Witam wszystkich - Zamiana starej kierownicy 3-ramiennej na nową 3-ramienna -----
dużo przeczytałem na temat zmiany kierownicy z przed lifta na po lifta, a co za tym idzie podpięcie poduszki 2 nabojowej. Z tego co udało mi się ustalić to poduszka jedno nabojowa jest obsługiwana przez MRS 2, a dwu nabojowe przez MRS 3 i 4.
Kilka osób pisało że podpięło poduszkę tylko na jeden nabój i nie ma błędów. Są też opinie że błąd ten występuje bo poduszka dwu nabojowa ma inną rezystancje na naboju i błąd się jednak pojawia.
Pomijam pytania typu jak równolegle podpiąć drugi nabój, żeby nie było błędu lub tego typu akcje. Nikt jeszcze z własnej autopsji nie sprawdził jak działa dwu nabojowa poduszka podpięta tylko na jeden nabój i czy to w ogóle działa. Tym bardzie sam nie będę eksperymentował, ale...
Czy ktoś z Was orientuje się czy da radę zamienić moduł sterowania poduszkami ze starego MRS2 obsługującego 1-nabojowe poduszki na nowszy, np. taki czyli MRS 4
http://allegro.pl/bmw-3-e46-modul-air-b ... 10858.html ? Jak wygląda sprawa z zaprogramowaniem nowego sterownika? Czy ktoś ma jakiś pomysł i czy to w ogóle będzie działać? Oczywiście będzie trzeba pociągnąć dwa dodatkowe kable pod 2 nabój...
Czekam na odpowiedzi bo ten typ rozwiązania problemu często poruszanego dałby przykład dla wielu użytkowników jak zrobić to w sposób kompletny i bezpieczny...
PS: Natrafiłem także na informacje, że nowy sterownik MRS 3 obsługujący poduszki 2-nabojowe pojawiał się już w e46 9.1999? Czy ktoś może potwierdzić tą informacje?
Pozdrawiam