BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 08:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co byś zrobił, gdyby pieniądze nie miały znaczenia?
PostNapisane: 22 marca 2013, 10:12 
Forumowy terrorysta

Jesli ktos nie odroznia pasjonata czyli kolegi, ktory ma oryginalne bmw serii M i to nie tylko jeden model od malolaty kupujacej podrobki dla pozerstwa tzn, ze ten ktos nie ma w sobie inteligencji czy to wrodzonej czy to nabytej i oznacza to, ze ten ktoś jest ..., co mnie nie dziwi, skoro on wielokrotnie zaprzecza sam sobie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 marca 2013, 10:54 
Uzależniony od forum :)

A kto nie rozróżnia? Bo jak na razie to Ty wrzucasz wszystko do jednego wora :ok:

PostNapisane: 22 marca 2013, 19:18 
Częsty bywalec

Jak w sejmie... :hyhy:

PostNapisane: 23 marca 2013, 11:55 
Forumowy terrorysta

pawelek napisał(a):
Jak w sejmie... :hyhy:

pawelek, trafne porownanie, bo czy to u nas na forum (nie mam na mysli ani Ciebie, ani siebie) czy też na forum sejmowym, wystepują osoby żyjące w swoim niezrównoważonym, oderwanym od rzeczywistości świecie.

PostNapisane: 23 marca 2013, 13:08 

Antoni Macierewicz też myśli że to inni żyją w oderwanym od rzeczywistości świeci, a z tego co widzę macie wiele wspólnego. :ok:

PostNapisane: 23 marca 2013, 13:11 
Forumowy terrorysta

Wyraziłem ogólną uwagę, ktora tylko ty wziałeś do siebie... dziękuje za uwagę.

PostNapisane: 23 marca 2013, 15:37 

Cieszę się że nie zaprzeczyłeś temu co napisałem, również dziękuję. A skoro nie masz nic przeciwko porównania Ciebie do Macierewicza to nie mam nic do dodania. Ale pewnie to nie będzie koniec tematu za 3 lata znajdziesz kogoś w Australii kto Cię poprze.

PostNapisane: 23 marca 2013, 16:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
widze temat trochę szedł z toru :rotfl:
jak to wspomniał Dżordż :Ja bym tam wszystko ładował w 320d ++.na 1 stronie gdyby kasa nie była głównym priorytetem a było by jej na wszystko ulokował bym ją we wisnie i dożywotnio się cieszył z każdego spalonego litra paliwa , z każdego przejechanego kilometra, z każdego wyprzedzonego cwaniaka, z każdego dnia spędzonego za kółkiem mojej bawary :cwaniak:

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

PostNapisane: 29 marca 2013, 14:08 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Boogie napisał(a):
Przy zachowaniu prawa Moora, które działa non stop, za niecałe 20 lat powstanie sztuczna inteligencja. Juz dzisiaj ludzie pytają, co wtedy sie stanie.

To prawo już jest na wylocie ;)

W kwestii tempa rozwoju, polecam ciekawy wykład: http://www.ted.com/talks/danny_hillis_b ... _1994.html

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 30 marca 2013, 22:53 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Jeśli koledzy wyżej przestali mierzyć sobie e-penisy, to ja ośmielę się zabrać nieco miejsca na serwerze na dyskusję.

jnx napisał(a):
Jak to u Was z tym jest? :P Zapraszam to komentowania ;)

U mnie z tym jest tak, że od dwóch miesięcy pracuję na czymś, co nie ma nawet polskojęzycznej nazwy, w branży, która również nie ma polskojęzycznej nazwy. Tutaj moje zwierzenia na ten temat, jeśli ktoś lubi czytać.
Do rzeczy - filmik jest fajny i młodzieżowy, ale współczuję młodzieży, która weźmie go bezkrytycznie na serio, a ma jakieś wyższe finansowe aspiracje. Są ludzie, którzy takowe mają dość niewielkie i wyglądają na szczęśliwych - zarobić na szuflowaniu nawozu spod słonia w zoo tyle, żeby starczyło na skromne lokum, żarcie i używany rower, a reszta jest chaosem. Znam faceta, dla którego byłaby to wymarzona praca, szuflowanie w zoo znaczy. Ale ma dwójkę dzieci, którym chce zapewnić lepsze dzieciństwo niż miał on sam, więc dopóki zdrowie pozwala, zasuwa ze mną na tym, co powyżej w linku. Jeśli uzna, że zarobił ile mu potrzeba, zamierza to rzucić i być może wtedy zajmie się szuflowaniem.
Wniosek jest do bólu prosty - jak chce się mieć coś ponad używany rower, to trzeba [cenzura]ć.

Boogie napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Dobrze chyba Bobby napisał: Trzeba wybrać drogę gdzie się zarabia po to by wydawać na to co się lubi.

musicie tylko wziąć pod uwage, że po 10-15 latach pracy w takim systemie, człowieka dopada cholernie mocne wypalenie-znużenie zawodowe. I nie jest to nic surrealistycznego. Osoba taka staje sie mało wartościowym pracownikiem, fachowcem, to raz. A dwa że w takim momencie jest cholerny probolem dla takiej osoby, żeby przestawić sie na inny tor, zacząć pracować w innym zawodzie-charakterze-branży, zwłaszcza w Polsce gdzie ludzie tak naprawde pracują do 50 roku życia.

Nie wiem jakie branże masz na myśli, ale jeśli chodzi o techniczne, to człowiek z 10-15 letnim stażem staje się cenionym fachowcem dzięki swojemu doświadczeniu właśnie. Fachowcom płaci się dobrze, bo inaczej uciekają do konkurencji i można zamykać interes. Być może ten i ów się wypala, stwierdza że to bez sensu i od dzisiaj trudni się tylko hobbystyczną uprawą pietruszki, ale to raczej kwestia indywidualna niż zasada obowiązująca generalnie.

Bauer napisał(a):
Problem w tym, że większość Polaków żyje na skraju ubóstwa z pensją 2000 zł na rękę. Z czego tu odkładać? A kasa jest taka bo popyt na pracę duży, a podaż mała...
I jak tu nie myśleć o pieniądzach, jak nawet na wakacje 3-dniowe nie ma z czego opłacić :)

Jak ja dostawałem 2000 na rękę, to zamiast się spinać na kupno 328i kupiłem 318i i zainwestowałem w kurs, którego spory koszt zwrócił się z pierwszą wypłatą w nowej firmie. Kosztowało to oprócz forsy także niemało nerwów i wysiłku, ale nie wiem czy więcej niż szarpanie się z Panią Rzeczywistością przy dotychczasowej pensji, która kiedy pojawiała się na koncie, wywoływała uczucie oberwania brudnym prąciem w pysk.

pawelek napisał(a):
Boogie, to że byłeś i widziałeś nie znaczy że tak rzeczywiście jest w całej rozciągłości , masz rację rzecz jasna bo tak jest to prawda ale odwracasz teraz kota ogonem - bo to już emeryci. A nie ludzie w wieku produkcyjnym. I tu się w całej rozciągłości zgadzam. Nie neguj mojej wiedzy i mojego czytania ze zrozumieniem, zacznij pisać konkretnie. Sporo emerytów z zachodu tak robi, nie tylko z UK. Ale nie mają winnic w portugalii, tylko zaledwie domki, i napewno nie mają wypasionych fur do tego ani innych luksusów. Napewno nie klasa średnia.

Mógłbym podać z imienia i nazwiska przynajmniej pięciu ludzi w wieku produkcyjnym z klasy średniej, mających domki w Hiszpanii lub Portugalii i nie postrzeganych jako nad wyraz majętne osoby. Nie jest to wiele, ale daje pewne wyobrażenie o poziomie życia w krajach cywilizowanych, do których Bolanda ma jeszcze kawał drogi.

Boogie napisał(a):
Przykład od nas z podwórka - wymyślenie auta elektrycznego (takiego które działą i da sie nim jezdzic non stop) rozwali ponad polowe rynku czesci. Zniknie prawie wszytsko, o czym piszemy na forum. Za ile ? Mysle za jakies 15 lat.
Wymyslenie auta ktore zastepuje kierowce w prowadzeniu, tuż tuż, wystarczy dostosować infrastrukture dróg, położy szkolenie jazd, dydaktyke etc,
Auta elektryczne beda produkowane bardzo prosto, nie bedzie potrzeby udziału wielu ludzi w produckji, ktorzy dzisiaj tam pracują.
Jakby ktoś chciał, to na sieci można pogrzebać w tych tematach, sporo sie dzieje nawet, i ogolnie mozna sie niezle zszokować.

Auta elektryczne wymyślono jeszcze w XIX wieku, od tamtego czasu najmniejszy postęp zrobiły źródła zasilania - nadal zasięg elektrowózków na jednym ładowaniu jest śmieszny w porównaniu z napędem spalinowym. Mniejsza już o teorie radzieckiego uczonego Spiskowa, w myśl których patenty na cudowne baterie, zimną fuzję, reakcję termojądrową w słoiku i tak dalej jacyś paskudni chciwcy kitrają w sejfach, faktem jest, że dopóki koncerny naftowe inwestują miliardy dolarów w rozwój infrastruktury do poszukiwań coraz to nowych źródeł ropy, na produktach uzyskiwanych z tejże pojeździmy jeszcze trochę.
Napęd elektryczny ma właściwie same zalety i żadnych wad, o ile zapomnimy na chwilę o problemie z mobilnym zasilaniem. Jeśli kiedyś stanie się powszechny, wszyscy będą mieli kupę radochy czytając archiwalne dyskusje o wyższości benzyny nad dieslem lub odwrotnie.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 31 marca 2013, 13:52 
Częsty bywalec

jonas, napisał(a):
Mógłbym podać z imienia i nazwiska przynajmniej pięciu ludzi w wieku produkcyjnym z klasy średniej, mających domki w Hiszpanii lub Portugalii i nie postrzeganych jako nad wyraz majętne osoby. Nie jest to wiele, ale daje pewne wyobrażenie o poziomie życia w krajach cywilizowanych, do których Bolanda ma jeszcze kawał drogi.

Oj, ja też mógłbym, o tym właśnie pisałem - o domkach a nie winnicach, super furach i jachtach jak tam ktoś wyżej. Więc naucz się czytać ze zrozumieniem ;)

PostNapisane: 31 marca 2013, 23:18 
Forumowicz

Ale ja przez domek rozumiem właśnie taki z winnicą, sadem cytrusowym lub basenem, ze zdjęć i opowieści sądząc. Super fury czy to, co może w Bolandzie za takowe uchodzić, też się zdarzają. Jachty nie wiem, nie pytałem. Ale winnica to taki tam kawałek górki z winoroślą, nie przetwórnia zatrudniająca dziesięć osób, żeby uściślić :>

Obrazek

PostNapisane: 31 marca 2013, 23:54 
KF

Moje BMW: E60 w Mpaku
Kod silnika: VIN Diesel
Garaż: Admina
ja nie wiem co jaracie , ale połowę bierzcie :P :rotfl:

PostNapisane: 1 kwietnia 2013, 21:11 
jonas napisał(a):
do których Bolanda

jonas napisał(a):
co może w Bolandzie

Chrra!

PostNapisane: 1 kwietnia 2013, 22:53 
Forumowicz

Bolanda.

Obrazek

PostNapisane: 1 kwietnia 2013, 23:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
jonas napisał(a):
Bolanda.

Sorki za mały OT ale widzę tu po raz kolejny przykład, że araby mylą literki (głoski) p oraz b. Tutaj kolejny przykład boland zamiast poland. jonas skoro używasz tego słowa to może wiesz dlaczego tak jest?

PostNapisane: 2 kwietnia 2013, 00:08 
Forumowicz

Nie znam żadnego Araba na tyle dobrze, by zechciał mi to wyjaśnić, nie mówiąc już o znajomości arabskiego. Z kolei Azjaci mylą "l" i "r", więc dla nich "dorar", "dolar" i "dolal" brzmią tak samo, stąd zresztą termin "engrish".

Obrazek

PostNapisane: 2 kwietnia 2013, 01:28 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Tomek napisał(a):
Boogie napisał(a):
Przy zachowaniu prawa Moora, które działa non stop, za niecałe 20 lat powstanie sztuczna inteligencja. Juz dzisiaj ludzie pytają, co wtedy sie stanie.

To prawo już jest na wylocie ;)

W kwestii tempa rozwoju, polecam ciekawy wykład: http://www.ted.com/talks/danny_hillis_b ... _1994.html

myslalem ze cos wspólnego z Moorem ma ten wykład, a on jest o czymś innym zupełnie....

jonas napisał(a):
Z kolei Azjaci mylą "l" i "r"

nie tyle mylą, ale Japonczycy nie mają zwyczajnie głoski L u siebie :) wiec mówią Porando

jonas napisał(a):
Nie wiem jakie branże masz na myśli, ale jeśli chodzi o techniczne, to człowiek z 10-15 letnim stażem staje się cenionym fachowcem dzięki swojemu doświadczeniu właśnie.

tak jest w zdrowym świecie, ale nie w PL,
mamy zwichrowaną gospodarkę w praktycznie każdym wymiarze...

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 2 kwietnia 2013, 07:22 
jonas napisał(a):
Bolanda.

Łaha

PostNapisane: 2 kwietnia 2013, 07:41 

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
Kiedy kasa nie miała by większego znaczenia i każdy mógłby robić to co kocha ?

Gdyby ustanowiono jedną stawkę za roboczogodzinę i to ile zarobisz zależało by tylko od tego jak długo pracujesz.

I tak np. wtedy lekarz byłby lekarzem z powołania i robił by to bo lubi a nie bo zarabia kokosy tak samo prawnicy architekci itd. a jak ktoś uwarzą, że jego spełnieniem i szczytem ambicji jest tankowanie 98 na stacji paliwa lub zamiatanie magazynu to by machał miotłą i był szczęśliwy.
Ciekawe ilu polityków by się wtedy ostało? Ciekawe jak dużo ludzi zmieniło by swoją pracę na inną...

Ot takie "Science fiction"

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1