BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2007, 22:41 
Pierwsze kroki

mcgiver napisał(a):
kilka miesięcy temu w usa zginęło kilku widzów a kilkunastu zostało rannych gdy koleś przy popisowym paleniu gumy swoim bolidem stracił panowanie nad kierownicą.

USA to nie Polska ;) i palenie gumy nie zalicza sie do 1/4mili ;)

mcgiver napisał(a):
Co do ścigania się po mieście to ja też nieraz sobie pozwalam nawet na 150 na pewnych odcinkach w bielsku ,ale sytuacja zawsze jest czysta , skrzyżowania przez chwilę są puste , ja stoję pod światłami jako pierwszy a za mną sznurek samochodów, zero przechodniów i co ciekawe zdarzają sie takie sytuacje tuz przed godzinami szczytu, co czasami bardzo dziwi bo po kilku minutach są straszne korki.
Jednak co do rywalizacji dwóch samochodów z takimi prędkościami na mieście to już raczej głupota bo wiadomo że wtedy jest większa adrenalina i o wypadek nietrudno bo każdy chce być lepszy za wszelką cenę.

wiekszej glupoty chyba nie czytalem... (bez urazy,chodzi o sam tekst)

jazda 150 przez miasto jest bezpieczniejsza,niz zorganizowane wyscigi 1/4mili np poza miastem????dobrze zrozumialem???

a czy jak tak sobie smigasz to skad wiesz ze sytuacja jest czyta???przejezdzasz najpierw kilka razy przez dany odcinek zeby sprawdzic czy cos nie stoi,nie wychodzi na jezdnie???

a widzisz na takich ustawkach,miejscowka jest gdzies na odludziu,sprawdzona przed wyscigami,obstawiona w czasie nich i zabezpieczona zeby nic ,nikt nie nieproszonego pojawilo sie na odcinku 402m ;)
a jadac przez miasto 150 przez kikanascie -kilkadziesiat sekund ile metrow przejezdzasz???
ile moze sie zdazyc???ktos ci wtedy zabezpiecza droge???

wiec nie wydaje mi sie do konca prawda to co zostalo napisane

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2007, 23:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
1kowal1 chyba nie zrozumiałeś tego co napisał mcgiver ;)
Jemu chodziło o ściganie się 2 aut normalnie po mieście z takimi prędkościami między autami czy ogólnie po mieście.To jest niebezpieczne bo kierowcami rządzi adrenalina a nie zdrowy rozsądek. :)
To tak w wolnym tłumaczeniu. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 05:35 
Zacna persona forum

1kowal1 napisał(a):
USA to nie Polska i palenie gumy nie zalicza sie do 1/4mili

1kowal1, ty w ogóle nie rozumiesz o czym ja piszę ; ten wypadek zdarzył się właśnie na wyścigach na 1/4mili.
A co do mojego przejazdu przez miasto , to nie, nie jeżdżę kilka razy tam i z powrotem , bo wszystko widać jak na dłoni , bo to jest dośc długa prosta.

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Ostatnio edytowano 21 września 2007, 07:07 przez mcgiver, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 07:16 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Nie wiem co mam Wam powiedzieć.
Jestem na nie ogólnie jeżeli chodzi o jakieś szaleństwa na drogach czy przez miasto.
Nie jestem za sztywno przepisową jazdą, bo nie da się tak jeździć w polskich realiach, infrastruktura drogowa jest zrobiona 'z dupy'. W moim przekonaniu przepisy w PL niekiedy trzeba nieco naginać żeby się sprawnie poruszać, jednak nie należy ich łamać (wymuszanie pierwszeństwa, latanie po mieście 200, natomiast przekroczenie 20 czy 30 często różnicy nie zrobi).

Myślę że co do samego pojęcia legalności wyścigów to legalne są o ile nie naruszają one przepisów podanych przez Anię, które praktycznie wykluczają możliwość wyścigu :)
Nie mniej jednak ruszenie ze świateł 2 aut, na 2 pasach, do np 80 gdy jest ograniczenie do 80 nie można uznać za nielegalne ponieważ mieści się w ramach przepisów.

Na ćwiartce przekracza się prędkości przepisowe dość mocno, więc lepiej zrobić poniższe i mieć spokój:

Do wyścigów można się zrzucić i wynająć tor, lotnisko etc, możliwości jest wiele.

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 12:44 
Forumowicz

Moje BMW: 323ti
Kod silnika: M52B25
No to ja podejme jako inicjator tematu, wątek Gumball 3000, Prosze sie wypowiedziec na ten temat :]

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 12:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
Gumball - wielu :cwaniak: którzy lubią sie lansować oraz ostro pojeździć, jak dla mnie również bardzo niebezpieczne o czym można było sie przekonać mi.in. podczas ostatniego Guball'a :mur:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 12:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
rorafalki napisał(a):
Gumball - wielu którzy lubią sie lansować oraz ostro pojeździć, jak dla mnie również bardzo niebezpieczne

Nom Gumball to jest przesada na maxa :> ostatniego nie widzilem ale widzilem 2003 i 2005 bodajze w obu startowal koles w srebrnym 911 gt2 co on wyprawial to jest glowa mala

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 20:25 
Forumowicz

za duzo canonballa sie chlopaki naogladali, jezdza kolesie co maja flote, jest juz polska edycja, nie chcialbym zeby przez moje miasto przejezdzali z 200km/h na blacie

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 22:21 
Pierwsze kroki

Ja myslalem ze to powazne forum dla powaznych ludzi a tu takie jaja :(
150km/h po miescie :zly: Chyba na promocje do adidasa :rotfl:
Skad sie biora opine i stereotypy na temat wlascicieli BMW?Sami dajemy zle wzorce a pozniej jestesmy zdziwieni ze maja nas za debili w dresach.
Temat powinien zostac zamkniety i to juz dawno.
Ludzie przeciez malolat ktory naczyta sie takich pierdol zacznie je powielac katujac kombi tatusia.
9 godz cala Europe :rotfl:
Ustawki kto daje takim ludziom prawo jazdy? 300koni i jeden osiol ktory chce nad nimi zapanowac majac 100 godz doswiadczenia za kierownica z tego 80 pare przy PlayStation.
Jeden taki kozak nie wyrobil sie w 100m zakrecie ulicy krora ma chyba z 10m szerokosci i skasowal mi blotnik i dwie pary drzwi.
Zabierac prawka i nie oddawac do czesu az dorosna i dowiedza sie do czego sluzy samochod na drodze publicznej.
Przepraszam wszystkich wrazliwych za chaotyczna wypowiedz ale nie moglem sie powstrzymac.
BMW - nie dla idiotow :hyhy:

Moja bunia http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=223

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 22:34 
Zacna persona forum

faraon72 napisał(a):
Ja myslalem ze to powazne forum dla powaznych ludzi a tu takie jaja :(
150km/h po miescie :zly: Chyba na promocje do adidasa :rotfl:
Skad sie biora opine i stereotypy na temat wlascicieli BMW?Sami dajemy zle wzorce a pozniej jestesmy zdziwieni ze maja nas za debili w dresach.
Ludzie przeciez malolat ktory naczyta sie takich pierdol zacznie je powielac katujac kombi tatusia.
Ustawki kto daje takim ludziom prawo jazdy? 300koni i jeden osiol ktory chce nad nimi zapanowac majac 100 godz doswiadczenia za kierownica z tego 80 pare przy PlayStation.
Jeden taki kozak nie wyrobil sie w 100m zakrecie ulicy krora ma chyba z 10m szerokosci i skasowal mi blotnik i dwie pary drzwi.
Zabierac prawka i nie oddawac do czesu az dorosna i dowiedza sie do czego sluzy samochod na drodze publicznej.
Przepraszam wszystkich wrazliwych za chaotyczna wypowiedz ale nie moglem sie powstrzymac.
BMW - nie dla idiotow :hyhy:

Tak tak zamknąć temat... wszytsko pozamykać... jak Konon :kwasny: Echhh co za ludzie...

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 23:30 
Pierwsze kroki

Co tu jeszcze chcesz dodac?Zobacz jak rozwija sie temat.
Co jest bardziej pokrecone 150 na prostej w centrum czy karkolomna gonitwa ustawiona w bocznej ulicy?
Do czego chcesz dojsc?
Szukasz poklasku?Bo na zachwyt raczej nie licz.
Jesli lubisz adrenaline i zachwyt na ulicy to kopnij w d...pe dilera pod szkola albo zatrzymaj dresa ktory zawinal komorke dzieciakowi ;)

Moja bunia http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=223

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 23:35 
Specjalista

No to kolej na mnie :rotfl:

W mieście.......NIE JESTEŚ JEDYNYM UŻYTKOWNKIEM DROGI!!!
Są inni kierowcy, przechodnie, zwierzaki i nawet pusty odcinek drogi należy traktować jak zatłoczony. Można sobie pozwolić na wciśnięcie w pedał gazu nieco gwałtownie, ale do bezpiecznej i okreslonej prędkości i bez popisów z drugim jadącym obok autem.
Jazda po mieście wymaga skupienia i koncentracji dla każdego kierowcy i nagłe pojawienie się wariata/ów powoduje że inni przestają zwracać uwagę na to, co jest mało zauważalne, a w konsekwencji negatywne w skutkach. Przyczyną może być także pośpiech, zdenerwowanie, oburzenie......nie potrzeba do tego skupiania się nad "idiotami". I bez tego dochodzi do stłuczek, małych kraks, albo kolizji i całe szczęście, że nikomu nic się poważnego nie dzieje. Niebezpieczeństwo pojawia się, gdy ktoś przekroczy okresloną prędkość....czy warto się więc spieszyć ??

Poza miastem
Ileż było sytuacji typu "i na tym odcinku drogi wyobraź sobie stało tylko jedno drzewo", albo "akurat w tym momencie jak z pod ziemi pojawiła się ta nieszczęsna osoba"
Czy w mieście, czy poza miastem nawet przy pustej drodze należy pamiętać, że nie jesteś jedynym jej użytkownikiem.
Ostatnio przejeżdżałem obwodnicą tarnowskich gór w późnej godzinie wieczornej i jechałem z przepisową prędkością zbliżając się do skrzyżowania z wyłączoną sygnalizacją świetlną. Pierwszeństwo przejazdu należało do mnie, ale 15 metrów przed jego pokonaniem z prawej strony wyleciało auto, z prędkością nie pozwalającą określić mi model auta i markę.........co by było, gdybym jechał od pewnego czasu nie co szybciej i nadrobił te 15 metrów ??..... czy idiota w tym aucie miał wogóle zamiar zwolnić?? To jest właśnie DEBILIZM i GLUPOTA ludzka, a WY tu jeszcze próbujecie ustalać reguły tego typu możliwości, bo adrenalinka jest warta wszystkiego?????????????

Tory wyścigowe.
Chcesz adrenalinki, jedź na tor. Jeśli coś się nie powiedzie, to na Twoje żądanie i Ci którzy tam chodzą oglądać, idą także na własne żądanie. Zawsze jest szansa ratunku, pomocy, gdyż zapewniona jest ochrona i pierwsza pomoc. Ale pamiętaj .....na własne żądanie. W mieście lub poza nim, gdzie nikt sobie nie życzy Twojej adrenalinki na Twoje żądanie, zachowuj się jak na kierowcę przystało......im więcej takich idiotów, tym Wszyscy wolniej będziemy zmuszani jeździć i płacić mandaty za to, że przegapiliśmy znak o miejscowości zabudowanej (cztery domy na krzyż) o jedyne 20 km/h.

Miałem zaszczyt jeżdżenia po Wawie i wiecie co....śmiać mi się chciało, jak widziałem wymijanki na zderzak przy sporych prędkościach.........rutyna ????....owszem...wyparta przez głupotę, pośpiech i chęć okazania siebie w swojej "dopasionej furze".......lałem ze śmiechu. Obserwowałem takiego passata, kierowcy którego bardzo się śpieszyło....zmieniał pas z prawa na lewo poprzez środek, a ja jechałem spokojnie........po ośmiu skrzyżowaniach nadal byłem za nim :rotfl: ......najtrudniejsze zadanie matematyczne przy tym jest jak 2+2 :mur: .....a może ja za spokojnie jeźdźę i nie umiem liczyć :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2007, 10:41 
Przyjaciel forum

Ok :D W takim razie zarówno ja jak i McGiver i Majsu jeździmy często
Cytuj:
a promocje do adidasa
..... :rotfl: :rotfl:

faraon72 poważne forum?? jaja?? Hehe człowieku poważne forum emerytów masz na stronie forum Fiata Uno :rotfl: Tam jak przekroczą 50 km/h to lecą się wyspowiadać :D

I powtórzę po raz kolejny, skoro jesteśmy taaaaacy święci proszę Modów o zlikwidowanie wątku kille bo jak napisał faraon72
Cytuj:

A jak wspomniał Romuś G. o przyszłość młodych pokoleń ( kierowców również ;) ) należy zadbać.......... :D

Tym optymistycznym akcentem życzę wszystkim spokojnego i udanego weekendu.
Ja lecę szybko na promocję adidasa........ ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2007, 10:55 
Zacna persona forum

robertbmw napisał(a):
No to kolej na mnie :rotfl:

W mieście.......NIE JESTEŚ JEDYNYM UŻYTKOWNKIEM DROGI!!!
Są inni kierowcy, przechodnie, zwierzaki i nawet pusty odcinek drogi należy traktować jak zatłoczony. Można sobie pozwolić na wciśnięcie w pedał gazu nieco gwałtownie, ale do bezpiecznej i okreslonej prędkości i bez popisów z drugim jadącym obok autem.
Jazda po mieście wymaga skupienia i koncentracji dla każdego kierowcy i nagłe pojawienie się wariata/ów powoduje że inni przestają zwracać uwagę na to, co jest mało zauważalne, a w konsekwencji negatywne w skutkach. Przyczyną może być także pośpiech, zdenerwowanie, oburzenie......nie potrzeba do tego skupiania się nad "idiotami". I bez tego dochodzi do stłuczek, małych kraks, albo kolizji i całe szczęście, że nikomu nic się poważnego nie dzieje. Niebezpieczeństwo pojawia się, gdy ktoś przekroczy okresloną prędkość....czy warto się więc spieszyć ??

Poza miastem
Ileż było sytuacji typu "i na tym odcinku drogi wyobraź sobie stało tylko jedno drzewo", albo "akurat w tym momencie jak z pod ziemi pojawiła się ta nieszczęsna osoba"
Czy w mieście, czy poza miastem nawet przy pustej drodze należy pamiętać, że nie jesteś jedynym jej użytkownikiem.
Ostatnio przejeżdżałem obwodnicą tarnowskich gór w późnej godzinie wieczornej i jechałem z przepisową prędkością zbliżając się do skrzyżowania z wyłączoną sygnalizacją świetlną. Pierwszeństwo przejazdu należało do mnie, ale 15 metrów przed jego pokonaniem z prawej strony wyleciało auto, z prędkością nie pozwalającą określić mi model auta i markę.........co by było, gdybym jechał od pewnego czasu nie co szybciej i nadrobił te 15 metrów ??..... czy idiota w tym aucie miał wogóle zamiar zwolnić?? To jest właśnie DEBILIZM i GLUPOTA ludzka, a WY tu jeszcze próbujecie ustalać reguły tego typu możliwości, bo adrenalinka jest warta wszystkiego?????????????

Tory wyścigowe.
Chcesz adrenalinki, jedź na tor. Jeśli coś się nie powiedzie, to na Twoje żądanie i Ci którzy tam chodzą oglądać, idą także na własne żądanie. Zawsze jest szansa ratunku, pomocy, gdyż zapewniona jest ochrona i pierwsza pomoc. Ale pamiętaj .....na własne żądanie. W mieście lub poza nim, gdzie nikt sobie nie życzy Twojej adrenalinki na Twoje żądanie, zachowuj się jak na kierowcę przystało......im więcej takich idiotów, tym Wszyscy wolniej będziemy zmuszani jeździć i płacić mandaty za to, że przegapiliśmy znak o miejscowości zabudowanej (cztery domy na krzyż) o jedyne 20 km/h.

Ja i tak dalej niemam nic przeciwko wyścigom 1/4 ale nie pogonią przez 5 skrzyżowań na czerwonym... Nie widzę nic złego w czymś takim.

faraon72 Jaki poklask ? Czy ja się t z czymś biskowałem i pisałem że jak to niektórzy piszą "killuje" co drugi dzień ? Nie bardzo EJ ! Naucz się wyciągać logiczne wnioski z tekstu a nie snuć domysły... Jak naraze te parę razy które się ścigałem to nie dla adrenaliny tylko chęci sprawdzenia osiągów swojego auta w porównaniu z innym.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2007, 11:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
robertbmw napisał(a):
......najtrudniejsze zadanie matematyczne przy tym jest jak 2+2 :mur: .....a może ja za spokojnie jeźdźę i nie umiem liczyć :oczami:

....=5. Ja lubię mieć dużo...:-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2007, 11:29 
Przyjaciel forum

Cytuj:
agrafga
PostWysłany: Dzisiaj 12:13 Temat postu:
robertbmw napisał/a:
......najtrudniejsze zadanie matematyczne przy tym jest jak 2+2 :mur: .....a może ja za spokojnie jeźdźę i nie umiem liczyć :oczami:

....=5. Ja lubię mieć dużo...:-)

Od dziecka lubiłem duże rzeczy..... :D :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2007, 12:44 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
faraon72 napisał(a):
100 godz doswiadczenia za kierownica z tego 80 pare przy PlayStation.

:ok:
Dokładnie tak jest.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2007, 13:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
Taki filmik na temat :hyhy:
http://www.youtube.com/watch?v=n1PLEc8YL-g

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2007, 14:21 
Przyjaciel forum

Cytuj:

Tak przy okazji.....Na forum bardzo często padają pytania apropos wyboru silnika,a padają bardzo często ze strony młodych osób,często osób które dopiero zrobiły prawo jazdy albo kupują pierwszy samochód.Może zastanowią się Ci którzy takim kierowcom którzy jak napisał faraon72 mają
Cytuj:
100 godz doswiadczenia za kierownica z tego 80 pare przy PlayStation
doradzają silniki 2.5 czy 2.8 "bo palą tyle samo a osiągi są lepsze".Tak rzeczywiście są to bardzo udane jednostki z wysoką kulturą pracy..tylko czy dla wszystkich jest to tak istotne..I tu masz rację faraon72 jak się małolat naczyta takich pierdół....
Bo nie od dziś wiadomo że tylniego napędu trzeba się nauczyć a młody kierowca jest bardzo często zwyczajnie napalony i dostając taki silnik przynajmniej przez jakiś czas próbuję swych sił bo ma "moc" w rękach i pod stopą.
A potem co? Dział kille albo biczowanie bo ktoś za szybko jeździ po mieście albo kolejny artykuł w portalu Interia że "21 letni szaleniec w BMW" zabił siebie i pasażera/pasażerkę albo przechodnia....[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2007, 14:57 
CiOoS napisał(a):
doradzają silniki 2.5 czy 2.8 "bo palą tyle samo a osiągi są lepsze".Tak rzeczywiście są to bardzo udane jednostki z wysoką kulturą pracy..tylko czy dla wszystkich jest to tak istotne..I tu masz rację faraon72 jak się małolat naczyta takich pierdół....

ja nie ukrywam... na początku dla mnie 165 niutów to było za dużo... =|

taka prawda i nie ma co kozaczyć.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1