Waldek100581 napisał(a):
Hubson napisał(a):
Waldek100581 napisał(a):
powiedział co wiedział
skoro jestes przy ekonomi to 2.0 spali ci na gazie jeszcze mniej niz te twoje 2.5, 2.8 , 3.0 , 4.0 etc
Jechaliśmy do Torunia nie tak dawno... djpixell w 318 spalił dokładnie 1L mniej gazu (jechał dokładnie tak samo jak ja, z tym, że w 2 osoby i na 18) mając prawie 100KM mniej

słuchaj Hubson..takie opowieści to nie do mnie
zapodałeś jaką prywatną ciekawostke na forum i mam to brać za jakiś przykład? ile pali 318 względem wiekszych silników,
sory ale mechanicy,inżynierowie bmw z d,,py nie wyjęli sobie wyliczeń i mozliwosci spalania danego silnika.
To tak jak z każdym silnikiem , każdy potrafi wiecej i mniej spalic,wszystko zależy jak go ciśniesz.
Dla mnie to ty mozesz na gazie i 5l spalić jadąc 120/h a twój kumpel w 318i 15l i więcej.
Ja wiem jedno kolego ..miałem wcześniej 316 i nie powiesz mi że 320 pali mniej.
Tyle w temacie,
kończe swoją wypowiedż bo szkoda czasu kisić sie na tym forum bo takie teksty tu lecą że nie chce mi sie nad nimi nawet zastanawiać.
Peace
To ja Ci jeszcze dorzucę do pieca skoro już się popłakałeś, to teraz gwarantuję, że oka nie zmrużysz i szkliwo z zębów skruszysz. Jak jechałem do Torunia na dwie E36 to moje 328i w oszczędnej trasie spaliło identycznie jak kumpla 320i (jechałem za nim cały czas, on dyktował tempo). Okolice 7 l na 100 km. Także jak to przeczytasz to już pewnie usuniesz konto ze sporta.
Do autora - nie masz kasy, a marudzisz na LPG? Nie chcesz brać od rodziców na auto, a na paliwo tak? No chyba, że BMW ma tylko wyglądać, jak sam to przyznałeś, a nie jeździć... 10 tysi do wydania i mało kasy, to jak dla mnie bezpieczna opcja to możliwie zadbany sedanik E36 bez szmerów bajerów 323i/328i + lpg. Oczywiście jak jesteś dusigroszem to możesz kupić też z jakimś krokowcem pod maską np. 318is i się cieszyć z 3 zł zaoszczędzonych na 100 km na LPG i patrzeć na szemrane spojrzenia kolegów po otwarciu maski albo przegraniu starcia z oplem stefka z dzielni. Opcja jeszcze rozsądniejsza - compact. Tyle, że te 323Ti pewnie są podmęczone w porównaniu do słabszych wersji.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...