowicz

stones1 napisał(a):
w kuluary, jak panowie z PO klepią się po pleckach z panami z PiS..

No moze i tak jest, ale wg mnie PiS mial szanse i nie udalo sie. Zmienianie rzadu co 15 minut nie jest dobre bo zadne dzialania nawet i PiSu nie sa czarodziejskie i widoczne natychmiast.

/ktos pytal kto jest po technikum.... Ja jestem. Skonczylem technikum elektroniczne, teraz skonczylem studia i jestem automatykiem. Zarabiam netto 1300zl. Kolesie ktorzy pracuja na stolarni zarabiaja 2000netto wiec zastanawioam sie po co zmarnowalem tyle czasu i kasy na to wyksztalcenie jak w tym chorym kraju nikt tego nie docenia.

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 20:59 
Forumowicz

stones1 napisał(a):
... ludzie czym Wy tak sie emocjonujecie? Spojrzcie w kuluary, jak panowie z PO klepią się po pleckach z panami z PiS..

A co mają robić koledzy "z pracy"?

Ja sobie dałem spokój z polityką jak na wspólnym grilu widziałem razem panów z KPN i SdPR. Czyli dawno temu...

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2007, 19:54 
Forumowicz

P******* nie idę, nic innego nie można zrobić pod czas wyborów w tym kraju...

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 15:35 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Boogie napisał(a):
Placz nad urzedami, to nie do tego adresu.
To sprawa ludzi i ich mentalnosci.
To temat na inna rozmowe.

Nieprawda. Urzędnik to człowiek, który MUSI stosować obowiązujące przepisy. A że przepisy te są debilne, chore, skomplikowane, nieprzejrzyste, nieprecyzyjne, a ponadto jest ich za dużo - toteż w urzędach jest jak jest.
Najłatwiej zwalić wszystko na urzędnika. Bo wtedy wszyscy są czyści - i ci, którzy to debilne prawo ustanowili, i ci, którzy na nich głosowali. Pamiętaj, to nie urzędnik stanowi prawo, on je tylko stosuje.
PS. Ja głosuję na UPR.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 16:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Prezes Trybuału Konstytucyjnego stwierdził, że Fotyga była w Portugalii nielegalnie ponieważ nie została zaprzysiężona.
Kaczyński stwierdził, że Prezes TK się myli i pouczył go żeby uważniej czytał Konstytucję.
Żenada Kaczor jest tak butny i bezczelny, że sie wierzyć nie chce. :szok:
Poucza i dyskutuje z postanowieniami niezawisłych sędziów :przestraszony: :szok: i to w dodatku z Prezesem Trybunału Konstytucyjnego :!: :wstyd:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 17:02 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
EniGmatiC napisał(a):
Poucza i dyskutuje z postanowieniami niezawisłych sędziów i to w dodatku z Prezesem Trybunału Konstytucyjnego

Skoro są w błedzie i chodzi o szukanie dziury w całym to ma im racje przyznać?

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 17:56 
Zacna persona forum

Ja tam sie nie znam, aż tak na Konstytucji, ale jak mam wybierać pomiedzy zdaniem Kaczyńskiego a Prezesa Trybunału Konstytucyjnego w sprawie Konstytucji, to wybór jest bardzo prosty.
W sprawie Konstytucji Prezes Trybunału Konstytucyjnego jest dla mnie autorytetem Kaczyński nie bardzo, przynajmniej znaczaco mniejszym, wręcz nieporównywalnym.

Kaczyński zresztą sam sobie zaprzecza w swoich wypowiedziach odnoszących sie do mianowania.
Fotyga zreszta została mianowana i zaprzysiężona dzisij, więc dyskusja na temat kto ma rację Kaczyński czy Prezes TK nie ma sensu.
Dalsze udowadnianie, że Kaczyński ma racje w tym wzgledzie przez kogokolwiek to bzdura i przejaw zaslepienia.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 18:44 
EniGmatiC napisał(a):
Kaczyński stwierdził, że Prezes TK się myli i pouczył go żeby uważniej czytał Konstytucję.
Żenada Kaczor jest tak butny i bezczelny, że sie wierzyć nie chce. :szok:
Poucza i dyskutuje z postanowieniami niezawisłych sędziów :przestraszony: :szok: i to w dodatku z Prezesem Trybunału Konstytucyjnego :!: :wstyd:

Wierzysz w każde słowo tego Stępnia? Skąd wiesz, że Kaczyński ne ma racji? Opierasz to tylko i wyłącznie na własnym odczuciu?! Ludzie trochę powagi, dla Was każde słowo wypowiedziane przez byle kogo, byle gdzie i byle jak jest prawdziwe, byle było przeciwko Kaczorowi. Lepiej polegać na własnym rozumie, a nie powtarzać jak papuga.

Teraz przykład obłudy Platformy Obywatelskiej. PO zapowiedziało, że nie ma zamiaru likwidować KRUS (Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego), ani nie będzie w nią ingerować... A wcześniej mówili o gruntownej przemianie... PO nie obchodzą dobre rozwiązania, interesuje ich tylko wygrana. Jak Kaczyński i Zyta Gilowska chcą zreformować KRUS, to PO już nie chce. Program PO opiera się na odwrotności pomysłów PiSu. Jak się nie ma programu, to trzeba sobie jakoś radzić :wstyd:
Co do słuszności likwidacji lub gruntownej przemiany KRUS chyba nie muszę nikogo przekonywać... Byle rolnik, nawet pseudo rolnik w KRUS płaci ~250zł na 3 miesiące, a w ZUS minimalna składka wynosi 724zł na 1 miesiąc.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 19:15 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Bagor napisał(a):
Co do słuszności likwidacji lub gruntownej przemiany KRUS chyba nie muszę nikogo przekonywać... Byle rolnik, nawet pseudo rolnik w KRUS płaci ~250zł na 3 miesiące, a w ZUS minimalna składka wynosi 724zł na 1 miesiąc.

Skoro tak bronisz PiS, to zadam pytanie - dlaczego tego nie zrobili, choć byli przy władzy i mogli to zrobić?
PiSowi też zależy na tym, żeby wygrać wybory. Tylko i wyłącznie na tym.

Co do kwestii TK - no wiesz, skoro dla Ciebie taka osoba, jak prezes TK nie jest w kwestiach prawnych autorytetem, to kto nim jest? Założę się Bagor, że nawet nie wiesz, o którym artykule Konstytucji mowa. Poza tym, co to za pogróżki w stronę prezesa TK?

Bagor, a co do Twojego podpisu - jak mogli oszukać, skoro to nie oni byli u władzy? :) (nie liczę grubasa na końcu :D)

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 19:24 
Zacna persona forum

Bagor napisał(a):
Skąd wiesz, że Kaczyński ne ma racji?

Osoba staje sie oficjalnym ministrem po podpisaniu nominacji przez mianowanego i złozeniu przysiegi na rece prezydenta (niezbedny warunek) co stało sie dzisiaj w przypadku Pani Fotygi. Stad wniosek, że Fotyga była w Portugalii jako osoba prywatna.
Kaczyński twierdzi, ze wystarczy to, iz ją powołał (była w tym momencie w Portugalii), co IMO jest bzdurą.
Tak na logike. Daję wiare w tym przypadku osobie, która zna sie na kostytucji w moim mniemaniu troszke bardziej niz Kaczyński tj. Prezes Trybunału Konstytucyjnego.
Trybunał Konstytucyjny w przypadku Konstytucji jest instytucja organem, który ma ostteczne zdanie odnosnie Konstytucji i tego o czym ona prawi. To mi wystarczy.
Art. 151 Konstytucji

Bagor
Skad wiesz, że Kaczyński ma rację??

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 19:36 
Uzależniony od forum :)

i to nie jest zabawianie się z konstytucja i obywatelami RP???

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=1470c

:wstyd: :wstyd: :wstyd:

pewnie wiekszosc ministrow byla "powolana" jak Fatyga tfu Fotyga...

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 19:53 
Zacna persona forum

Kornelio napisał(a):
i to nie jest zabawianie się z konstytucja i obywatelami RP???

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=1470c

:wstyd: :wstyd: :wstyd:

pewnie wiekszosc ministrow byla "powolana" jak Fatyga tfu Fotyga...

To jest wszystko na ten temat, no chyba, że zwolennicy PiSu chca dodać jeszcze jakies ważne argumenty.
Takiej szopki nie pamietam jak za czasów IV RP. Pis działa tak, że jak nie może czegoś zrobić zgodnie z prawem to dostosowuje i zmienia prawo do swoich potrzeb.
Manipulowanie prawem dla odnoszenia swoich korzysci - to chyba gorzej niz mafia, jak mozna zaufać takim ludziom???

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 20:14 
cóż, to akurat było bardzo łatwe do przewidzenia :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 20:17 
maaaad napisał(a):
Skoro tak bronisz PiS, to zadam pytanie - dlaczego tego nie zrobili, choć byli przy władzy i mogli to zrobić?

Odpowiedź jest prosta, ale jeśli na nią nie wpadłeś, to Ci podpowiem. W jaki sposób mieli to zrobić skoro PiS ma tylko 152 posłów w sejmie?

maaaad napisał(a):
Co do kwestii TK - no wiesz, skoro dla Ciebie taka osoba, jak prezes TK nie jest w kwestiach prawnych autorytetem, to kto nim jest? Założę się Bagor, że nawet nie wiesz, o którym artykule Konstytucji mowa. Poza tym, co to za pogróżki w stronę prezesa TK?

Kaczyński jest profesorem prawa, więc jest dla mnie takim samym autorytetem jak Stępień.
A co to TK jest czymś nienaruszalnym? Połowa sędziów tam urzędujących, to dawne komunistyczne pachołki.

maaaad napisał(a):
Bagor, a co do Twojego podpisu - jak mogli oszukać, skoro to nie oni byli u władzy? :) (nie liczę grubasa na końcu :D)

Nie byli? A kto rządził w Warszawie i narobił przekrętów? Politycy PO i SLD. Sławny układ warszawski. W moim podpisie brakuje jeszcze paru gęb, ale wszystko w swoim czasie :rotfl:

maaaad napisał(a):
PS. Ja głosuję na UPR.

Hehe, nie jesteś na bieżąco. Teraz głosując na UPR, głosujesz na Giertycha :wstyd:

Ostatnio edytowano 10 września 2007, 22:39 przez Bagor, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 20:28 
EniGmatiC napisał(a):
Osoba staje sie oficjalnym ministrem po podpisaniu nominacji przez mianowanego i złozeniu przysiegi na rece prezydenta (niezbedny warunek) co stało sie dzisiaj w przypadku Pani Fotygi. Stad wniosek, że Fotyga była w Portugalii jako osoba prywatna.

Ludzie! Skąd w Was tyle chorobliwej zawziętości? A jak miała jechać do Portugalii? Kto miał jechać? Są sprawy ważniejsze, niż ciągłe podkładanie kłód pod nogi. Nie dla siebie tam jechała, tylko dla Polski.

EniGmatiC napisał(a):
Skad wiesz, że Kaczyński ma rację??

Gdzie napisałem, że Kaczyński ma rację? Po prostu myślę rozsądnie i nie obchodzi mnie kiedy ją zaprzysiężyli. Ważne jest dla mnie to, że Fotyga mogła tam pojechać i działać w słusznej sprawie. Odpowiedz mi na pytanie. Co jest dla Ciebie ważniejsze, dobro Polski czy bicie piany?

Jaki był sens odwoływania 19 ministrów?! Przecież i tak sejm miałbyć rozwiązany. Destrukcja nie jest dobrym pomysłem, na rządzenie w przyszłości Polską. Przez kogo jest teraz to zamieszanie? Przez POwców, tak sam przez nich są ciągłe awantury w sejmie, kto ostanio oglądał posiedzenia sejmu, ten widział, kto był czarną owcą. Nie przyjęli ważnych ustaw, w tym nowelizacji kodeksu karnego, przez nienormalną opozycję. Każdy wie, jakie jest prawo w Polsce, wszyscy mówią, że trzeba je zmienić, ale gdy jest gotowa ustawa, to swój własny interes przekładają nad dobrem ogółu. Ja na takich ludzi nigdy mego głosu nie oddam. To, co robi PO jest zwykłym chamstwem, niech zgłoszą jakieś konkretne ustawy, a nie zajmują się robieniem szamba.

PiS ledwo zaczął rządzić, a media i opozycja już wszystko krytykowały. Ja nie jestem ślepy, dostrzegam błędy PiSu, ale krytykowanie absolutnie wszystkiego co chcą zrobić, jest po prostu chore. Dlaczego tak jest każdy może się domyślić. Rząd Olszewskiego też obalili, gdzie Tusk również macał swe palce.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 20:31 
Zacna persona forum

Bagor napisał(a):
Kaczyński jest profesorem prawa

Profesorem zwyczajnym??? Nie
profesorem uczelnianym ??
Chyba nie jest, na jakiej uczelni wykłada i został mianowany przez rektora na profesora uczelni??
Może inaczej, bo chyba nie wiem, więc mnie oswieć. Ma chociaż dr hab.???
Dr. ?? Jaka prace napisał i z czego się doktoryzował, bo to chyba tajemnica???

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 20:34 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B25
EniGmatiC napisał(a):
Bagor napisał(a):
Kaczyński jest profesorem prawa

Profesorem zwyczajnym??? Nie
profesorem uczelnianym ??
Chyba nie jest, na jakiej uczelni wykłada i został mianowany przez rektora na profesora uczelni??
Może inaczej, bo chyba nie wiem, więc mnie oswieć. Ma chociaż dr hab.???
Dr. ?? Jaka prace napisał i z czego się doktoryzował, bo to chyba tajemnica???

jest profesorem i doktorem od tego : jak ukraść KSIĘŻYC :rotfl:

------------------------

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 20:35 
Zacna persona forum

Bagor napisał(a):
Kto miał jechać?

Premier - był on wtedy oficjalnym ministrem - nie Fotyga.

Cel uswieca srodki - ponad PRAWO - NIGDY SIĘ NA TO NIE ZGODZĘ !!!!!!!
W ten sposób wracamy do PRLu :wstyd: :wstyd:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 20:43 
Forumowicz

Glosuje na PO
Najwazniejszym argumentem dla mnie jest to ze PIS juz rzadzil i mnie osobiscie efekty tego rzadzenia nie satysfakcjonuja jezeli mozna mowic o jakichkolwiek efektach .....
KIerunek totalitarno-katolicki jaki obrala 4 RP w polaczeniu z panstwem socjalnym jest co najmniej duzym krokiem wstecz a jesli ktos pisze ze glosuje na pis bo jest konserwatywnym liberalem i zalezy mu na rozwoju gospodarki :rotfl: to raczej nie ma pojecia o czym mowi.
Panowie nie sprawdziliscie sie !!! moze nastepni sie sprawdza jesli nie bedziemy jako spoleczenstwo szukac dalej..... J
ps
Podobalo mi sie jak rozegrali sprawe z Rosja to tyle.
ps JEst na tym forum wielu przedsiebiorcow-Panowie co w waszych firmach zmienilo sie na lepsze przy rzadach pIS ???

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 40  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1