BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 06:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bankomatowi złodzieje, nowy sposób pewnie już niedługo
PostNapisane: 25 kwietnia 2013, 08:09 
Uzależniony od forum :)

Aet 330Ci napisał(a):
O jakiej szarej strefie mówicie, o kwiatkach za 5zł na bazarze bez paragonu? Może babcia powinna zainstalować czytnik kart obowiązkowo bo zmniejsza to szarą strefę? Takich przykładów jest mnóstwo ale nie nazwałbym tego szarą strefą bo to się kojarzy od razu z przestępczością zorganizowaną i od razu nasuwa złe skojarzenia.

Jakie 5zł? Jaka Babcia? Wiązanka to koszt 30-50zł minimum, pomijam wieńce i znicze bo to w pobliżu cmentarza a sprzedawcy są tam 365dni w roku od wielu wielu lat. A nie babina z Konwaliami z ogrodu.

Rozróżniam sprzedawanie starej kanapy na Allegro czy dawanie napiwku Pizzaboy-owi od handlu opartego na nie płaceniu podatków. Mówi się coś o zdrowej konkurencji. Z drugiej strony żaden z nas nie chce płacić za te kwiaty 60zł zamiast 40, prawda?

Aet 330Ci napisał(a):
Paranoją jest nadmierne opodatkowanie wszystkiego co można bardzo łatwo kontrolować mając dostęp do płatności elektronicznych, ostatnim takim szczytem, przecież wszyscy o tym wiedzą, było opodatkowanie darowizn, i słynny przykład piekarzy którzy nadwyżki oddawali biednym i nie płacili podatku - to też jest szara strefa?

To jest głupota że pieczywo trzeba zniszczyć a nie można oddać.

Aet 330Ci napisał(a):
Więc po pierwsze nie mylmy gangsterki, nie ważne czy tej w rządzie, czy na osiedlu, z szarą strefą dorabiającą do 600pln emki,

Dlatego jestem za dawaniem napiwków :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 kwietnia 2013, 08:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Karta nie jest zła choć ja tez wole gotówke nie lubie tylko sytuacji jak ktos stoi w super markecie po 2 bułki i piwo i jeszcze te 11zł za to płaci kartą szlag mnie trafia albo na stacji 3 hot-dogi i karta a Ty za nim kwitniesz i marnujesz życie bo jełop nie ma 5zł przy dupie

No i jak byś chciał dac w łape kontroli na drodze kartą ???? :hyhy: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 25 kwietnia 2013, 08:34 

Zdzira 850I napisał(a):
o i jak byś chciał dac w łape kontroli na drodze kartą ????

Wreszcie jakiś rozsądny argument :ok:

PostNapisane: 25 kwietnia 2013, 09:32 
Przyjaciel forum

no najbardziej rozsądny :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

a szczerze ja po prostu lubie te piekne szeleszczące banknociki a nie jakis plastik fantastik po drugie jak pisałem drażni mnie plebs który płaci tym wszedzie za zakupy za 10zł bo jak ktos ma do zapłaty kilkaset złotych to jest to dla mnie normalne

PostNapisane: 25 kwietnia 2013, 09:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Jasne czasem się zdarzy że karty nie czyta i wtedy to trwa dłużej. Ale zdecydowanie częściej trzeba czekać bo jakaś babka dłubie w portfelu w poszukiwaniu miedziaków albo kasjerka w kasie i nie umie wynaleźć reszty.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 25 kwietnia 2013, 10:02 

Jak się rozpowszechni Paypas to można płacić i po 5zł bo jest "pik" i zapłacone. Bez czekania, bez pinów i offline...

PostNapisane: 28 kwietnia 2013, 19:54 
Forumowicz

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: 328i+
Zdzira 850I napisał(a):
no najbardziej rozsądny :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

a szczerze ja po prostu lubie te piekne szeleszczące banknociki a nie jakis plastik fantastik po drugie jak pisałem drażni mnie plebs który płaci tym wszedzie za zakupy za 10zł bo jak ktos ma do zapłaty kilkaset złotych to jest to dla mnie normalne

Może bądźmy bardziej wyrozumiali, bo ja jako plebs czasami wpadam po kilku godzinach skakaniu po skate parku na rowerze i nie mam po prostu drobnicy. Co to za głupie szufladkowanie ludzi jak płacą, już widziałem jak ludzie mało nie zlinczowali kobiety przy kasie która chciała zapłacić kartą a ta się zablokowała. No dosłownie już jej chciałem pomóc bo by ją emerytki rozszarpały. Miejmy trochę wyrozumiałości

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=115013 - 318tds

PostNapisane: 28 kwietnia 2013, 20:20 
Przyjaciel forum

miejmy troche wyrozumiałości ok ale miejmy też trochę szacunku dla innych bo dla mnie jak idziesz do marketu po 1 piwo i 2 bułki to jesteś idiota do tego jak płacisz za to karta to podwójnym i marnotrawisz mój cenny życiowy czas jak stoję za toba z całym wózkiem zakupów bo od tego jest market a nie osiedlowy spożywczak

PostNapisane: 28 kwietnia 2013, 20:35 
Specjalista

Moje BMW: E46 330CI, F31 320d
Kod silnika: M54B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=83226
Trochę się zrobił off-top ale ja opiszę swoją sytuację.
W pewną niedzielę odwoziłem żonę na 6 rano do pracy.
Wracając pomyślałem, że zatankuję.
Gotówki miałem tylko 50 zł. Zalałem za 150 zł. Próbowałem zapłacić kartą.
I zonk. 2 razy transakcja została odrzucona.
Myślę co jest. Znając życie mbank ma jakąś przerwę techniczną.
W telefonie wchodzę na stronę banku i okazuje się, że do 10 godz jest przerwa.
Tłumaczę gościowi, że jest przerwa techniczna a ten do mnie podwyższonym tonem, że chce kasę.
Chciałem zostawić cb radio z anteną na czas, gdy przywiozę gotówkę z domu (wartość z 250-300 zł).
A gościu nadal, że chce tylko kasę. Chciał mi nawet kluczyki zabrać. Ja do niego chyba żartujesz.
Mało nie doszło do niezłej awantury. Mówię trudno. Poczekam, prześpię się do 10 w aucie i zapłacę.
Na szczęście żona pożyczyła od koleżanki z pracy pieniądze i nie musiałem kimać na stacji.

Nieźle się wstydu najadłem. Od tamtej pory zawsze mam przy sobie parę stówek i już nigdy więcej nie zajechałem na tą stację.
Mogłem jeszcze zadzwonić do brata lub szwagra ale w niedzielę o 6 rano to trochę nie wypada.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1